Sunday, May 10, 2009

minum petang

Hari ibu ni, satu hari berkurung kat rumah menyiapkan kerja2 yang masih blom selesai sambil bergaduh ngan anak2, sambil tgk TV, sambil update blog, sambil business. he he

Petang ni sambil menanda buku + tgk tv, terbau masakan orang sebelah. Mcm buat cekodok jer....so teringat kat resepi Ateh yang memang nak ku cuba sudah beberapa hari. Kebetulan cheese dah beli kat Tesko pagi tadi. Lantas ku bangun menuju ke dapur + melayan si kecik yang jugak nak menyibuk kat dapur, menyediakan bahan2 dan menyiapkan juadahnya.

Ini dia..taraa...
Jadik tak Ateh? Benda ni masa tengah masak, cheese kat dalam tu akan melt dengan mengeluarkan bau cheese yang sedap. Sedap dimakan bersama sos. Suka ati la kan nak makan ngan sos apa. Haa...masa masak tu, jangan lama sangat biarkan gorengan dalam kuali sebab nanti sosej tu akan kembang dan merosakkan struktur gulungan roti tu...lawak sungguh rupanya. Ini berdasarkan pengalaman ya, he he sebab sibuk nak hias n amek gambar. wa ka ka ka ka

Nak cuba? masuk la blog adikku n copy resepi. he he http://asiahyacob.blogspot.com
Selamat mencubaaaa. :))

1 comments:

sharidzan said...

2 singgit.......bole la.....