Sunday, August 02, 2009

jalan2 ngan cbners

tarikh : 1 Ogos 2009

Lokasi 1 : Taman Metropolitan a.k.a taman layang2
antara aktivitinya - senam senam, panjat menara n aktiviti menyakitkan tapak kaki.
kakak alia always teruja. RM3 untuk 15 minit naik beskal tu.

Ibu belikan abang sebuah layang-layang tanda ingatan ibu untuk abang yang tak ikut. lupe plak nak amek gambar layang2 tuh.

Lokasi 2 : Muzium Orang Asli
( no camera ya inside the muzium tapi...biaser la...degil. keh keh keh)
lalu kat tepi2 umah orang asli tu...nampak la bendera koyak ni hah...berkibar elok dengan rupa yang sungguh buruk. haa..dah masuk bulan kemerdekaan ni, elok la ditukar yang baru.
Bahagian depan muzium
antara gambar2 yang dicuri snap semasa dalam muzium.. ampunkan kami penunggu gua

Budak2 sibuk dok tanya..
"cikgu, dia orang tak malu ke tak pakai bra cikgu?"

namanya lagi orang asli anak-anak oii...mana derang reti ngan bra2 nih. dulu la kann...sekarang dah moden dah memasing. rupe pon dah tak nampak aslinya dah.

lepas muzium kita orang berenti rehat kat Kem Rebutia. Situ2 la jugak tempatnya. Budak2 sronok la dapat mandi sungai.

sebenarnya lepas tu nak pegi Pusat Sains, tapi sebab takut stuck kat road block yang melanda KL ari tu, makanya perjalanan kami sampai takat ni jer. Budak2 frust la jugak tapi nak buat cam mana kan...lain kali je la ek.

kita orang sampai kat skolah dalam kol 4..seperti yang dijanjikan la ngan parents..tu pun jem kat ngan chow kit. ada road block daa..pastu kena tunggu pulak minah2 tu dijemput mak pak memasing. bila dah ada road block cenggitu, maknanya akan ada la parent yang sampai lewat. murid yang last skali balik masa dah dekat2 kol 6. sempat jugak la eden siap menanda se set buku. he he..

1 comments:

Elina:) said...

ish..best nyee..