Sunday, June 13, 2010

Langkawi Day 3

Nak ke dunia di bawah Laut, tapi tak jadik nampaknya. Destinasi pertama kami :

day 3 2010-06-10 022 Cable car, tapi on the way gi sana, jumpa kawasan Look up Point. Pemandangan menarik dari atas bukit mengarah ke Lapangan Terbang. Menarik? hmm..menarik la juga. aktiviti wajib kami ialah………apa lagi kan? posing, posing, posing. he helook out point

dapat la amek gambar family…tapi kan, hmm…semua gambar tak best. dah amek banyak dah tapi ada je yang tak berapa nak kena. tak pe la..jadik laaa…ade juga kenangan kami sekeluarga. heee…

 

sempat juga adik2ku menulis nama atas batu on the way turun bukit tuh.

langkawi day 3 2010-06-10 022

Lepas tu, terus la kami ke tempat kete kabel tuh. Nak masuk ke kawasan kete kabel, kena lalui kawasan ORIENTAL VILLAGE. day 3 2010-06-10 083 kawasan beli n belah juga tuh. pandai la derang ek. letak kawasan cuci mata dulu then cuci duit dalam bag. mujur juga duit dalam bag tak dek. nak mintak encik abang, he he…malas la. bukan tau tau is3 dia ni suka soping…tapi dia buat2 tak tau. kalo tak, abis terbang duit dia. he he. sape susah? dia jugak la yang susah.

oriental village

Ni la gambar pemandangan dalam kawasan village tu. haa…buntang mata ibu nengok barang bersidaian di tepi2 kedai. tu blom masuk lagi tuh. Orang nak carik cenderamata laa…kalau bukan mata, cenderahati sesambil grab barang sendirik laa. hu hu.

tiket bagi sesiapa yang ada MyCard, dapat la diskaun. Jumlah lebeh dah seratus, tapi sebab diskaun, dapat la RM90 dengan 5 dewasa, 3 kanak2. Zhaim-Free. Betul tak ek? Cik Lela, atau encik ayah kalu baca, betul kan la. kalu silap ek. Ghamai yang beratur. Alaa…macam kat genting la. Udah la ghamai, panas pula tuh walaupun ada kipas hangin atas kapla.

menunggu giliran kami posing untuk menghilangkan rasa bosan dan panasss

Akhirnya, sampai juga giliran kami. kami bepecah naik 2 kete pasal kalau nak masuk semua, sah la tak muat kan. maklum laa, ponggong kami semua besar2 belaka. Kami berhenti di dua ketinggian yang berbeza. yang tak bestnya, bila berenti, nak naik semula, kena beraur balik. mujur la tak sepanjang masa memula nak naik. kami posing2 lagik. apa lagi la yang nak kami buat kan?

dalam kete kabel kami dalam dua buah kete yag berbeza.

Tepaksa la cantum2 gambar..sebabnya, dalam 5 hari ni, ada dalam 1600++ gambar yg kita orang amek. nak letak semua, alamatnya boh san la org yg baca n3 nih. he he

yang bestnya, dlm kete kami tuh, ada ini:langkawi day 3 2010-06-10 053

 

Break glass for key but no key inside. If any thing happen? haruuuu.

 

 

Ni pulak, pemandangan yang kami kami ambil dari dalam kete kabel masing2. pemandangan dari dalam gondola

yang gambar macam jambatan tuh, memang jambatan pun. atas bukit tuh ada jambatan arr…dengar makcik2 yang kat tepi2 tuh  bercerita,  kata mereka, jambatan tu kalau masa angin bertiup, ada rasa goyang. uik…rasa cam nak cuba, tapi tu la..encik ayah tu gaduh nak turun. he he…alasan. Macam mana la derang boleh buat benda2 gini ek? ada gak rasa gerun sepanjang perjalanan tuh, tapi sebab nak rasa, nak pengalama tuh,…buat2 berani je la kan?

750 above seaday 3 2010-06-10 150langkawi day 3 2010-06-10 059langkawi day 3 2010-06-10 069langkawi day 3 2010-06-10 082 day 3 2010-06-10 123 Ni semua View masa kat atas puncak tuh. Ini je yang sempat kami layan siang hari ke-3 nih. Tang ni jer dah makan masa. nak makan benda lain tak leh pasal mahal. Ada makanan di jual atas puncak tuh tapi harganya double trouble la kan. jenuh nak membawak bahan2 mentah ke atas tuh. Tu pasal la mahal. Tapi ader je la kan yang membelinya. kalu tak,,, tak de la derang nak menjual. Siap tak bagi bawak  botol2 air masa nak beratur panjang tuh.    

Nanti sambung lagi cerita pasal malam hari ke-3 nih. udah mengantuk la mataku ni. pagi nanti sudah mau berangkat pulang. barang2 tak kemas lagi. he he. nak tido dulu. CHOw!

3 comments:

hajarus said...

wahhh bestnyer... cantik2 la pic2 ni sumer ;d

♥Azie♥ said...

seronoknyer cuti2 malaysia

c(@ L@)r said...

baru bc n3 nie..rasanyer zhaim free..mana kiter taw..heheh..
bdk kecik...kira free jelaa kot..yg kiter tau tunjuk ic dpt diskaun..:D