Wednesday, June 30, 2010

Last day..

0 comments
i really wanna join this giveaway contest coz sangat sangat sangat sangat teruja dengan kad yang direka cipta oleh tuan punya blog yang sangat sangat sangat kreatif.

dah lama jadi silent reader dia tapi sebab nak join contest n takut rasa dah follow tapi sebenarnya blom follow, me, once again, klik the follower button. Itu berlaku beberapa minggu yang lalu tapi baru hari ni nak update blog tentang contest tu sebab dari masa ke masa, mencari2 bahan yang menarik untuk diceritakan di sini. he he

This is the contest :


dari blog LIN HANDMADE GREETING CARDS

menarik kan? ada juga cuba2 tiru hasil kerjanya tu (bukan untuk tujuan meniaga. harap halalkan ya) tapi tak berapa nak jadik sebab alatannya tu tak berapa nak lengkap. so saya selalu berkarya ala-ala syok sendiri jer tapi tetap jugak orang puji2. tu semua tak penting. yang penting kepuasan hatiku.

dek kerana minat juga, mulanya hanya buku ini yang ku ada,


hari ini ku menambahkan lagi koleksi buku kraf ku dengan buku2 ini pula.


best buku ni. ada siap bagi bahan2 lagi kat dalam tuh. sungguh sronok rasanya. berbaloi2.

ini la sebahagian benda yang kuhasilkan dengan tangan dan komputer. kui kui...idok la hebat macam tuan punya blog LIN HANDMADE GREETING CARDS tu kan.

sangat sangat jeles dengannya tapi sendiri tak mau usaha sebegitu usaha pasal tau diri ini akan cepat bohsan buat keje yang samer cenggitu. sebab itu le jadi cikgu sajer. he he

la ni saya tengah deco dinding umah dengan kertas2 budget yang ala2 ada jer. sikit2 saya touch up. kalo nak harap duit ader baru nak buat semua, ghasernya dok gitu la lagi. saya kena bertindak sendiri kerna encik abang saya tak berapa nak reti nak support saya dari pelbagai segi tentang hias menghias ini. ho ho ho..

nanti la saya kasi tengok rupe dinding umah saya tu ek. itu tak penting. yang penting,.....saya nak menangggggggggg.....saya nak jadi antara 6 orang yang bertuah yang dapat hasil tangan kak lin itew. moga-moga bertuah la saya nak dapat kad yang sangat sangat sangat cantek itew.

kengkawan...ader maser lagi nih. moh join. he he

Tuesday, June 29, 2010

Kerana dengki...

2 comments
tajuknya ganazz

tapi jangan takut. tak de bendanya.

sebenarnya dok dengki ngan si manis hajar yang pegi iCity. Encik abang penah ajak gi, tapi at the moment, ghaser cam membuang maser jer nak gi sana. tapi bila tgk gambar2 si hajar, ghaser meluap2 nak menuju ke sana. so ajak la si encik abangg...terus setuju ajer dia. kebetulan memang kita orang kat luar masa tu, ronda2 cari buah. tapi tak jumpa yang bekenan.

makanya, hari itu sampai la kami kat situ. 1st time sampai memang la teruja. berkelipan lampu di sana sini menghiasi kegelapan malam. dahsyat sunggos mereka memikirkan idea2 pembaziran itew. ghamai jugak orang malam tuh. apatah lagi ada tayangan beberapa skrin besar sempena piala dunia. mashukkk poket peniaga2 tang tu. ingatkan takat ada taman n lampu jer. ghoper nya ada jualan juga.

moh la layan gambar2 yang tak berapa elok tuh. dah puas ekjas mode dah tu.


kami balik dalam pukul 12 lebeh. dkt pukul 1 kot. tak sedar masa berjalan. tapi kami sampai pun actuallynta dah pukul seploh lebeh dahh...sebelum balik, lapor..jadi kami beli ni:
kami anak beranak memang suker benda nih. hantu kopok lekor. tak kira ar sedap tak sedap pun, kami boleh makan. kui kui...murah pun murah...ye tak? zhaim rembat pestol belon. tidor pun dok pegang jugak.

tau tak? esoknya kami pi lagi sebab hari yang ni, ada satu park haiwan2 tak bukak. esok baru bukak. tu yang pegi lagi tu. tapi not so excited like the first day. malam yang kedua kami pegi tu lagiiii ghamai orang. huh..kol satu lebeh baru balik malam tuh. beli kopok gak lagi. kali ni cik la pun join sekali.

Sunday, June 20, 2010

our day 5 at langkawi

0 comments

hmm..esok dah nak sekolah dah. abis dah dah cutii. tapi jap lagi dah nak kena bertugas membawa bebudak sek ke Astro. Ada program. nanti la update pasal tu ek.

gambar terbaru penghias lappyku yang ada kena mengena ngan n3 ari ni.ahaks.kami di langkawi 2

langkawi day 5: bangun pagi tu, sementara tunggu encik abang n anak2 mandi kolam, si ibu surf the net to find places to go pada hari terakhir itew. banyaknya cakap pasal pulau2. then cakap ngan adik2 ku itew yang malas nak gi mandi kolam di hari terakhir. sbb duit tak berapa nak adek, maka rasanya tak dapek la nak gi. tapi, berkat kekobaran si Irie yang  beria2 nak minum air tasik dayang bunting, dia sanggup sponsor untuk tour pulau. Yiihaa…

setelah kontek  mengonteks, maka dapat lah menetapkan masa dan tempat berlepas. Dengan jumlah RM210, kami tour dua buah pulau selama 4 jam. Pulau pertama ialah Pulau Basah namanya.

on our way to pulau basah

ni gambar2 kami dlm perjalanan ke Pulau Basah. Laju oo..kejap2 terangkat dilambung sang ombak. grrr…ada ketikanya, takut jugak sebabnya jaket keselamatan tu bukannya selamat sangat. buat syarat je pakai tuh.

 

 

 

at the beach

ni pulak gambar2 kita orang masa kat Pulau Basah termasuk la gambar yang jadi hiasan lappy tuh. gambar bersama pakwe comelku.

memula nak naik banana boat, tapi sebab sekepala kena caj RM20, tak jadik la. Kat PD RM10 je sorang. nanti naik kat PD jer. hehe…entah bila la tu.

hmm,….pembaca budiman. terpaksa setop dulu update nih. nak kena besiap untuk mengiring bebudak CBN1 ke program Astro. Ada rezeki, sambung lagi ek.

Bubai for now.

__________________________________________

8:15 pm: sambung balik ek. kalau berenti kang, ntah bila nak sambung balik. esok dah kilijer.

feeding helang

lepas sejam mandi manda dan bercanda di pulau basah, kami naik bot balik n gi bagi makan helang. bukan kita orang yang bagi makannn…pakcik bot tu yang campak makanan dan kami yang jakun nih, snap la gambar helang2 terbang menjunam menyambar habuan. ho ho..banyak gambar yang kami snap. sebab nak cepat, ntah hape2 gambar yang dapat. gambar yang tak de burung pun ader. ho ho

peh tu kami menuju ke pulau si dayang yang bunting tak beranak2 tuh. di tasik dayang bunting

sampaiii jugak ann kak za tang ni. ingat dah tak sampai dah. sampai kat pulau tu, peh tu kena jalan lagi naik tangga demi tangga, n turun tangga mendaki bukit turun bukit untuk sampai ke tasik. ada la dalam 15 minit plus berenti2 melepaskan lelah dengan alasan nak bergambar. kengkawan yang sama macam kat CBN pun ghamai tang ni. haa….jaga2 bag tuh. jangan la ada bau2 makanan. sah kena sambar. derang memang sentiasa memerhati.

langkawi day 5 sekitar pulau dayang bunting (29)

ni hah. mana2 pun jumpa derang nih. aishhh.

tang ni kita orang melepaskan kempunan naik banana bot tadi dengan naik bot kayuh yang bersolar. Sebuah bot dikenakan caj sebanyak RM25 hengget. Kalu yang tak dek solar, RM20. Ibu mengayuh dengan kakak, sah2 ibu kena kayuh lagi banyak, pasalnya…kakak kakinya belum la begitu sampai sangat dengan tempat kayuhan tuh. huh! penat ibu tau kakak! tapi best bila kita lomba ngan derang, kita menangggg. he he

naik bot kayuh

sorry n tq to encik ayah yang bagi peluang kita orang bersuka ria dengan membantu menjaga anak2 yang dua orang lagi itew. tq very much laling.

dalam mengayuh tu, sempat juga ibu merealisasikan hasrat kengkawan yang pesan suh minumkan air tasik tu untuk derang. Ooo..kak za dah minumkan ann. tapi bukan minum bebetul la. kak za celup tangan n tek kat mulut+lidah. rasa la air tuh…err…air tang tu tak nampak bersih  mana pun, tu yang ala2 merasa jer tu. jadik la ek…

kak za dah niatkan untuk ann, kak ita, kak rozi, rohaida, hmm…saper lagi ek sebut ari tuh. aaallaaa…..dah luper dah. tapi dok menyebut2 la sambik tek tek tek kat lidah tuu.. hu hu. moga berhasil kat korang. jangan berhasil kat orang yang merasa udah la. eheheh.

sejam tang tu n kami panjat bukit n turun bukit balik untuk ke jeti. sangat meletihkan journey hari ini. Zhaim ketiduran dalam bot sepanjang perjalanan balik. patutnya cenggini kena gi hari pertama ker..atau kedua. baru ah esoknya leh relaks2 kat tempat stay. tapi tak per ar…semuanya bukannya dalam perancangan.

gitu ler kisahnya hari kelima.

last day, tak de benda sangat. nanti2 la nyambung ek. nak melayan anak2 lak. baju tak begosok lagiiii…esok nak kilijer. baju budak2 sekolah yang banyak nak gosok. sape nak ngambik upah menggosk? he he

Thursday, June 17, 2010

Kisah hari keempat kami

1 comments

Day 4. sambung citer ek. sambil masak, i edit gambr together ngan update blog. org kata, sambil selam menyelam, kita minum air. tapi kalo menyelam dalam laut, jangan minum airnya yang masin tuh. cari penyakit jer kan? kan?

11062010051

lewat sket kuar dr umah pak hamid kerana memang nak pegi lambat. bukaknya pun dalam kol 10++. semalam ( day 3 la kan )dah sampai dah, tapi tak jadik masuk sebab masa sampai tu dah pukul 4++. pertunjukan semuanya dah habis dah. so kita org decide datang ari ni jer.

dipintu masuk Ni gambar yang diambil pd 2 hari berlainan. buktinya si nadirah pakai baju yang berbeza. ha ha. satu gambar hari tak jadi  nak masuk, satu  lagi gambar hari yang jadik masuk.

Bayaran masuk dewasa RM38 without mykad. kalu ada, diskaun Rm10 hengget. jadi? RM28 sorangggg. Bebudak? he he..kurang pekse pulak sebabnya masa tu sibuk handle zhaim yang memberakkan diri. Masa tu pulak la dia nak buat kuih.

peguin lagi

Peguin ni kira identiti kat sana kot. pasalnya banyak jer peguin ni, nak masuk, jumpa, kat dalam jumpa, nak kuar jumpa,  hatta dah kuar pun jumpa gak. dalam umah pun ada gak..pasalnya si Dira dah beli sekor patung peguin tuh. fanatik sungguhs (ni tengah sakit jiwa ni dengar sorer bebudak dok menjerit gaduh2 kat depan. pekakkan telinga….pekakkan telingaaaa…..kang tak jadik masakkkkkk. sabarrr sabarrrrr).

sambung : eh tak leh..jap jap. si zhaim buat kuih lagik. brrrrr….

15 minit kemudian : okeh, zhaim dah siap mandi n tengahh minum susu sambil ditgk2 oleh alia.

hidupan air

kat sebelah kanan tu ialah gambar jenis2 ikan yang dapat disnap dengan pertolongan kamera beberapa org ahli rombongan cik puan shah. yang tak penah tgk lagi, tu yang kat bawah sebelah kiri gambar tu….naga laut. ada la ala2 naga, tapi kecikkkkkk.

banyak gambar lain, tapi tak leh la nak upload masuk semua kan. simpan dalam cd jer la ribuan keping gambar2 tuh. moh tengok pulak binatang2 lain dalam tu.binatang lagi

ular sawa mcm kat zoo negara tu pun ader. aiyoo bebudakk nih siap pegang lagik. geliiii…belum sentuh pun udah rasa geli gelinya. tidak la teman mau memegangnya. hiiiiii

langkawi day 4 2010-06-11 049

say

saya sangat suker ngan pemandangan dalam laut nih. yang lagi suker ialah gambar warna purple ngan kuda laut dlm n3 yang sebelum nih. kuda laut tu sampai koma la kena flash kameraa pengunjung. siannn dier. tapi kita orang semua sangat teruja. langkawi day 4 2010-06-11 063

nak masukkan juga gambar nih. he he. cuba cari tang mana kuda laut tuh. Ada jumpa? Ada nampak? he he. musti nampak kan? dah nak kiok dah tuh. melayang2, terhoyong hayang jer dia dalam air tuh.

tak berapa nak best sangat lawatan dalam nih sebenarnya. tempatnya kecik jer. some more tak banyak sangat haiwan yang  mengujakan. persembahan pun setakat derang bagi2 makan jer, cium2 ular mcm yang biasa tgk tu jer. udah la panas terik hari tuh. sempat la jugak derang membeli belah kat kaw bebas cukai tang tu. banding punya banding, tang tu la yang paling murah. tapi jangan pegi The Zone  kat situ. lagi mahalllll.

dari situ, we all gi makan kat kompleks Pekan Rabu n soping baju budak2 kat situ. ibu rembat se kain batik n beli se kain pelikat utk ayah. jadik la. ade la jugak kenangan (sebenarnya duit tak dek. kalo tak rembat  lagi banyakkkk).

Malam tu, kami ingat  nak carik coklat bebas cukai, tapi salah tempat, jadi sempat rembat beberapa cenderamata/hati untuk orang2 tertentu sahaja, memandangkan buget yang ciput miput je ada kat dalam tangan n bank. lebih pada adik2ku itew la yang nak membeli untuk kengkawan.

makan malam, lepas soping tuh. kami singgah kat sebuah restoran kelantan/siam. tgk dalam menu….wahh…murahnya. so kita orang pun order makan hidang.

makan malam ni hidangan kami malam tuh. yang ada mata, hidung  ngan mulut tu tak termasuk ya. dia belum jadi hidangan. ha ha ha ha..jangann mare dik. sekali bila time nak bayor…muka cik abang kelat. bekali2 dia kira n buat anggaran. huh…kena ketok pulak kami. ingatkan murah benar mcm dalam menu dia. encik abang mcm tak percaya….sudah sudah la tuuu…dah kenyang. sedap pun sedap. sekali tu je nak pegi situ. entah tahun bila lagi nak sampaiii.

ni nak paparkan menu ngan ralat ejaan yang sempat hamba snap sementara menanti makanan sampai. he he…layannnzzzzz.

ralat ejaan that’s it. end of day 4.

Tuesday, June 15, 2010

Dunia di bawah laut

1 comments

 underwaterworld

Desinasi hari ke-4 kami : “Dunia Di bawah Air”. Ceritanya………….nanti ar. ngantuks la puloks rasanya nih. nanti sambung ek. bubai.

Monday, June 14, 2010

Day 3-Night activity

2 comments

tak de gi mana pun. lepas makan, siapa ntah cadang nak gi tengok Helang.so kami pun pegi la tengok encik Helang yang tak begerak2 tuh. Besar sungguh encik helang itew. 

kami makan malam kat sebuah restoran yang tak sempat ibu nak snap namanya. makanannya tak la berapa nak sedap. ehehe.. zhaim, ayah cik n ayah sempat lagi main lawan2 ultraman syiak. peh tu la baru gi tengoh helang.

day 3 night activity 2010-06-10 046

lihat lah aksi-aksi mereka yang kelaparan menunggu makanan tiba. poyo jer memasing.

day 3 night activity 2010-06-10 048 

tiba kat dataran helang, zhaim dah tido n tak bangun2. nanti zhaim besar, baca n3 ni, haa..musti rasa rugi. ye ke rasa gitu nanti? apa-apa la. moh tgk encik helang.

day 3 night activity 2010-06-10 058 day 3 night activity 2010-06-10 064 day 3 night activity 2010-06-10 061 day 3 night activity 2010-06-10 070 day 3 night activity 2010-06-10 068

tu jer..peh tu kami pun balik membongkangkan diri kat rumah Pak Hamid. sekian.

Sunday, June 13, 2010

Langkawi Day 3

3 comments

Nak ke dunia di bawah Laut, tapi tak jadik nampaknya. Destinasi pertama kami :

day 3 2010-06-10 022 Cable car, tapi on the way gi sana, jumpa kawasan Look up Point. Pemandangan menarik dari atas bukit mengarah ke Lapangan Terbang. Menarik? hmm..menarik la juga. aktiviti wajib kami ialah………apa lagi kan? posing, posing, posing. he helook out point

dapat la amek gambar family…tapi kan, hmm…semua gambar tak best. dah amek banyak dah tapi ada je yang tak berapa nak kena. tak pe la..jadik laaa…ade juga kenangan kami sekeluarga. heee…

 

sempat juga adik2ku menulis nama atas batu on the way turun bukit tuh.

langkawi day 3 2010-06-10 022

Lepas tu, terus la kami ke tempat kete kabel tuh. Nak masuk ke kawasan kete kabel, kena lalui kawasan ORIENTAL VILLAGE. day 3 2010-06-10 083 kawasan beli n belah juga tuh. pandai la derang ek. letak kawasan cuci mata dulu then cuci duit dalam bag. mujur juga duit dalam bag tak dek. nak mintak encik abang, he he…malas la. bukan tau tau is3 dia ni suka soping…tapi dia buat2 tak tau. kalo tak, abis terbang duit dia. he he. sape susah? dia jugak la yang susah.

oriental village

Ni la gambar pemandangan dalam kawasan village tu. haa…buntang mata ibu nengok barang bersidaian di tepi2 kedai. tu blom masuk lagi tuh. Orang nak carik cenderamata laa…kalau bukan mata, cenderahati sesambil grab barang sendirik laa. hu hu.

tiket bagi sesiapa yang ada MyCard, dapat la diskaun. Jumlah lebeh dah seratus, tapi sebab diskaun, dapat la RM90 dengan 5 dewasa, 3 kanak2. Zhaim-Free. Betul tak ek? Cik Lela, atau encik ayah kalu baca, betul kan la. kalu silap ek. Ghamai yang beratur. Alaa…macam kat genting la. Udah la ghamai, panas pula tuh walaupun ada kipas hangin atas kapla.

menunggu giliran kami posing untuk menghilangkan rasa bosan dan panasss

Akhirnya, sampai juga giliran kami. kami bepecah naik 2 kete pasal kalau nak masuk semua, sah la tak muat kan. maklum laa, ponggong kami semua besar2 belaka. Kami berhenti di dua ketinggian yang berbeza. yang tak bestnya, bila berenti, nak naik semula, kena beraur balik. mujur la tak sepanjang masa memula nak naik. kami posing2 lagik. apa lagi la yang nak kami buat kan?

dalam kete kabel kami dalam dua buah kete yag berbeza.

Tepaksa la cantum2 gambar..sebabnya, dalam 5 hari ni, ada dalam 1600++ gambar yg kita orang amek. nak letak semua, alamatnya boh san la org yg baca n3 nih. he he

yang bestnya, dlm kete kami tuh, ada ini:langkawi day 3 2010-06-10 053

 

Break glass for key but no key inside. If any thing happen? haruuuu.

 

 

Ni pulak, pemandangan yang kami kami ambil dari dalam kete kabel masing2. pemandangan dari dalam gondola

yang gambar macam jambatan tuh, memang jambatan pun. atas bukit tuh ada jambatan arr…dengar makcik2 yang kat tepi2 tuh  bercerita,  kata mereka, jambatan tu kalau masa angin bertiup, ada rasa goyang. uik…rasa cam nak cuba, tapi tu la..encik ayah tu gaduh nak turun. he he…alasan. Macam mana la derang boleh buat benda2 gini ek? ada gak rasa gerun sepanjang perjalanan tuh, tapi sebab nak rasa, nak pengalama tuh,…buat2 berani je la kan?

750 above seaday 3 2010-06-10 150langkawi day 3 2010-06-10 059langkawi day 3 2010-06-10 069langkawi day 3 2010-06-10 082 day 3 2010-06-10 123 Ni semua View masa kat atas puncak tuh. Ini je yang sempat kami layan siang hari ke-3 nih. Tang ni jer dah makan masa. nak makan benda lain tak leh pasal mahal. Ada makanan di jual atas puncak tuh tapi harganya double trouble la kan. jenuh nak membawak bahan2 mentah ke atas tuh. Tu pasal la mahal. Tapi ader je la kan yang membelinya. kalu tak,,, tak de la derang nak menjual. Siap tak bagi bawak  botol2 air masa nak beratur panjang tuh.    

Nanti sambung lagi cerita pasal malam hari ke-3 nih. udah mengantuk la mataku ni. pagi nanti sudah mau berangkat pulang. barang2 tak kemas lagi. he he. nak tido dulu. CHOw!

Friday, June 11, 2010

picture dijadikan hiasan muka lappy

3 comments

kami di langkawi

belum puas ati lg. ada masa akan ku ta cap lagik.

Thursday, June 10, 2010

Langkawi Day 2

0 comments

Dimulakan dengan kejutan dari Zhaim.  langkawi day 2 2010-06-09 001 tekejut ibu tengok…mcm mangsa dera je ek. Zhaim selamba jer tido. panas sangat dalam badan dia agaknya. dia kan demammm..hmm..tak penah lagi gitu. dulu bedarah gitu pasal si bibik. hu hu

hari kami dimulakn dengan bebudak n makcik2 n pakcik mereka, pegi makan dengan kupon breakfast yang dapat free tuh. then they all gi mandi kolam. gambar mandi kolam ada kat kamera lain arr. ibu tak pegi pasal si zhaim still zzzzz. Ayahnda mereka pepagi lagi dah gi keje. Ada biz talk daa..

Kol 2 baru kita orang gi jenjalan. Destinasi pertama ialah :

langkawi day 2 2010-06-09 013Lawatan ke Kota Mahsuri 

Dah banyak beza dah kat situ sekarang. Masuk kena bayar. Dewasa RM5, budak2 separuh harga.

langkawi day 2 2010-06-09 014 langkawi day 2 2010-06-09 016 Kami yang sibuk bergambar..ha ha. Ni di sekitar kawasan makan tuh.

langkawi day 2 2010-06-09 031 langkawi day 2 2010-06-09 025 langkawi day 2 2010-06-09 040 langkawi day 2 2010-06-09 041

mereka yang teruja

langkawi day 2 2010-06-09 046 langkawi day 2 2010-06-09 048 langkawi day 2 2010-06-09 044

lama-lama, kota Mahsuri tu akan jadi mini zoo pulak….memang mcm melawat zoo. Ada lagi tu tengah buat tempat kurungan masa kita orang pegi tuh…hu hu

bila baca2 sejarah yang ada tuh, hmm…Mahsuri ni buat tinggalkan sejarah kat Mesia jer. Dia bukan asal org Mesia. Mak Pak dia asalnya Thailand. No wonder lari semula ke Thailand.

Lepas Kota, kami pegi cari air hangat kat telaga.

langkawi day 2 2010-06-09 059 langkawi day 2 2010-06-09 069 langkawi day 2 2010-06-09 077 langkawi day 2 2010-06-09 081 langkawi day 2 2010-06-09 094 langkawi day 2 2010-06-09 113 langkawi day 2 2010-06-09 117

rendam jangan tak rendam…airnya tak berapa nak hangat sangat dahhh…

Lepas dah rendam merendam,

langkawi day 2 2010-06-09 126

kami pegi pulak ke Tamann. apa lagi…nak melayan si Zhaim la. Tadi masa berendam, dia tido ngan cik puan Serina. Tu yang tak dek gambar dia tuh.

Sronok la dia tang ni. Tak mo balik pulak. tepaksa la hangkut je bawak balik. Yang lain2, buat aktiviti biaser…posing n posingg maut.

langkawi day 2 2010-06-09 138 langkawi day 2 2010-06-09 133 langkawi day 2 2010-06-09 192 langkawi day 2 2010-06-09 199 langkawi day 2 2010-06-09 211langkawi day 2 2010-06-09 177langkawi day 2 2010-06-09 140langkawi day 2 2010-06-09 172     

lepas ni, balik pun dah petang. malam we decide to stay jer dlm rumah Pak Hamid ni. malas nak kuar pasalnya ada beberapa ari lg kat sini.

ari ketiga ni dimulakan dengan hujan. ni derang pegi makan free kat Warung Tok Mat. Ibu seperti biasa, menjaga Zhaim n Aiesya. Zhaim berak pulak masa tidur malam tadi. okeh..nak selesaikan apa2 yg patut sblm kuar ari nih. Ingatnya nak gi dunia bawah air,…jumpe sedara mara kat sana. ADIOS!