Monday, August 31, 2009

hadiah lagii

3 comments
berbuka kat umah mak 2 hari lepas...gambarnya...
tak berapa banyak la pasal dok sibuk makan.
ada la yang ni jer
gambar orang2 lelaki menjamu selera. yang pompuan tak muat nak dok tang tu pasal pompuan ramai...maka dok kat bawah jer. lagipun ramai org pompuannyer tak leh poser..he he
alia...tak bagi amek gambar dia tapi amek jugak jugak...tak kiraa

nak balik, dengan tak sangkanya dapat ini..
he he..adiah ari jadi yang dah lepas sebulan dah...toce2 to adik2ku..wa ka ka
bulan depan ada lagi nak celebrate..hehe

pebenda kat dalam?

taraa...
baca ucapan dulu...mengharapkan kekanda mereka nan sorang inih...betambah ghajin memasak. ghajin tau....belum beli kat pasar ramadhan lagi selama ari nih..tanda ghajin ke tuh? he he
ni hah bendanya. pengisar serba guna. boleh mengisar segala macam benda n boleh juga dijadikan sebagai jus extractor.

setakat ari ni tak guna la lagi pasallll
1. sayang kot n some more...
2. tak berapa nak reti lagi sebab tak baca abis lagi buku manual tuh.

on the way balik, singgah Giant

tujuan utama nak benda nih...syarat dah dipenuhi tapi tak pegi redeem lagi barangnya.
lama dah nak benda nih..teringin nak steam ikan besar..ha ha. resepi2 lain boleh dicari2.

so nampaknya memang kena ghajin masak la ek? biasa la kan...benda baru dapat. kobar2 la jap.

n sempat jugak grab ini
vianetta.
ni gara2 tengok iklan yang mengiurkan la nih.
abaikan la rupanya yang tak berapa sempurna pasal dah lembek sket sebelum sampai umah.

Sunday, August 30, 2009

sistem yang entah hape2

2 comments
alamak...dah 30hb. tapi...survey ssqs ni

masih blom siap. ni pun tarikh dah dilanjutkan dah ni..hu hu

Apsal tak leh siap lagi?

tak de kerjasama cikgu2. dah edar borang survey tu lama dah tapi nak dapat balik...payah.

nape payah nak dapat balik? sebabbbb...soklan2 dalam sistem tu ntah hape2 ntah. pasal tu cikgu2 pun tak reti nak jawab. bila tak reti,...end up tak antar balik la. bila tak antar balik, ngelas2, cikgu saya nampak CT ni la yang tak abis buat keje. hu hu hu tapi ada kesinambungannya lagi...kalau cikgu saya nampak CT ni tak siap keje, orang PKG pun tak siap keje. kalau orang PKG tak siap keje...bla bla bla bla.

haaaa...semuanya berkait.

apa boleh buat? hantam saja jawapan bagi pihak mereka2 itew. pasal...kalau derang jawab pun, derang pun hamtam juga.

sekarang la masanya menghantam kemasukan data2 itew.

Saturday, August 29, 2009

yeay!

0 comments
yeay ari ni tak yah masak pasal ari ni agenda bebuka kat umah mak...so kita orang balik kg. hehe...nak jugak balik kg since ramai yg ari ni letak n3 balik kg sebab coti sampai senin.

tapi jangan marah aa...pasal kg saya a.k.a umah mak hakak hanya beberapa minit +-5 minit saja dari umah hakak.

dengarnya mak masak nasi berahi..lucah!...nasi beriani yang tak berapa berani. kalau sempat spoing, akan ku uploadkan gambar2nya.

adios.

kerja yang belum selsesai

6 comments
jumaat lepas, dengan bangganya membawa pulang ini..
untuk di tanda.
malangnya, sehingga ke jumaat semula a.k.a semalam, hanya bertanda 4 buah buku saja. he he

apsal?
sebab sibuk ngadap blog2..membarukan wajah2
1. blog sendiri
2. blog sekolah
3. blog ani sup ( hubby request nih )
4. blog anakanda si alia

he he...saya akan tanda..saya akan tanda..sebabnya, masih ada ini
di rak buku saya...
dan ada lagi di sekolah.

sigh!. keje menanda ni memang tak kan abis.

Thursday, August 27, 2009

exam

6 comments
hari ini hakak akan duduk kat salah satu kerusi kat SMK Seksyen 5 Melawati dan menjawab soklan2 kat atas paper PTK Umum. Kali kedua amek paper nih. entah bila nak dapat 4. kali ni, saja amek 1 paper je..konon nak fokus. hmmm...hampeh. tak prepare pun. he he

apa-apa pun, good luck la untuk diri sendiri.

lepas exam, ada ati nak soping2 kat carrefour. alang2 dah dekat tu kan...tak soping, window soping pun jadik la. keh keh keh

Tuesday, August 25, 2009

Aiesya Kecundang

2 comments
masa ibu tengah masak tadi :

Aiesya : Ibu, boleh tak Aiesya tido lambat malam ni?

Ibu : Boleh. Kenapa?

Aiesya : Aiesya tak nak bangun awal pasal Aiesya tak mo puasa.

Ibu : Laa..Aiesya. Cuti ni puasa la. Kalau tak puasa, Aiesya nak makan apa? Bukannya ada makanan pun.

Aiesya : Aiesya makan keropok la ( makanan ringan ok!)

dan petang ni...belum pun pukul 5 petang, dia dalam diam2 dah sumbat mulutnya dengan keropok a.k.a makanan ringan yang dibeli masa ibu n aiesya pegi kedai beli barang2 nak masak.

akhirnya dia tewas!

Puasa Aiesya

2 comments
Alhamdulillah 3 hari puasa, Aiesya selesaikan 2 hari. Hari pertama, dia curi2 makan biskut chipsmore si Zhaim.

Tapi tetiap ari dia akan tanya..

"ibu, dah pukul berapa?"
"ibu, bila nak makan?"

ibu n ayah percaya yang Aiesya boleh..pasal dia pun bukannya makan sangat kalau hari tak puasa pun. Kalah kakak n abang yang start poser penuh djh 1 n 2.

he he..

Sunday, August 23, 2009

1st buka poser

10 comments
semalam kami berbuka kat......mana lagi kalau tak kat ANI SUP UTARA. depa 1st time buat Buffet Ramadhan. Harga boleh tahan murah...makanan pun sedappp. Ada kambing panggang lagii..kenyang sesangat.

Harga dewasa : RM28.90
Harga kanak-kanak(10 tahun ke bawah) : RM9.90

sesaper tinggal area Shah Alam tunak pegi Shah Alam tuu... leh la booked meja. alaa...yang tinggal ampang ngan kg. baru pun pi bebuka kat sana smlm..tak de hal la. highway ader..

nak detail leh layari ANI SUP UTARA

layan gambar kami yang kekenyangan..he he

dapat sticker tanda dah bayar dan dah boleh makan sepuasnya..ha ha
kakak n ayah melantak kuetiau berpinggan pinggan. Sedap kata kakak. kuetiau tu dimasak bila diminta kat gerai2 kecik yang disediakan.
posing jangan tak posing..he he he

zhaim mana? tak duduk diam...jalan ikut kaki. suh posing tak mau. so tak de la gambar dier. lagipun ni amek pakai hp murahku saja.

Saturday, August 22, 2009

1st day poser

2 comments
hu hu...aku tak boleh poser. esok? tak tau lagi. Lusa..insyaallah dah boleh.

mimpi

3 comments
buat pertama kalinya dalam masa 2 tahun ini, pada pagi ini, saya mimpikan arwah abah. mimpi yang pelbagai tapi ada arwah terselit juga dalam salah satu slot mimpiku itew. mungkin sebab semalam dok teringat kat dia........ sambil usap kepala zhaim yang tak berapa lena tido, cakap sorang tapi actuallynya cakap ngan arwah, "abah tengokla cucu abah yang abah tak sempat tengok nih".... dok bayangkan masa2 Ramadhan ni abah dah boleh balik jenguk2 kami kat umah.

bangun tadi, sambil membasuh beras untuk bersahur, cuba menahan air mata, tapi tak berjaya bila teringat kan arwah. hu huuu

Thursday, August 13, 2009

tag pasal handbag

2 comments
menjawab hutang tag cik puan baiduri yang amat suker mengetag hakak n hakak pun suka berbalas tag dengannya. namamu sentiasa di hati..hehe

1. Sila ambil gambar


2. Kemudian, sila ceritakan sedikit ape yang terkandung dalam beg kerja anda itu. sila sertakan gambar sekali..(tak payah la kemas beg tuh semata- mata nak go public...:D)

inilah rupanya bila dah dipunggah..ha ha ha

kemudian terangkan secara detail isi bag anda.

Isi kandungan beg saya :

a) purse la..penting tuuuu
b) pen drive
c) pen biru
d) pen merah
e) gunting
f) wayar usb
g) slip relif
h) bedak kompek
i) lipstik
j) stamp namaku ( senang kalo nak cop kat buku budak2 bila2 masa )
k) marker marker ( 2 batang at least )
l) kunci kete sendirik
m) kunci umah
n) kunci kete cik abang ( ni guna kalau nak trnsfer brg2 pepagi buta)
o) pemadam pun ader keh keh keh
p) teponku
q) duit syiling yang bersepah2 juga duit kertas sana sini..sumbat je mana yang sempat

3. Nyatakan sebab- sebab anda suka bag kerja anda itu.

haa...suker sangat, try dah carik penggantinya tapi tak dapat2. baik yang mahal atau yang murah. tak dapat menandingi keselesaannya dan kesesuaiannya dengan diriku. kenape suker? entah la...mgkin sebab dia kecik tapi boleh humban baaaaaaaaaaaaaaanyakkkkkkk barang kat dalam tuh. ala-ala perut doraemon tau!


4. Sila nyatakan kenangan manis atau apa yang istimewanya pada beg itu pada anda.

istimewanya sebab boleh sumbat macam2..kengkawan panggei bag doraemon. mintak je apa2...semua ada. dulu laa...la ni dah kurangkan barang. kalo dulu, segala macam alat tulis ada di dalamnya termasuk stepler dan puncher. ahaks

bag tu walau dah koyak tepi2nya, tetap ku jahit kembali agar tetap boleh digunakan.

pegi mana2 pun bawakkk...dinner sama ada grand tak grand, meeting, jamban, jabatan, balik kg, korsos,...semua tempat bawak dia. sangat sesoaii....
padaku la..

regenya sangat mahal...hanya RM((237 * 4 +5+8/8* 10000) * 0 + 5 ) sahaja. beli kat tesko ampang. tak dek dah skrg nih...mana ntah nak carik lagii

5. Sila tag 10 orang yang lain.
benda yang tak suka tapi kena buat:

1. kak ave ..namamu juga sentiasa diingatan
2. ninie-kukatakan yang indah
3. rinna
4. sayang ibu
5. hajar+rus
6. iesma
7. reen - permata hatiku sayang
8. sara- i;m still me
9. owner cinta hatiku
10. Ieda Adie - Mama danish

11. tambahan: special request : ilah fazilah - newest follower. tq tq tq

semua tu follower hakak...kalo blom jawab...sila jawab ya. tayang la apa yang patut.

Tuesday, August 11, 2009

kalau tak nak belajar...nanti jadi apa?

4 comments
semasa menghadiri kursus di Melaka minggu lalu, saya n roomate berbual dengan beberapa org cikgu yang ada di sana. cikgu2 itu cikgu2 berbangsa cina..

saya lupa topik apa yang dibualkan pasal tak berapa penting mana pun...tapi saya paling ingat ayat yang diucapkan, yang berbunyi begini :

kalau tak nak belajar, atau malas belajar, nanti jadi laa
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
cikgu!

sape yang ucapkan tu? menurut cikgu itu, parent2 keturunan cina sudah memomokkan anak2 mereka dengan ayat di atas. begitu rendahnya martabat seorang guru di mata mereka!!

haaa...cikgu2....nak kata apa?

mungkin mereka ingat keje guru ni senang kottt...atau mereka ingat cikgu2 ni ada diploma sajaa...hari ni memang ijazah tu dah tak berapa ada maknanya pasal orang dah lomba2 buat master n PHD tapi kebanyakan guru sudah ada ijazah. n ramai juga yang dah sambung master jua PHD. malangnya kelulusan mereka itu tak dapat wajaran sewajarnya.

saya nak sangat2 cabar parent2 agar jadi cuba jadi cikgu kat sekolah barang sehari dua. especially parents yang banyakkkkk sangat komplen itu ini. ada berani ka?

kepada sahabat2 yang sedang menyambung pelajaran,....marilah sama2 kita tingkatkan martabat kita. teruskan perjuangan sehingga ke puncaknya.

Monday, August 10, 2009

tanda ingatan

6 comments
saja nak letak..jangan bosan membaca!

ari ni...murid2 ku start exam. meaning that, sekarang ada banyak paper di sisiku untuk ditanda. tapi..paper math..kejap je leh settle. simpati ngan mereka2 yang kena tanda paper karangan. zaman ku menanda karangan sudah berlalu tahun ini.

sempat snap gambar masa jaga kelas 4d tadi. he he..agenda wajib!!!

berikut ialah cenderahati2 yang dibawa pulang oleh mereka2 yang mengingatiku. tq tq toce toce terima kasih.
ini...dapat dpd orang yang pegi buat umrah. apa tu? sejadah ya tuan puan. cantik kan? lembut je bila dipijak.

ini pula...dapat dpd orang yang pegi kuching. masih lagi mencari2 sudut yang sesuai untuk menempatkannya. haa...simpan. sayang!..ianya akan digunakan bila berpindah ke rumah baru nanti. soon...bakul bunga tu hiasan saja ya. abaikan wayar yang terkeluar dari bakul itew ya. nampak tak benda tersembunyi tu? he he

ini pula diperolehi dpd orang yang balik dari paris. he he...masih belum fikir bila masa yang sesuai nak digunakannya. bag tu bila lipat jadik la mcm gmbr yg kecik tu ya.

itu sajalah catatanku buat kali ini.

Sunday, August 09, 2009

8.8.09

4 comments
i'm suppost to attend my x-matriks punya reunion tapi sebab...

1. mahal la nak kena bayar
2. bora ombak dah jadi bora asmara
3. shimah tak dee...he he saje je shimah...jangan serius benar

maka tak jadik la pegi.

ni hah gambar mereka yang dicurik dari fb si zul. tak semua ada.... tapi ramai yang dah berlainan benar gayanya..ada yang pompuan udah ruper jantan, ada yang bertudung dah buang tudung, ada yang tak bertudung dah bertudung, ada yang kembang dah kurus...ada gak yang maintain. biasa la kann...shimah, dah tgk tak gambar2 tu kat fb si zul? ada komen?

lagi pula, hari tu besday anak sodareku. mama dia buat majlis makan2 kami anak beranak je. so..pegi yang tu je la. sebab:

1. kalo tak pegi, nampak no tak de orang
2. makan free
3. leh tapau makanan bawak balik..hehe
makan sambil pegang zara ahdia. nak pegang dua2 tak leh..nak makan laaa
ni dia besday girl yang tak berapa sihat ari tu.
ini lah menu kami pada hari itew..mama masak jugak2 walaupun masih dalam pantang.
tq mama coz bagi kita orang tapau makanan2 itew.

jawab tag dari cik puan BAIDURI

4 comments
utang tag dari cik puan baiduri

1) copy award untuk diletakkan di blog anda

2) nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini

1. berlesung pipit

2. baik hati

3. usahawan "jom join kiter" yang sedang gigih untuk menjadikan impiannya mendapat merz free tercapai. insyaallah..liza doakan

4. tinggi orangnya setinggi cita-cita dan impiannya

5. ada anak 3 tidak termasuk anak tekak dan seumpama dengannya

6. mudah tersenyum. bila senyum je..ilang la anak mata dia tu.

3) setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri

1. membaca

2. mengumpul bahan2 bacaan untuk dijadikan mini library kat umah ni. penuh dah lemari hakak tuh. tapi tak cukup lagiii

3. suka ngan kraftangan

4. suka ngan seni...sebarang jenis seni. tak yah detail la ya.

5. tak berapa suka berteka teki.

6. suka jalan2 carik makan

7. suka jalan2 makan angin a.k.a melancong n melawat2 tempat orang ..jika berduit la kan..

8. suka ngan warna ijau

9. last sekali...suka bertenet. dah sedia maklum dah kannn? he he


4) anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka: ..buat je la eh...

10 ? hu hu

1. cikgu lehan...dah banyak dah utang n gan hakak tu. kan dah ajo cam mana nak buat..praktikkan

2. ateh..musti kena punya

3. lela ..lagi sorang mangsaku

4. cik puan ave...jawab kak. ade la jugak entry baru nanti.

5. anak buah sifu si manis mulut masin

6. HE...haaa...janrang saya tag awak. jawab ya!

7. bekas anak muridku..shima08. leraikan resah di dadamu itew.

8. bekas anak muridku lagi..izyan elina.

9. pemilik blog kukatakan yang indah - ninie

10. my x classmate kat maktab-ainee bahar


(tatau apa tajuk..tetiba jer kuar soalan ni..)

1. Nama timangan anda?--------> iza, liza, za, ros
2. Anda Seorang Yang?--------> manis..ha ha ha
3. Insan Yang Teristimewa?------------> semua yang berada di sekelilingku
4. Lagu Kesukaan?-----------> one day in your life
5. Makanan Kesukaan Anda?--------> keropok lekor
6. Sikap Yang Membuat Anda Stress?---------> tak menepati masa, keje malas
7. Warna Kesukaan Anda?-----------> hijau
8. Benda yg mesti ada dalam beg?-----------> henpon, purse, pen, pen drive, bedak compact, lipstik, memacam la lagi...
9. Kali terakhir anda menangis?------> beberapa ari lepas

Saturday, August 08, 2009

sakit kepala

6 comments
dr hari ke2 kursus smpai ari ni, kepala sy masih sakit. terasa rasa nak mengeluarkan segala isi perut. hari terakhir tu dah keluarkan dah...

angin ke? angin apa ek? tido ok je..cukup la kot..makan...rasanya pun cukup.

tak leh lama2 menaip. biol kepala saya ngan rasa di tekak yang tak berapa sedap.

p/s: i'm not pregnant ok!

Thursday, August 06, 2009

jawab tag orang

2 comments
banyak tol tag yang saya tak jawab lagii...uhu hu..kena jawab la jugak. sat gi cik intan baiduri tu menambah lagi tag tagnya,..harus hakak pening.

ini tag dari cik puan ave

1. Bekas kekasih saya adalah:
seseorang yang dah jadi suami saya. yang tak jadik tu kira kensel la ek.

2. Saya sedang mendengar:
bunyi roomate sekursus saya sedang memproses dirinya di dalam bilik air. he he saya dengar bunyi airnya ya...tidak ada bunyi lain. juga saya mendengar bunyi dari TV (entah citer apa ntah) n bunyi keyboard saya.

3. Mungkin saya patut:
tido n kurangkan makan. tido sebab saya tengah sakit kepala. kurangkan makan sebab saya dah makan banyakkkkkkkk kat tempat kursus ni hah.

4. Saya suka:
berblogging, berfb, bermelancong, bermenghabiskan duit dengan mencuba pelbagai jenis makanan ( cam mana la nak diet ek?). saya juga suka buat benda2 kraf nih tapi sejak dah ada laptop ni...masa saya banyak saya habiskan(sengaja mahupun tidak) depan laptop.

5. sahabat-sahabat baik saya:
haa...hmmm...semua yang baik dengan saya, yang sanggup susah ngan saya waktu saya susah. he he he...nak kena senaraikan ke? u olls tau la kan sape u olls. tq tq so much kerana bersama dengan saya sehingga ke hari ini.

6. Saya tak faham
kenapa saya mesti dipilih untuk ke kursus ini.

7. Saya kehilangan:
brooch yang saya suka. hilang dahh...tak perasan mana jatuhnya. apa lagi hilang ya? hmm..dara...ha ha ha. data2 dalam laptop saya yang telah diangkut oleh perampok yang masuk ke rumah saya. abis semua gambar zhaim masa baby...hu hu hu hu hu

8. Ramai yang berkata:
budak2 la kata....cikgu ni kelakar la. ye ke?

9. Makna nama saya:
bunga mawar yang sedang berkembang...kah kah kah. itu makna bagi sendiri ya..yang sebenarnya .....tak de maknanya...

10. Cinta itu adalah:
wa tatak tau la mau jawab ini soklann..

11. Di suatu tempat, seseorang sedang:
merindui diriku yang jauh di melaka ini ..he he

12. Saya akan cuba:
carik duit banyak2 pasal....haa..banyak pasalnya tu. banyak no harapannya..moga tercapai la harapan2 itew suatu masa nanti.

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud
se=satu(org kelantan la kater) lama=sudah tua atau masa yang panjang, nya=salah satu huruf dalam huruf jawi (boleh ka jawab macam ini?)

14. Telefon bimbit saya:
sedang kehabisan baterinya. jenisnya nokia no model sudah lupa

15. Bila saya terjaga dari tidur:
pasti saya akan amek handphone saya pasal takut bunyi alarm mengganggu tidur yang lain.

16. Saya paling meluat apabila:
ada yang tanya saya pasal sebarang perkara secara detail ibarat pak polisi menyoal orang yang bersalah. n saya tak suka orang suruh saya cakap benda yang sama berulang ulang ulang ulang kali padahal saya baru je cakap benda tu kejappppp tadi. haa...tu tandanya dia tak dengar la tu apa yang saya cakap!

17. Pesta/Parti adalah:
tempat orang kumpul reramai sronok2 menghiburkan hati dia dan hati orang.

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah:
entah...

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah:
17 - 20 an. ye ke?

20. Hari ini:
saya sakit kepala laaa...ni tengah sakit kepala nih.

21. Malam ini saya akan:
siapkan tag ini dan tidoo untuk melegakan sakitnya kepala saya.

22. Esok pula saya akan:
dengar taklimat lagi, kemas bag n check out n taklimat lagi n makan th n naik bas balik kl n amek alia kat sekolah n balik amek anak2 yang lain pulak n baru la balik umah.

23. Saya betul-betul inginkan:
saya sedar diri!

24. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini:
saya nampak muka saya yang baru bangun tido..he he

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan:
tempat saya abiskan masa saya lepas balik skolah untuk makan ngan alia n carik barang sebelum amek anak2

26. Makanan Barat atau Jepun:
suh pilih ke? saya pilih barat la. saya tak leh terima la itu sushi2 bagai...leh muntah ijau.

27. Bilik yang terang atau gelap:
tengok keadaan la kan..masa tu tengah buat apa. kalo tido, saya suka bilik yang tak berapa gelap. eh..bukan ke bilik memang nak kena ada cahaya sket sebab syaitan suka bilik2 yang gelap. betui ka?

28. Makanan segera adalah:
makanan yang kita boleh order n dalam masa beberapa minit saja dah boleh makan dah. atau makanan yang kita boleh makan terus atau makan segera.

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
bye!

30. Siapa yang anda mahu tag?
macam biasa laaa...
semua yang datang membaca blog saya yang tidak seberapa ini. jawab jangan tak jawab ya!

at melaka day 2

1 comments
oleh kerana semua berkaitan UPSR ini adalah rahsia, maka tidak la hakak dapat bercerita lebeh. yang tentu dan pastinya, keje memang lebeh laa..hu hu

petang ni ada masa...nak jalan ke tak nak jalan ek? tgk la roomate nak buat apa. kalau itu grace mau jalan, i jalan la together with her but if not, sesi tido menidokan diri or...nak pegi gym ke? ahaks...tak bawak attire. mandi kolam? juga tak de baju yang sesuai.

so?

Wednesday, August 05, 2009

ini lah dia kursusnya..

8 comments
ini lah dia kursus yang kuhadiri hari ini, esok hingga lusa..

entah kenapa..

1 comments
entah kenapa pemergian ke kursus kali i ni diiringi pelukan dan tangisan. bukan sekali ini meninggalkan semua untuk berkursus tapi entah la..kenapa ya? kenapa?

Tuesday, August 04, 2009

saya...

2 comments
....baru selesai update blog (sekolah dan sendiri punya).

...telah 'iron' baju keje hubby saya (untuk 3 hari) n baju skolah alia (yg nak dibawa ke rumah ibu tumpangnya).

...telah meminta dan mendapat izin ibu tumpang alia (untuk mencampakkan alia di rumahnya).

...telah mengarahkan alia untuk mengemas keperluannya (untuk digunakan di rumah ibu tumpangnya).

...telah settlekan kenderaan balik anak2 saya yang 3 orang dari taska.(arap2 cik la berani bawak kete tu...ayahhhh..balik la awal ek. sian budak2 tuh)

....masih memikirkan sama ada mahu ke jabatan dari sekolah (kena bawak baju siap2 la n kena la mengemas) atau balik umah dulu esok.

tapi saya masih belum menyiapkan keperluan saya untuk berkursus (malassss!!).
yang pastinya, saya x suka keadaan a.k.a situasi ini.

kursus

0 comments
kursus ke? bukan la...taklimat la kot namanya. kena gi taklimat kat melaka. esok hingga jumaat. kena buat keje bengong...tak de pengalaman dari bawah tetiba terus ke atas. mesti bengong2 nak laksanakan nanti. maklum la orang tak de pengalaman. yang calonkan ponnn...tak leh pikir ke? bengang la jugak ni.

bila nak kursus...yang paling pening nak pikirkan ialah kes si alia. nak gi skolah macam mana ek? ayah dah sibuk ngan anak2 yang 3 lagi tu...kalo nak kena anta kakak, zhaim n aiesya nak kena kejut pepagi buta. boleh ke? selalunya kalau tinggal ngan ayah, ade la mana2 budak yang kena ponteng skolah. hu hu. ni la payahnya kalau anak skolah sama nih.

nak arap adik2, dua2 tak reti jalan. yang reti jalan dah balik Ipoh. maknanya....kena susahkan jugak sahabat yang sorang tu. sorry la ya ann. kak za kena jugak susahkan ann. terhutang budi ngan ann..body ...tidak la ya. harap alia tak buat perangai dok ngan ann.

Sunday, August 02, 2009

jalan2 ngan cbners

1 comments
tarikh : 1 Ogos 2009

Lokasi 1 : Taman Metropolitan a.k.a taman layang2
antara aktivitinya - senam senam, panjat menara n aktiviti menyakitkan tapak kaki.
kakak alia always teruja. RM3 untuk 15 minit naik beskal tu.

Ibu belikan abang sebuah layang-layang tanda ingatan ibu untuk abang yang tak ikut. lupe plak nak amek gambar layang2 tuh.

Lokasi 2 : Muzium Orang Asli
( no camera ya inside the muzium tapi...biaser la...degil. keh keh keh)
lalu kat tepi2 umah orang asli tu...nampak la bendera koyak ni hah...berkibar elok dengan rupa yang sungguh buruk. haa..dah masuk bulan kemerdekaan ni, elok la ditukar yang baru.
Bahagian depan muzium
antara gambar2 yang dicuri snap semasa dalam muzium.. ampunkan kami penunggu gua

Budak2 sibuk dok tanya..
"cikgu, dia orang tak malu ke tak pakai bra cikgu?"

namanya lagi orang asli anak-anak oii...mana derang reti ngan bra2 nih. dulu la kann...sekarang dah moden dah memasing. rupe pon dah tak nampak aslinya dah.

lepas muzium kita orang berenti rehat kat Kem Rebutia. Situ2 la jugak tempatnya. Budak2 sronok la dapat mandi sungai.

sebenarnya lepas tu nak pegi Pusat Sains, tapi sebab takut stuck kat road block yang melanda KL ari tu, makanya perjalanan kami sampai takat ni jer. Budak2 frust la jugak tapi nak buat cam mana kan...lain kali je la ek.

kita orang sampai kat skolah dalam kol 4..seperti yang dijanjikan la ngan parents..tu pun jem kat ngan chow kit. ada road block daa..pastu kena tunggu pulak minah2 tu dijemput mak pak memasing. bila dah ada road block cenggitu, maknanya akan ada la parent yang sampai lewat. murid yang last skali balik masa dah dekat2 kol 6. sempat jugak la eden siap menanda se set buku. he he..

yang pergi dan yang lahir

2 comments
ari ni genap 2 tahun arwah abah meninggalkan kami sekeluarga
n
ari ni juga lahirnya seorang lagi ahli keluarga baru Tuan Haji Shamsuri
merangkap abah mentuaku.

cucu rasmi yang ke 11.
cucunda lelaki yang ke-6. kakak alia memangku baby boy seberat 3.1kg yang masih belum diberi nama ketika sesi lawatan siang tadi di Kohilal, Taman Melawati.

will upload

0 comments
will upload on jalan2 yesterday with the cbners. tungguu..

35 years..

4 comments
dah 35 tahun hidup didunia ni..

semua yang diharapkan, dan ditunggu rasanya dah dapat.

masa SRP nak dapat 7 aggregat pasal suka no ngan 7. orang nak dapat 5, me nak tujuh. he he...dapatt..

before 17 tahun, nak cecepat 17 tahun. ntah apa yg best ntah...tapi dapat la kan. dah lepas lama dah.

SPM just nak dapat pangkat 1...dapatt

lepas SPM nak terus masuk U. x mo form six..he he..tapi merasa jugak la berada dalam alam form 6 before dapat tawaran ke UUM n ITM. pilih UUM.

pastu nak sampai 21 tahun pulak...dapat kunci kebebasan ek? haa...dah lepas dah pun. tapi me dah lama bebas actually. dari dulu mak bagi pikir sendiri apa nak buat.

nak kawen cepat...me mean dalam usia muda...nak jadi macam mak yang masih muda walau anak-anak udah besar. haa...umo 20 dah ada orang mitak tapi tolak pasal rasanya cam budak2 je masa tu..jodoh sampai umo 23. muda juga la tu kiranya.

nak dapat anak yg petama umo 24..yup..zharif lahir masa umo 24 n memang nak 1st baby...lelaki. anak kedua nak pompuan...alhamdulillah alia lahir dengan jantina yang diingini. ketiga..tak kisah sangat. tapi kalau boleh nak pompuan jugak. yang keempat, sebab dah ada 2 pompuan, nak lelaki. alhamdulillah...zhaim lahir. sebenarnya nak 7 orang anak. actually dah keluarkan 7 orang dah. 4 yang ada sekarang n in between aiesya n zhaim, 3 kuar dengan cara d&c. pengalaman mengandung n melahirkan secara normal juga telah dirasai.

nak keje ngan ITTAR pasal dah dengar pasal ITTAR before that. dapat jugak..6 tahun betapa kat ittar. masa ittar gawat, apply KPLI. alhamdulillah sekali mintak je dapat. begitu mudah laluanku.

masuk blajar berhasrat nak buat yang terbaik...nak naik atas pentas konvo sebagai orang terbaik. alhamdulillah...walaupun tak konpiden, tapi dapat jugak naik sebagai antara yang terbaik.

nak beli umah sendiri...juga dah beli. kete pun ada. la ni nak carik umah kat atas tanah pulak. jenuh la duduk tinggi2 nih. yang ni tengah usaha...

semua yang ditunggu dan diharapkan...akhirnya muncul. satu je yang pasti datang tapi tak berapa tunggu ialah saat2 kematian tuh. dia akan muncul tapi entah bila. sudah bersediakan aku?