Tuesday, June 05, 2007

Kini muncul kembali

Cak! Dah lama tak update blog. Rasanya tahun ni cuma update no tepon baru je. Kesukaran melayari internet ( malu la nak gi cc selalu. Tu kan tempat orang muda melepak ) dan kesibukan kerja menjadikannya sebegitu. Tahun ni walaupun tak pegang kelas, tapi cukup sibuk dengan tugas-tugas tambahan. Susah juga menjadi orang kepercayaan ni. Kalau boleh semua kerja nak panggil kita. Moga masin mulut Kak Ani. PT SK Yacoob Latif. Katanya, “ni cepat boleh naik pangkat ni “. He he. Cepat-cepat pun, TUNGGAKAN bila nak dapat???? Fathil, Kak Monie, Khairi,…semua dah dapat. Aini dapat tak lagi?

Cepatnya masa berlalu. Pendaftaran, Sukan tahunan, pesta Gym, mesyuarat PIBG, exam EMS, sambutan hari guru……. semua sudah. Hari-hari busy dah berlalu untuk semester 1. Minggu depan dah nak mula semester 2. Pulun ngabiskan silibus la pulak. InsyaAllah akan diselesaikan sebelum bulan 9. Alamak, first week je dah busy dengan pertandingan choral speaking. Jadi tuan rumah kelam kabut la sikit. Ni pun ada kat sekolah lah ni….tunggu Ms Low bagi arahan untuk buku aturcara. Mujur bawak Aiesya. Tak la boring sangat menunggu. Dia sibuk kat bawah training pasukan choral ngan koir. Hishh…sekolah ni memang cam tu la. Busy sokmo. Last week guru besar busy ngan PIPPnya. Kak Nah bila nak balik? Pejabat kak Nah ni dah jadi pejabat Liza dah ni. Nak ganti kak Nah tak layak lagi, tapi kerusi meja ni memang dah macam liza yang punya. Tempat liza kat bawah tu memang kosong sentiasa. Cikgu-cikgu PPSMI stand by ya. Nazir bebila akan datang melawat tengok P&P. Harap-harap dia orang tak nampak jalan nak ke CBN1. Heh heh. Bala duduk kat sekolah TOP.

Bulan lepas (Mei), semasa meronda-ronda kat Carrefour Wangsa Maju, terserempak dengan Sila. Lamanya tak jumpa si Sila. Masih tak berubah dan masih single. Member dah jadi Penolong Pengarah Bahagian Teknologi Maklumat, Kementerian Pertahanan. Zah pun dah jadi Dekan Fakulti. Hebat-hebat belaka. Khairie masih lagi di Brisbane buat PHD dengan isteri dan 2 orang anak lelakinya. Semalam online dengan Tini, dapat la tahu cerita kengkawan sikit. Su ngan Ana dah 4 orang anaknya. Tini dah 3. Zah dah 5 orang. Qin dan Chah serta Nor Samingan baru bersalin semuanya. Nor anak kedua. Alhamdulillah. Dah makin berkembang umat Islam di dunia ni. Masel dan Nor kat UNITAR tu pun tengah berbadan dua juga. Tak lupa menteeku, HALIDAWATI pun tengah berbadan dua. Bulan 9 due. Get ready nak kena ganti poser la ya.

26hb Mei meraikan majlis perkahwinan bekas anak muridku, Wawa.

Dah besar dah dia orang ni. Kat Dewan MPAJ tu, selain jumpa shikin, shima ngan helmee, terserempak juga dengan AZNIAH bekas lecturer ITTAR. La ni dah mengajar kat Kolej Islam Antarabangsa. Az pun masih macam tu. Masih kecik dan masih single. Lama tak jumpa tapi nak borak panjang tak boleh sebab cik abang nak qada tido untuk keje malam nanti. TAHNIAH juga untuk Fathil, the bekas ketua kelas MTGR2 yang telah melangsungkan pertunangannya dengan cikgu gak (mek kelate) pada 2 Jun yang lepas. Alamat akak dah bagi kan, kad jemputan jangan lupa anto. Pegi tak pegi tu lain kira. Aini bila lagi dik? Dok pegi majlis orang je.

IQBAL yang baru lepas eksiden tu, berhati-hati di jalan raya. SYAFIQ Ali Bajunid apa citer ek? Company yang cek handle tu ok ka? Time susah je ke pandai cari cikgu wei ?

Cukup lah untuk kali ini. Nanti-nanti akan diupdate lagi. Blog ibnuamran tu bila nak update ek? Dok tang jangan mengeluh je. Ok. Dah dengar suara Ms Low. Boleh mula kerja. BUBAI.

0 comments: