Thursday, June 10, 2010

Langkawi Day 2

Dimulakan dengan kejutan dari Zhaim.  langkawi day 2 2010-06-09 001 tekejut ibu tengok…mcm mangsa dera je ek. Zhaim selamba jer tido. panas sangat dalam badan dia agaknya. dia kan demammm..hmm..tak penah lagi gitu. dulu bedarah gitu pasal si bibik. hu hu

hari kami dimulakn dengan bebudak n makcik2 n pakcik mereka, pegi makan dengan kupon breakfast yang dapat free tuh. then they all gi mandi kolam. gambar mandi kolam ada kat kamera lain arr. ibu tak pegi pasal si zhaim still zzzzz. Ayahnda mereka pepagi lagi dah gi keje. Ada biz talk daa..

Kol 2 baru kita orang gi jenjalan. Destinasi pertama ialah :

langkawi day 2 2010-06-09 013Lawatan ke Kota Mahsuri 

Dah banyak beza dah kat situ sekarang. Masuk kena bayar. Dewasa RM5, budak2 separuh harga.

langkawi day 2 2010-06-09 014 langkawi day 2 2010-06-09 016 Kami yang sibuk bergambar..ha ha. Ni di sekitar kawasan makan tuh.

langkawi day 2 2010-06-09 031 langkawi day 2 2010-06-09 025 langkawi day 2 2010-06-09 040 langkawi day 2 2010-06-09 041

mereka yang teruja

langkawi day 2 2010-06-09 046 langkawi day 2 2010-06-09 048 langkawi day 2 2010-06-09 044

lama-lama, kota Mahsuri tu akan jadi mini zoo pulak….memang mcm melawat zoo. Ada lagi tu tengah buat tempat kurungan masa kita orang pegi tuh…hu hu

bila baca2 sejarah yang ada tuh, hmm…Mahsuri ni buat tinggalkan sejarah kat Mesia jer. Dia bukan asal org Mesia. Mak Pak dia asalnya Thailand. No wonder lari semula ke Thailand.

Lepas Kota, kami pegi cari air hangat kat telaga.

langkawi day 2 2010-06-09 059 langkawi day 2 2010-06-09 069 langkawi day 2 2010-06-09 077 langkawi day 2 2010-06-09 081 langkawi day 2 2010-06-09 094 langkawi day 2 2010-06-09 113 langkawi day 2 2010-06-09 117

rendam jangan tak rendam…airnya tak berapa nak hangat sangat dahhh…

Lepas dah rendam merendam,

langkawi day 2 2010-06-09 126

kami pegi pulak ke Tamann. apa lagi…nak melayan si Zhaim la. Tadi masa berendam, dia tido ngan cik puan Serina. Tu yang tak dek gambar dia tuh.

Sronok la dia tang ni. Tak mo balik pulak. tepaksa la hangkut je bawak balik. Yang lain2, buat aktiviti biaser…posing n posingg maut.

langkawi day 2 2010-06-09 138 langkawi day 2 2010-06-09 133 langkawi day 2 2010-06-09 192 langkawi day 2 2010-06-09 199 langkawi day 2 2010-06-09 211langkawi day 2 2010-06-09 177langkawi day 2 2010-06-09 140langkawi day 2 2010-06-09 172     

lepas ni, balik pun dah petang. malam we decide to stay jer dlm rumah Pak Hamid ni. malas nak kuar pasalnya ada beberapa ari lg kat sini.

ari ketiga ni dimulakan dengan hujan. ni derang pegi makan free kat Warung Tok Mat. Ibu seperti biasa, menjaga Zhaim n Aiesya. Zhaim berak pulak masa tidur malam tadi. okeh..nak selesaikan apa2 yg patut sblm kuar ari nih. Ingatnya nak gi dunia bawah air,…jumpe sedara mara kat sana. ADIOS!

0 comments: