Friday, May 29, 2009

Sambutan Hari Guru

11 comments
Hari ni dah selesai sambutan hari guru. Sambutan kali ni tak berapa nak meriah...masa habis pada make over...over betull. Tak berapa nak seronok ngan make up yang ala-ala anak dara tu pasal dah tak berapa nak kena ngan keadaan fizikal masa kini..ha ha ha. saper la punye idea tu ek? Lupakan saja...ni hah gambar make overku..lawaks.


Ni pulak hadiah-hadiah yang kusediakan untuk cikgu2 anak2ku.Ni pulak hadiah2 yang diberikan kepadaku pada tahun ini.
Coklat berharga ratusan ringgit ini untuk menambahkan lagi lemak2 di badanku dan keluargaku..hu hu..sedap!
Lagi makanan...buah-buahan, biskut n gula2, n cupcakes
Alat tulis supaya cikgu betambah rajin mengajar..ar..ar..
Ini lak bekas2 supaya diriku dapat menyimpan sebarang barang..hmm...nak simpan apa ek?
Ni pulak bunga-bungaan, tuala2, bag untuk pegi dinner(entah bila nak gi), tudung/selendang n muzik box.
Set cuci cuci badan dari Crabtree & Evelyn supaya cikgu sentiasa wangi dan berkulit halus mulus
barangan perhiasan diri dan rumah-brooch, gelang, frame, hiasan dinding(from sophie), teddy bear, pasu2, keychain2, dan hiasan kereta
ini yang paling eden suko...menambahkan keleksi bag2 kertas ku..suke..sukeee..he he

Sekian laporan sambutan hari guru tahun ini. majulah sukan untuk negara.

Tuesday, May 26, 2009

BONUS BULAN MEI 2009

5 comments

Alhamdulillah semakin meningkat. Jom la join...tak rugii!

Syima MZ : Tunggu voucer sampai kat umah ya. :)
Ateh : RM400 dah trnsfer ke akaun aa..
Cik La: RM800 sudah masuk akaun aaa..

masyukkk sungguh. Dengan adanya untung ini, maka meriah la hadiah-hadiah hari guru tahun ini.

Sunday, May 24, 2009

akhirnya

0 comments
akhirnya, setelah berhempas pulas menyiapkan cd untuk digi, malam ini dah settle. tinggal nak siapkan props n polish all the Digi's actresses especially the Leyla. Come on Zara...u can be mo gediks kan??

tag dari BAIDURI

0 comments
dah kena tag maka kena jawab la kan...walaupun tak wajib. saja la meraikan kengkawan yang ingat pada kita kan..

1. copy award di atas untuk diletakkan di blog anda

2. nyatakan 5 jenis fakta menarik tentang pemberi award ini.
*ada lesung pipit
*usahawan yang tengah usaha untuk menjadi orang kaya
*kawan yang boleh diharap
*suka gelak, suka senyum
*baik hati orangnya

3. setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya
*Usahawan Ceramic..he he.
*Suka kumpul novel n bahan2 bacaan lain sebab nak buat mini library kat umah
*Suka ngadap internet dan blajar benda2 baru.
*Suka ngan benda2 seni-menari, menyanyi, buat kraftangan dan sebagainya
*Tak suka surprise apa lagi kalo daripada FIL n MIL
*Suka makan-Tu yang badan tak leh jadi cam dolu-dolu tuu
*Suka melancong-dalam planning nak gi sana sini
*Tak suka orang yang banyak tanya pastu tanya detail macam polis nak soal siasat orang coz i tak suka amek tau hal orang detail2 ya. Cukup setakat tau saja..he he. Kalau tau pun pastu lupa dah...
*Suka warna Hijau
*Tengah usaha nak beli rumah lain, kete lain..he he

4. anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka
Ghamai nyer nak kena senaraikan...haa...mungkin tak de sebanyak tu pasal kengkawan yang berblog tak berapa nak ramai..tapi tak pe...ku cuba

1. Izyan Elina - Anak muridku yang masih malu-malu sampai ari ni
2. Cikgu Aini-hayyat.com
3. ShiMa-Muridku yang setia
4. Ateh-Adikku yang tetiba rajin masak
5. Cikgu Amin-cikgu kanan yang dedikasi
6. Marul a.k.a HE - teman seuni ku yang ada kat Jepun
7. Masel - Bekas rakan sebilikku masa kat ittar dolu
8. Pidah- bekas adik sekerjaku masa kat ittar dolu
9. Nor-Usahawan My-Cni Shop
10. Ita-
bekas adik sekerjaku masa kat ittar dolu

eh eh...cukup rupanya...haaa..jawab ler. senang jer.

tag from mama HAKIM

0 comments
Melayan Mama Hakim punya Tag. Nampaknya demam tag melanda lagii...

syarat nak terima syarat ni:
1.pastikan jantina anda perempuan -I Perempuan You!
2.copy award n paste kat blog anda - Udah
3.nyatakan 7 sebab kenapa anda bangga jadi perempuan -3 tak boleh ke? Haa ni dia jawapanku yang merapu.

1. Sebab....boleh merasa kuasa Allah meletak dan menghidupkan manusia dalam manusia-mengandung la tuu..
2. Sebab...dapat merasa kesakitan yang payah nak diceritakan-melahirkan la. Lain oo rasanya tapi best!
3. Boleh selalu cuti mata - maknanya ada 2. window soping atau nangis. Lelaki kalo nangis kang orang kata tak macho pulak kan? he he
4. Sebab boleh melawa-ada masanya la kann
5. Sebab....boleh bergantung pada orang lain - pada cik abang la kan. Derang kan cepat kesian kat kita. Cik abang kita la...kita tak tau cik abang orang lain tuu
6. aaaa....dah hilang idea...aaa...sebab...boleh pakai barang kemas walaupun daku tidak mempunyai barang kemas...wa ka kaka ka
7. aaaa...sebabb...anak-anak akan lebih sayang kita..he he he

4.pass award ni kat girlfriend yg cun melecun ni
I nak pass tag ni katt....
1. Baiduri...Jawab noo Shima. Later i jawab your tag
2. Kak Ave-take ur time kak.
3. Cikgu Lin-haa..update la blog tu wei
4. Ateh-sambil masak pikirkan jawapan ek!
5. Shima My Anak Murid DSK- Jawab Milah Yo!
6. Mama mia-haa ni la masanya nak bagi terer berblog
7. Cikgu Lehan-Jawab Ann
8. Cikgu Aini Bahar - Coretan akademikmu ku nantikan

Udah le ye..si Masel n geng dah kena tag dah..double tag karang biol pulak nak menjawabnya.

Syukurlah

1 comments
Something to share from my reading

1. Bersyukurlah kepada Tuhan jika setiap malam tidur anda diganggu bunyi dengkuran suami kerana itu bererti dia tidur dirumah, di sebelah anda. Bukannya dengan orang lain.

2. Bersyukurlah apabila anak gadis anda bersungut semasa membuat kerja-kerja dapur kerana itu bermaksud dis kini berada di rumah, bukan berpeleseran dengan kawan-kawan.

3. Bersyukurlah apabila melihat bayang-bayang sentiasa mengekori anda kerana ini bermakna anda masih mempunyai matahari yang menyinari hidup ini.

4. Panjatkan kesyukuran kepada Tuhan jika banyak baju anda sudah sempit kerana ini bermakna anda cukup makan dan tidak hidup dalam kedaifan.

5. Bersyukurlah kepada tuhan kerana terpaksa membersihkan lantai, mencuci tingkap serta mebuang habuk yang melekap di dinding kerana itu bermakna anda mempunyai rumah untuk berteduh.

6. Berterima kasihlah kepada tuhan kerana setiap tahaun anda terpaksa membayar cukai pendapatan kerana ini bermakna anda masih mempunyai pekerjaan.

7. Panjatkan kesyukuran kepada Allah andainya anda terpaksa meletakkan kenderaan anda di tempat yang jauh kerana itu bererti anda mempunyai kenderaan dan masih dikurniakan kudrat untuk berjalan.

8. Berterima kasihlah kepada Tuhan apabila diganggu bunyi bising kenderaan yang lalu lalang kerana itu bermaksud anda masih mempunyai pendengaran.

9. Bersyukurlah juga kepda Tuhan jika anda terpaksa mengemas rumah yang berselerak selepas majlis keramaian kerana itu bermaksud anda masih mempunyai sahabat handai.

10. Bersyukur kepada Tuhan kerana terpaksa membasuh dan menggosok setimbunan pakaian setiap hari kerana ini bermakna anda masih mempunyai pakaian untuk dipakai.

11. Panjatkan kesyukuran kapada Tuhan setiap kali berasa penat dan letih pada penghujung hari kerana ini bermakna anda masih berupaya untuk bekerja kuat demi keluarga tercinta.

12. Bersyukur kepada Tuhan apabila mimpi indah anda terbantut oleh deringan bising jam loceng kerana ini bermakna anda masih bernyawa dan sempat lagi mengucapkan kesyukuran di atas segala rahmat yang dikurniakanNya. Alhamdulillahh..

Hadiah Hari Guru

0 comments
Hari ni keluar lagi carik hadiah hari guru untuk cikgu2 kakak n abang. Alamak...lupa la pulak cikgu Aiesya. Tak cukup lagi tu..ingat nak beli yang sama tapi tak boleh la pulak..hu hu. Cik abang dok Q pasal harga n pasal bagi semua cikgu. Dia kata kalo dia bagi kat sorang cikgu jer...haa...itu dia. Sian la cikgu2 yang tak de kelas kan..(Hakak pun tergolong dalam golongan cikgu tak de kelas...Low class...wa ka ka ka ka ka). Yang penting, my money my choice.

Payah juga la nak carik barang untuk cikgu2 ni pasal hakak kan cikgu jugak. Macam tau juga la apa yang patut n apa yang tak patut tu.

Sunday, May 17, 2009

FamilY DaY CBn1

6 comments
Cerita yang tengah hangat sekarang ni...Family Day CBN1. Hmm...penat tapi sronok pasal banyak dapat hadiah. Mujur masuk masa orang tak ramai tu kan Ann? bertuah la kita. Tahun ni tak jaga gerai...itu kenangan taun 2006. Taun ni jaga competition..kira kuli Ms Low laa..Mc bidan terjun. He he..
Ni Dia Bidan Tak Bertauliah : Bila amek gambar ni ek?

Banyak tol competition...lepas satu...satuu...sampai ke petang la jugak berkumpul kat white hall tu. Ni Alia n Her Group...The Whatever Girls : No 6Ni pulak kumpulan Strawberry Chocolate: no 2
Tahniah Sara n The Gang

So You Think You Can Dance Competition


Tak sempat nak menikmati strawberry choclate..cuma dapat merasa sebijik yang Haslina bawak. Dah petang dah baru ingat nak beli...dapat la grape ngan coklat yang tak berapa ada. Nyesal tak order duluu...

Satay gerai Haslina dapat la rasa pasal dah serah kupon pepagi buta. Tu pun rasa sikit jer...maklum la...sataynya tak berapa banyak...yang makannya ramai...tambah lagi tengah keje. Rojak n char kuetiow dapat rasa dengan hasil Ann bejalan-jalan mengabiskan kupon. Kuponku dihabiskan oleh Alia n Aiesya. Tak pe..asal derang happy. TQ ann. Sedap char kuetiow tu kak Ave walaupun masa makan tu dah pukul 7 petang dah. Still sedap lagi. Alamak...lupa la...lauk nasi lemak still dalam kete la Ann...Berbau la kete makcik!! hu hu..

Sarah n Misya datang ke dewan putih. Yang Af tu mintak maap la...kalo jumpa pun makcik tak kenal. Maklun la orang tak de Astro. Dapat salam ngan Sarah. Tapi sian Sarah...orang tak berapa kenal dia walaupun memiliki hidung yang unik. He he..Misya...sah la ramai yang kenalll.


PERISTIWA DI GERAI DIGI

Sebab dah kenal ngan adik-adik DIGI tu kan, akak pun ala-ala mesra la ngan derang. Masa kat gerai tengah daftarkan budak2 DIGI kumpulan 1, ada parent ni tengah komplen pasal dia punya line kot..yang bestnya, parent ni memang banyak komplen kat sekolah ni. Tengok muka pun takuttt...cantik saja tapi muka bengis. Dia ni tak tau apa-apa pasal budak2 kita menang DIGI R.A.P. Dah nak bertanding peringkat National dah...dia masih tak tau. Terpaksa budak2 DIGI tu explain after a few conversation yang masih tidak menampakkan dia tau pasal tu. Malu jer kat adik-adik DIGI tu.

moral of the story...nak komplen pun komplen laa....tapi pasal sekolah kena la amek tau jugakkk...Tak gitu Yours Truly??

Semalam dah dapat 2 hadiah hari guru. One from Neesha n one more from Adlin Sabrina. Tq tq.

Tuesday, May 12, 2009

voucer lagiii

12 comments
Haa..hari ni redeem voucer lagi. Redeem untuk orang sekalli..downline2ku. Hmm...ni tetiap bulan dah boleh redeem voucer giant RM500. Save dah belanja dapur tetiap bulan. Alhamdulillahh..tq ayah-tukang kutip voucer kat HQ.

Sunday, May 10, 2009

minum petang

1 comments
Hari ibu ni, satu hari berkurung kat rumah menyiapkan kerja2 yang masih blom selesai sambil bergaduh ngan anak2, sambil tgk TV, sambil update blog, sambil business. he he

Petang ni sambil menanda buku + tgk tv, terbau masakan orang sebelah. Mcm buat cekodok jer....so teringat kat resepi Ateh yang memang nak ku cuba sudah beberapa hari. Kebetulan cheese dah beli kat Tesko pagi tadi. Lantas ku bangun menuju ke dapur + melayan si kecik yang jugak nak menyibuk kat dapur, menyediakan bahan2 dan menyiapkan juadahnya.

Ini dia..taraa...
Jadik tak Ateh? Benda ni masa tengah masak, cheese kat dalam tu akan melt dengan mengeluarkan bau cheese yang sedap. Sedap dimakan bersama sos. Suka ati la kan nak makan ngan sos apa. Haa...masa masak tu, jangan lama sangat biarkan gorengan dalam kuali sebab nanti sosej tu akan kembang dan merosakkan struktur gulungan roti tu...lawak sungguh rupanya. Ini berdasarkan pengalaman ya, he he sebab sibuk nak hias n amek gambar. wa ka ka ka ka

Nak cuba? masuk la blog adikku n copy resepi. he he http://asiahyacob.blogspot.com
Selamat mencubaaaa. :))

Hari Ibu

3 comments
SELAMAT HARI IBU kepada semua IBU yang membaca. Haa...tu pasal la suh anak2ku panggil ibu...pasal semua berkaitan ibu. Kalo panggil mama, tak de hari mama. Dalam sajak, lagu, karangan....hampir semua guna perkataan ibu. He he...jangan maree...

SMS masuk seawal pagi lagi...first ucapan dr Haslina. Cikgu Haslina. Anak-anak bagi apa? ni hah..


Satu dari Alia n the other one from Aiesya

Toce-toce. Kakak Alia tanya ibu nak hadiah apa...memula ibu yang saja nak nyakat anaknya ini mintak...

1) Gelang emas
2) Rantai emas

Kakak kata..."alaa...jangan la mintak yang kakak tak mampu". he he
pastu ibu cakap,..ibu tak nak hadiah(pasal tau kakak bukan boleh belikan ibu hadiah pun...duit bukannya ada). Ibu nak kakak dapat no 1 bila pekse. Boleh?-ibu tanya

Kakak : Diam. Hmm....tak mampu jugak ke? Pastu ibu pun membebel ditambah ngan ayah punya bebelan. Tak pasal abang pun kena sama. Haa..ayah kalo dah membebel lagi dasyat...ibu kejap jer.

Ayah bagi apa? Tok sah harap laa...ayah tu memang tak berapa prihatin...tak kira la hari apa pun. Dah biasa dah.

Ke Hutan Lipur Lentang

3 comments
Tanpa perancangan yang rapi, semalam-9 Mei 2009 kami semua ke Hutan Lipur Lentang. Berkelah la kononnya. Bekalnya..burger McD. He he...biasa la kan...orang ada kupon McD. Saja je la...bawak budak-budak sambil mengimbau kenangan masa sekolah menengah camping kat situ. Masa tu mak tak bagi pegi...tapi sebab free, beria-ria aku nak join. Bukan senang...satu sekolah 4 orang je wakil. Siap pinjam seluar ngann baju besprenku-si Hanie lagi..aku mana ada seluau panjang masa tu...ni dah lepas u baru merasa pakai seluau panjang sendirik. Kalo tak, baju kurung je la akuu.. he he. Sronok gak mengimbau-imbau ni.

Ni gambar ngan group..dapat best presentation. Teka...yang mana satu i? he he

Kali ni, ibu ngan ayah, Aiesya n Zhaim tak mandi. Ibu ngan ayah tak bawak baju...si Aiesya tu penakut...nampak semut pun takut, nampak pencakar air pun takut...last-last tak mandi. Zhaim.....sejuk gaknya air tu...tak mo duduk dalam air. Tapi kalo ibu terjun sekali, dia sah tak mo naikkk.

Saturday, May 09, 2009

KARAOKE

11 comments
Tanpa dirancang,maksudnya tak de la rancang bebetul..... kami berenam ( plus 2 orang budak-alia n aniq) ke JJ AU2 untuk berkaraoke. Baju kurung pun baju kurung la kan...si aini siap jubah lagi...He he.....2.30 baru masuk kat dalam kotak tu pasal proses tunggu menunggu, solat, minum n soping. 2 jam berkaraoke...rege..RM12 sorang plus lunch. Sambil makan, melalak. wa ha ha ha..best gak sesekali melepaskan tension. Yang sakit tekak pun tak kisah...ala...bukannya nak masuk pertandingan. Suke-suke je kan.

Haa lepas ni nak SPA pulak. ahaks..

Tuesday, May 05, 2009

Birthday Aiesya

2 comments
Happy Birthday to My Dear Aiesya Nabilla yang ke-6. Budak-budak ni senang jer..asal ada kek, jadi la. Tak mintak hadiah pun. Pada dia orang, as long as they can cut the cake n eat the cake together with the family, ..cukup la. selalunya celebrate kat umah nenek..meriah sket. Tapi sebab birthday Aiesya hari senin yang ayah cuti, maka kat rumah je la. Kalau ayah keje, sure serang umah nenek... he he

Kek tu Aiesya yang pilih....senang je dia..carik yang ada strawberry...cukup.

Ni pulak party pack untuk tadika n taska. Saja...budak2 suke kan benda2 ni. Seronok tgk dia orang sronok jer...belanja tak besar pun.

Moga Aiesya jadi anak kebanggaan ibu ayah.

Saturday, May 02, 2009

cuti 3 hari ni

1 comments
Cuti 3 hari ni patutnya kami sekeluarga ke PD bersama2 CBNers yang lain. Malangnya tak dapat coz Zharif gi Kem, Aiesya ada hari potensi n cik abang is working. Biasa la...cik abang tu...awal2 bulan ni memang tak coti. Hadiah, awal-awal dah dapat dari Kak Mah. hadiah ku untuk si Anira telahku kirim kepada Salliza. Thanks Sall. Beli kat Melaka lagi masa gi Edaftar ari tu. Entah suka ke tak si Anira tu ngan hadiah kekanda ni. Harap suka la ek. Ni dah kena start carik hadiah2 untuk cikgu Alia, Aiesya n Zharif for hari guru. Banyak gak budget tu..Eh...ibu ngajar kakak so ibu nak kena beli hadiah untuk diri sendiri ke? he he he

So semalam dah anta abang kat sekolah untuk ke Sungai Congkak. Abang punya la excited nak gi camping sampai makan pun tak mo sebelum pegi tu. Lepas solat jemaat, terus nak menuju ke sekolah.

" Abang tak de mood ," kata abang.

Semoga abang bawak balik ilmu2 yang berguna.

Hari ni, 2 Mei 2009, follow Aiesya ke SMTEN. Ada hari potensi KEMAS. Ateh ikut pasal nak meninjau2 bekas sekolahnya tu. Actuallya membantu menengok2 si Zhaim. he he. toce2. nanti2 kita belanja. Malangnya sampai lewat, Aiesya dah perform dah. Alaa...Kali ni Aiesya tak memang. Tak pe la kakak....kan dah menang ari tuu... he he
Alia n Aiesya in her baju silatAiesya with one of her friend Ni dia...Ateh n my little prince

Panasnya cuaca ari ni. Bawak kete pun ngantuk2.

Friday, May 01, 2009

bonus april 2009

1 comments
apa yang nak dikata? alhamdulillahhh..
3k tu dah tetap dan akan bertambah..insyaallahh. TQ to all yang melibatkan diri.