Monday, December 31, 2007

MYMODE

0 comments
haa...dah naik pangkat dalam masa 3 bulan. he he...lagi 2 orangggg..


Monday, December 03, 2007

Zhaim Bercukur...

2 comments
Gambar2 Zhaim semasa proses bercukur oleh Tok Wannya


macam-macam

1 comments
masuk kerja balik 16/11 ari tu. antara teruja nak pegi dengan malas. sian kat zhaim sama. dia dah la tak minum susu lain. sian lak kat ayah dia. pegi jugak since tak tau nak amik mc dengan cara apa. seronok gak dapat keje balik, jumpa kawan2 and anak-anak murid yang tengah seronok sama ada nak cuti sekolah, atau dapat 5A dan juga yang sedih sebab tak betul2 achieve target untuk UPSR. Hmm..zhaim melalak juga la kat umah. Terkenang-kenang kan dia sepanjang kat sekolah. Tak buat apa pun....Sijil UPSR? macam la orang lain tak leh buat!!

cuti ni...melayan anak2 je la. begaduh ngan dia orang sesambil jalankan business prepaidku serta kengkawan kat friendster. he he...customer ramai sampai tak terlarat nak melayan.

budak2 ni, memang sentiasa nak buat ibu naik angin tapi bila tok wan nak bawak balik kampung.................macam2 alasan ibu bagi so that dia orang tak yah ikut tok wan. Ha ha

tetiap ari sure mengadap internet walaupun tak lama. tengok friendster kot la ada yang bekenan ngan mymode, bukak email, baca, balas dan hantar email baru. Hmm....syok gak ngan fs ni. jumpa kengkawan lama semula. he he. kengkawan baru pun ada gak. bekas2 anak murid....best! kalau tak de zhaim, maunya mengadap 24 jam. he he

Manfaatkan cuti yang ada dengan menjalankan perniagaan. Harap murah la rezeki ku dan anak2 ku. Lagi sorang jer.........tak sabo rasanya.

Thursday, October 11, 2007

SELAMAT HARI RAYA

1 comments

Semoga Hari Raya Anda penuh dengan KEBERKATAN
" Ya Allah, temukanlah kami dengan Ramadhan-Mu tahun hadapan...."
Daripada kami sekeluarga:
SHARIDZAN SHAMSURI + ROSLIZA YACOB
Muhammad Zharif
'Aliah Syahirah
Aiesya Nabilla
Muhammad Zhaim Syahmi

Saturday, September 22, 2007

our 10th anniversary's present

2 comments
Ini dia hadiah ulangtahun perkahwinan kami yang ke-10
yang juga merupakan cucu ke 10 arwah abah
MUHAMMAD ZHAIM SYAHMI BIN SHARIDZAN

dilahirkan pada 17 September 2007
di Pusat Perubatan Kohilal Taman Melawati
pada jam 9.45 malam
setelah dipaksa keluar kerana dah lewat 6 hari.
Berat semasa dilahirkan : 3.8 kg

Tahniah juga kepada Menteeku HALIDAWATI IBRAHIM
yang juga telah selamat melahirkan baby sulungnya
baby boy pada 16 September 2007.

Patutnya Zhaim dulu keluar.......

Friday, September 14, 2007

Ahlan Ya Ramadhan

1 comments
Bulan Ramadhan bulan dinanti-nantikan....muncul kembali. Gembiralah mereka yang merindukannya.
SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA kepada semua yang membaca.
Moga amalan kita diterima dan semoga tahun hadapan kita dapat bertemu kembali dengannya.

HAPPY 10th ANNIVERSARY to my beloved husband
SHARIDZAN SHAMSURI.

Hadiah yang nak diberi masih belum tiba. Harap bersabar ya.

Tahniah atas kelahiran
1. Baby boy (3.3 kg)to Ustaz Hafizi Zahri
Dilahirkan melalui pembedahan ceaser pada 6.9.07 di Hospital Seremban.

2. Baby girl to Pn. Sharifah Asmah
Ceaser juga di Hospital Ampang Puteri pada 10.09.07

Sunday, August 26, 2007

TAHNIAH! TAHNIAH!

1 comments
07 08 07 ( Selasa 22 Rejab 1428 H )
Ammar Syazwan Bin Suhaimi selamat dilahirkan di
Hospital Kampung baru.
Ibu : Maselinawati Mohamad

08 08 07 ( Rabu 23 Rejab 1428 H)
6 hari setelah abah pergi, cucunya yang ke-9 dilahirkan.

Nurin Aqilah Bt Mahamad Nasir selamat dilahirkan di
Hospital Damansara.
Ibu : Rozidah Yacob
Berat : 2.7 kg

18 08 07 ( Sabtu 5 Shaaban 1428 H) Anak abah yang ke-5 NORLAILA YACOB selamat menerima
Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan(Kimia),
Universiti Sains Malaysia

bergambar dengan si bongsu

23 08 07 ( Khamis 10 Shaaban 1428H )
Happy Birthday to Kak G- the only sister 1 have.

Moga kehidupan terus diberkati.

Sunday, August 05, 2007

Perginya seorang ABAH 2

1 comments
11.55 pm

Lewat ke surau kerana menunggu ayah balik. Anak-anak dah tertidur kecuali Aiesya. Sampai di surau ( setelah mengejutkan semua anak-anak yang tidur), abah dah sampai. Malam tadi orang surau dah bacakan yasin beramai-ramai. Tiba di surau, keadaan gelap. Bekalan elektrik tak ada di kawasan kampung pandan ni sebaik sahaja kami turun dari rumah tadi. Lilin dipasang. Dr Azizah meminjamkan lampu pada kami. Alhamdullillah masih boleh membantu kami membaca yasin. Bekalan akhirnya pulih dalam masa 2 jam. Kami sekeluarga membaca yasin bergilir-gilir. Mana yang mengantuk, melelapkan mata sebentar. Dik Dah yang sepatutnya bersalin hari ni pun dah keletihan. Ayah balik tidurkan Aiesya dalam pukul 3.00 a.m.

4.00 a.m

Ayah call suruh amik abah (pak mentua) kat PUDU. Aiesya baru tidur. Tak boleh laa...kereta tak de. Terpaksa la ayah angkut Aiesya, jemput ibu di surau dan sama-sama pergi amik abah di PUDU. Terima kasih la bah sanggup turun walaupun kurang sihat. Lepas amik abah, singgah sekejap di kedai belikan makanan untuk abah bersahur dan mak yang memang tak makan sejak abah sakit semalam. Mak dah banyak kali pegang perut....masuk angin la tu. Memang dia tak peduli kat perut dia dah sepanjang abah sakit semalam. Singgah hantar makanan lepas tu balik rehat sekejap. Abah bersahur dan dekat pukul 5.00 lepas tu, kami tidur.

6.30 a.m

Agak lewat bangun. Solat dan terus bersiap ke surau. Dalam perjalanan teringatkan abah. Mengalir lagi air mata. Sambung lagi baca Yasin. Selagi mampu ku tahan air mata,...akan ku tahan. Aiesya lena di pangkuan. Masih tak cukup tidur. Sian Aiesya. Orang makin ramai yang datang.

9.00 a.m

Persiapan untuk memandikan jenazah dilakukan. Kami adik-beradik membantu apa yang terdaya. Jahitkan bantal untuk abah. Kain kapan dah dibentangkan. Bau harum kayu cendana memenuhi ruang. Abah diangkat untuk dimandikan. Kami adik-beradik menyaksikan segalanya. Sepanjang abah dimandikan,kami berada berdekatan. Curi-curi memandang wajah abah yang tenang. Sebak. Mengalir lagi air mata ini. Selesai dimandikan, abah dibawa ke ruang depan untuk dikapankan. Kami mengelilingi abah buat kali terakhir. Wajah abah ku tatap sepuasnya. Tatapan terakhir sebelum jenazah ditutup keseluruhannya. Sebelum wajahnya ditutup dengan kain kapan, kami semua dipanggil untuk memberi penghormatan terakhir dimulakan dengan mak. Inilah detik yang amat memilukan. Seorang demi seorang mencium abah buat kali terkahir dan merenjis minyak atar. Air mata sememangnya meluncur laju tak dapat kutahan-tahan. Tiba giliranku,....ku gagahkan juga melangkah mendekati abah. Dahi abah yang sejuk ku cium. Sedihnya tidak dapat kugambarkan dengan kata-kata. ABAH,..AMPUNKAN IZA BAH. Renjisan minyak atar kulakukan sekadarnya. Untungnya abah, semua anak dan cucu( kecuali Haziq yang masih kecil) berada di sisinya. Malangnya, 2 orang cucunya yang bakal lahir ( beberapa hari lagi juga seorang lagi di bulan September) tidak sempat ditatapnya. Abah pergi 2 hari selepas ulang tahun perkahwinannya yang ke-36.

Selesai segalanya, abah disembahyangkan. Terus dibawa ke tanah perkuburan Kampung Cheras Baru. Kami agak lewat sampai - sesat. Abah telah selamat disemadikan. Moga abah tenang di sana. Kami akan sentiasa mendoakan abah. Walaupun kita JAUH sejak dulu, tapi ABAH TETAP DIHATI. Aku tahu bahawa dalam diam, KITA SALING MENYAYANGI.

TQ to guru-guru dan murid-murid SK Convent 1 Bukit Nanas yang menghulurkan derma juga kepada Kak Wan yang menghulurkan sumbangan peribadi. - Al-Fatihah.

Thursday, August 02, 2007

Perginya seorang ABAH

0 comments
4 JANUARI 1951 - 2 OGOS 2007

12.59 p.m.

Sedang membantu Dalia dengan masalah Matematiknya, seorang murid menyerahkan hp padaku. "Cikgu,telefon," katanya. Aku menyambut dan membaca. SMS dari ATEH.
" Abah makin tenat..x tentu arah. Ni d.yah kt hspital ". Aku dah sebak. Mengambil masa nak teruskan explanation pada Dalia. Mujur juga masa tu dah lepaskan budak-budak keluar kelas. Turun ke bilik Kak Nah. Nak mintak izin balik awal hari ni. Best juga tak payah koko. Sementara tunggu K. Nah yang tengah bz, call ayah. Sebak bercakap ngan ayah, barulah turun air mata. Aniza dengar dan nampak. Terus suruh balik. Dia yang inform Kak Nah. TQ Aniza. Terus turun. Berjaya mengawal perasaan dan air mata kat bilik guru. Sempat lagi berborak - berlakon as nothing happen. Sementara nak tunggu ayah balik dari Mentari, makan ngan Ann. Walaupun tak de selera, tapi layan juga sebab tak nak layan sangat rasa sedih. Tak de la nak rush sangat sebab ayah dari Mentari dan Kak G baru nak naik LRT ke Cempaka.

2.00 p.m

Sampai di LRT Cempaka jemput kak G yang kebetulan turun KL for meeting. Rezeki Kak G nak jumpa abah sebelum dia pergi. Terus ke HUKM. Sampai tingkat 5, penuh katil abah dikerumuni dr dan dr-dr pelatih. Lama juga dikerumuni. Dapat juga curi-curi tengok celah-celah langsir. Perut abah masih bergerak-gerak tapi abah dah tak sedar dah. Mak kata abah tiba-tiba je tak sedarkan diri. Sebelum tu masih lagi boleh bercakap-cakap. Cina yang duduk sebelah abah pun baru je meninggalkan dunia pagi ni. Ya Allah.....apa la yang dia orang buat dengan abah. Masukkan wayar lagi. Kali ni ikut mulut. Yang dekat hidung masih ada. Penuh wayar di muka dan badan abah. Aku tahan-tahan air mata. Tabahkan la hatiku. Sempat juga turun cari makan. Perut ni perlu juga dipenuhkan walaupun cuma mampu minum air dan makan sedikit kuih.

5.40 p.m

Dr Pakar jumpa mak kata yang abah kritikal. Dr nasihatkan kami semua bacakan yasin untuk abah. Bila dr tanya pasal anak-anak, kami dah tau dah betapa nipisnya harapan abah. Masa tu tak dapat mengadap abah lagi. Hantar mesej pada Kak Nah mintak cuti esok hari. Dekat pukul 6, dr bagi kami tengok abah. Abah bernyawa dengan bantuan alat yang dipicit-picit oleh dr silih berganti. Kami dah mula baca yasin. Aku tatap wajah abah. Sebolehnya inginku tatap selama yang mungkin namun setiap kali menatap.....sebak. sedih. Yang keluar dari mulut abah melalui wayar yang dimasukkan ialah darah. Berkali-kali juga air mata mengalir. Tak tahan tengok mak, Kak G ngan Lela bacakan shahadah pada telinga abah bergilir-gilir. Sambil baca yasin sambil nangis. Abah akan dibawa ke ICU bila-bila masa. Tunggu katil kat ICU kosong. SEmentara tengah penuh, dr meneruskan usaha yang padaku sekadar nak menyedapkan hati kami semua.. Ayah balik rumah kejap amik anak-anak dr sekolah.

7.15 p.m

Wayar sudah dicabut untuk membolehkan abah ke ICU. Kami ikut sampai di ICU tapi tak dibenarkan masuk. Mereka kata, nanti mereka akan panggil. So kami pun turun ke tingkat 1 untuk bersolat maghrib. Lepas amik air sembahyang, phone kak G berbuyi. ABAH DAH TAK ADA. Bergegas kami ke wad ICU. Air mata sememangnya tidak dapat ditahan lagi. Ayah dah sampai ngan anak-anak. Abah akan dibawa semula ke tingkat 5 untuk disiapkan. Sementara abah disiapkan, kami kembali ke surau melangsaikan hutang kami. Bersolat dalam tangisan. SMS pada kak Nah dan Ann serta Haslina. Kak Wan pun hantar mesej tanya khabar. TQ to all. TQ to Miss Low. Selesai solat, terus ke tingkat 5. Siap dibersihkan, kami mengelilingi abah. Abah tersenyum. Alhamdulillah abah senyum. Ayah dan Irie selesaikan proses menuntut mayat dan van jenazah. Mayat akan dibawa ke bilik mayat terlebih dahulu sebelum boleh dituntut. Sementera itu, kami balik bersiap dan akan terus ke surau Al-Hidayah di mana abah akan diletakkan sementara waktu.


bersambung....

Friday, July 27, 2007

setahun lagi...

1 comments
Sehari lagi umurku meningkat. hari ni dah 33 tahun. Banyak lagi benda yang nak kena buat. Orang yang pertama wish hari ni....RAIHAN. Hadiah pertama pun dari dia. Ini hah hadiah dari Raihan. Cik abang tu sure kena alarm reminder bunyik dulu baru nak ingat. dia yang second wish. hantar SMS jer. Tak ngaper la. Asal ingat. tak dela harap apa-apa dari dia. Memang tetiap tahun pun bukannya celebrate. Student ada gak yang ingat. Adik-adik pun hantar sms. Shima....TQ for the wish. TQ la semua ek . HAPPY BELATED BIRTHDAY to Jele (25hb), x-roomate ANIZAH (26hb) dan Srihani (31hb).

Selamat stand by to Dik Dah dan Masel yang tunggu masa nak bersalin. Si Fathil pun tengah berdebar-debar tu nak mendirikan masjid. 19hb depan majlis kat Kelantan. Akak doakan semoga berbahagia lah ya. Jangan lupa hantar gambar kat akak. Akan ku post kan ke blogku ini. Sorry i couldn't attend your wed day. Dah explain dah ari tu kan.To all kakitangan awam...selamat menikmati kenaikan gaji. Waaa.....aku jugak lom dapat rasa. NAK SALAHKAN SIAPA? Anyway....berbelanja dengan berhemah ya.

Tuesday, July 10, 2007

2 comments
7.7.07 abang sambut birthday di Kulim. Tak de la sambut dalam erti kata sambut yang sebenarnya tapi ibu wish abang awal la kan,...pagi dalam pukul 2.00 di McD Juru. Berenti sat kat situ on the way balik Kulim. Hari yang bz dan memenatkan Sabtu tu. Kenduri kat sebelah Kulim. Balik keesokan harinya. Bertolak pukul 12.00th, sampai KL dalam pukul 6 lebih. Jem la pulak highway hari tu. Ramai gak yang balik kampung. Kalau ada eksiden, sure slow. Bukannya nak menolong pun, tolong tengok jer. Lepas kawasan tu, tak de la jem sangat. Orang Mesia memang camtu ek. Sampai kat Petronas Hulu Kelang, tayar pecah pulak. ALAMAK..........kedai mana bukak masa tu. hari Ahad,.....biasala. Kesian cik abang kena tukar tayar. Penat kenduri pun tak abis lagi.

hari ni 10.7.07, abah masuk hospital. Usus tersumbat la pulak. Wayar dah masuk kat idung. Hmmm.....

Thursday, July 05, 2007

Nikah dan Kawin

0 comments
Rasanya semua orang yang berperasaan inginkan sebuah perkahwinan dan yang pastinya nak yang terbaik dan terbahagia dan tergembira dan semua yang ter...ter.... Tapi semuanya bergantung gak pada jodoh....cepat atau lambat. Keje tuhan tapi kita ni kena la usaha...ye tak? Ada orang nak kawin tapi tak de duit. Sanggup menipu asalkan majlis kawinnya grand giler. Layan pulak kehendak pasangan yang macam-macam,tak sedar diri tak berkemampuan. Maka mengalirlah air mata si ibu dan bapa yang tidak menyangka walaupun pernah terkena tipu. Ada juga yang memang nak grand, tapi ada otak, fikirkan duit yang nak digunakan masa depan. Makanya jadilah majlis yang sederhana tapi meriah juga dan penuh kenangan. Macam-macam sebenarnya perangai manusia ni.

Last week, busy prepare hantaran majlis adik ipar. Permintaan mak mentua yang nakkan menantunya ini menghasilkan hantaran, tidaklah dihampakan walaupun dalam masa yang sama,menantunya ini
banyak keje- nak siapkan soklan pekse untuk minggu depan, dan juga siapkan dokumen permohonan sekolah cluster yang diserahkan bulat-bulat oleh GB tersayang. Tak pe la mak. Liza buat juga. Pepandai la manage masa sendiri. Dua tiga hari tu, memang kejenya turun ke masjid jamek lepas sekolah, beli barang. Malamnya bersengkang mata, memerah otak menghasilkan hantaran. Tangan ni ada la beberapa kesan kena pistol liin yang panas tu. Inilah beberapa hasil keras tanganku.

Anyway, SELAMAT PENGANTIN BARU buat chik RAIS dan pasangannya NOZA. Selamat melayari hidup berumatangga. Majlis akad nikah telah selamat dilansungkan di Masjid Saidina Hamzah, Gombak pada hari Jumaat 29 Jun 2007. Ilang la cuti den dua hari.

SELAMAT PENGANTIN BARU juga buat sorang lagi bekas anak murid, HISHAMUDIN MUSA dengan MARHANIM UMAR yang akan melangsungkan majlisnya pada 8 Julai ini. Sorry SHAM ya saya tak dapat meraikan. Kena balik KULIM laa sebab kenduri kat sana on 7 Julai tu. 8hb tu baru nak berangkat balik KL. Anyway, semoga berbahagia. Shima, Helmee,Qin, Nora dan semua yang pergi, jangan lupa bagi tau kat mana nak download gambar. Kem salam ngan Sham ya.

Friday, June 15, 2007

STREAMYX

2 comments
Sejak dah daftar streamyx ni, laju la surf internet ni. Maka hubungan dunia yang terputus seketika akhirnya terpaut kembali. Betul la kata syima.....saya kena ada streamyx kat rumah baru senang nak update blog. TQ la syima. Anak awak dalam proses pendaftaran ya. Sabau. Dalam bulan 7 tahun depan dapat la surat penempatan.

Anak-anak murid yang lama dah tak menghubungi dan dihubungi telah didengar khabar beritanya. Ramai gak yang keje ngan gomen. Fadhlan, Hanif, Lida, Aishah.....Tadi chat ngan Aisyah Absah. Anak murid saya ni, dulu berbadan gempal tetapi dalam masa sebulan telah berjaya menguruskan diri dengan menurunkan berat sebanyak 20 kilo. Bagus betul benda yang dia makan tu. TAHNIAH la. Bukan senang nak menguruskan badan ni kalau tak dengan semangat dan keazaman serta disiplin diri yang tinggi. Teruskan usaha awak Aisyah. Yusli Jamani pun dah kawin. Tau-tau dah ada baby girl sebulan lebih. TAHNIAH la jugak. Bukan salah awak saya tak terima jemputan. Saya yang
lama tak berada di dalam siber ni. TQ send gambar kat saya. Seperti kata saya, ni saya uploadkan gambar kawin awak. Malangnya gambar baby tak berjaya safe la semalam. Nanti send kat email saya ya. Saya update kemudian.Semoga berkekalan selamanya.

Tadi pergi ke Legend Hotel. Ada rehersel untuk pasukan choral speaking. Dah selesai, singgah sarapan dekat medan selera sebelah PWTC tu. Nampak x-classmate si Pian. He he.Tengok je la. Tak berani nak tegur sebab dia tengah borak sambil makan ngan kawan-kawan dia. Korang ni banyak sangat masa santai makan-makan ek. Masa tu baru kul 9.30 pagi. Berapa kali break dalam satu hari ek?

Memandangkan petir sedang berdentuman, maka elok la berenti dulu. lain kali sambung lagi. Sekian.

Tuesday, June 05, 2007

Kini muncul kembali

0 comments
Cak! Dah lama tak update blog. Rasanya tahun ni cuma update no tepon baru je. Kesukaran melayari internet ( malu la nak gi cc selalu. Tu kan tempat orang muda melepak ) dan kesibukan kerja menjadikannya sebegitu. Tahun ni walaupun tak pegang kelas, tapi cukup sibuk dengan tugas-tugas tambahan. Susah juga menjadi orang kepercayaan ni. Kalau boleh semua kerja nak panggil kita. Moga masin mulut Kak Ani. PT SK Yacoob Latif. Katanya, “ni cepat boleh naik pangkat ni “. He he. Cepat-cepat pun, TUNGGAKAN bila nak dapat???? Fathil, Kak Monie, Khairi,…semua dah dapat. Aini dapat tak lagi?

Cepatnya masa berlalu. Pendaftaran, Sukan tahunan, pesta Gym, mesyuarat PIBG, exam EMS, sambutan hari guru……. semua sudah. Hari-hari busy dah berlalu untuk semester 1. Minggu depan dah nak mula semester 2. Pulun ngabiskan silibus la pulak. InsyaAllah akan diselesaikan sebelum bulan 9. Alamak, first week je dah busy dengan pertandingan choral speaking. Jadi tuan rumah kelam kabut la sikit. Ni pun ada kat sekolah lah ni….tunggu Ms Low bagi arahan untuk buku aturcara. Mujur bawak Aiesya. Tak la boring sangat menunggu. Dia sibuk kat bawah training pasukan choral ngan koir. Hishh…sekolah ni memang cam tu la. Busy sokmo. Last week guru besar busy ngan PIPPnya. Kak Nah bila nak balik? Pejabat kak Nah ni dah jadi pejabat Liza dah ni. Nak ganti kak Nah tak layak lagi, tapi kerusi meja ni memang dah macam liza yang punya. Tempat liza kat bawah tu memang kosong sentiasa. Cikgu-cikgu PPSMI stand by ya. Nazir bebila akan datang melawat tengok P&P. Harap-harap dia orang tak nampak jalan nak ke CBN1. Heh heh. Bala duduk kat sekolah TOP.

Bulan lepas (Mei), semasa meronda-ronda kat Carrefour Wangsa Maju, terserempak dengan Sila. Lamanya tak jumpa si Sila. Masih tak berubah dan masih single. Member dah jadi Penolong Pengarah Bahagian Teknologi Maklumat, Kementerian Pertahanan. Zah pun dah jadi Dekan Fakulti. Hebat-hebat belaka. Khairie masih lagi di Brisbane buat PHD dengan isteri dan 2 orang anak lelakinya. Semalam online dengan Tini, dapat la tahu cerita kengkawan sikit. Su ngan Ana dah 4 orang anaknya. Tini dah 3. Zah dah 5 orang. Qin dan Chah serta Nor Samingan baru bersalin semuanya. Nor anak kedua. Alhamdulillah. Dah makin berkembang umat Islam di dunia ni. Masel dan Nor kat UNITAR tu pun tengah berbadan dua juga. Tak lupa menteeku, HALIDAWATI pun tengah berbadan dua. Bulan 9 due. Get ready nak kena ganti poser la ya.

26hb Mei meraikan majlis perkahwinan bekas anak muridku, Wawa.

Dah besar dah dia orang ni. Kat Dewan MPAJ tu, selain jumpa shikin, shima ngan helmee, terserempak juga dengan AZNIAH bekas lecturer ITTAR. La ni dah mengajar kat Kolej Islam Antarabangsa. Az pun masih macam tu. Masih kecik dan masih single. Lama tak jumpa tapi nak borak panjang tak boleh sebab cik abang nak qada tido untuk keje malam nanti. TAHNIAH juga untuk Fathil, the bekas ketua kelas MTGR2 yang telah melangsungkan pertunangannya dengan cikgu gak (mek kelate) pada 2 Jun yang lepas. Alamat akak dah bagi kan, kad jemputan jangan lupa anto. Pegi tak pegi tu lain kira. Aini bila lagi dik? Dok pegi majlis orang je.

IQBAL yang baru lepas eksiden tu, berhati-hati di jalan raya. SYAFIQ Ali Bajunid apa citer ek? Company yang cek handle tu ok ka? Time susah je ke pandai cari cikgu wei ?

Cukup lah untuk kali ini. Nanti-nanti akan diupdate lagi. Blog ibnuamran tu bila nak update ek? Dok tang jangan mengeluh je. Ok. Dah dengar suara Ms Low. Boleh mula kerja. BUBAI.

Wednesday, April 11, 2007

MY NEW NUMBER

2 comments
I lost my handphone again, so i decided to change my number. This is my new phone number.
017-2787104. Shima and the gang (DSK) anta mesej ya.

To AINI : HAPPY BELATED BIRTHDAY.