Saturday, January 31, 2009

Hari terakhir bibik

0 comments
Saat menulis ni, bibik dah ada di rumah makciknya di Cheras. Haa...tengah hari tadi lagi dah anto. Memang selalunya pun kalo cuti, tengah hari kita orang anto.

Semua baju yang kubagi dibawaknya atas kebenaranku termasuk sepasang telekung. Yang tu takpe. Buat penyambung pahalaku yang tak sebanyak mana ni.
Sebelum turun a.k.a keluar pintu rumah, dia bersalaman sambil menangis2. Ha ha...kuat betul dia nangis. Entah apa yang ditangiskan. Tapi bibik ni memang ratu air mata. Sedih memanjang. Dia mintak maaf sambil suruh doakan dia. Haa...ibu doakan kamu dapat pekerjaan yang lebih baik seperti yang kamu inginkan. Tak la terperok dalam rumah ibu yang serba kecik ni.

Sempat aku pesan kat dia, tudung tu ( yang dia pakai dalam gambar tu. suka no pakai tudung tu padahal ada lagi tudung lain aku bagi ) jangan ditanggalkan sebab bibik ni kalo lepa, tak mo pakai tudung. Ko pakai, ibu dapat jugak tempiasnya, ko bukak, ko pikir la sendiri.

Apa-apa pun, terima kasih banyak2 tolong jaga Zhaim. Jangan suka buat cerita tau! Nak apa-apa mintak izin dulu sama tuan mu. Peh tu, jangan suka buang sampah merata-rata. Jangan asyik menangis. he he....Macam la bibik dapat baca blog ni.

Adios. Adakah aku akan amek bibik lain? entah la..biar masa yang menentukan.

Friday, January 30, 2009

Ke Zoo Negara

7 comments
Disebabkan Zhaim suka no tengok iklan binatang2 kat tv, n also tengok birds yang terbang2 kat umah tuu...so we all bawak la pi Zoo. Dia bukannya syok tengok fauna2 tu...dia syok dapat bebas bejalan kesana kemari. Hu hu. Tak pe la. Nanti adik besar sikit lagi, ibu bawak lagii..ye ke? ihiksDia orang ni suka ke tak ni datang zoo ni? ayah tu sah 2 la tak suka pasal dia nak kena dukung adik tu lamaa...ibu yang teruja..he he
sujud syukur sebab dah bebas..ha ha
adik yang keletihann.

Derma Darah

1 comments
setelah tidak berjaya menderma pada hari Rabu, maka hari Khamis pegi la Tesko untukmenderma. alhamdulillah, misi berjaya. masuk yang ni, baru 5 kali menderma sejak 2001. Ha ha

Wednesday, January 28, 2009

hari ini

1 comments
Hari ni pegi sekolah coz ada latihan gymnaestrada umah ijau. Ada 3 manusia yang tak turn up. Malam ni dah sms. Harap esok datang la minah2 tu.

Balik, singgah umah mak n we went to Ampang Point. Gi bayau utang n some more beli pencuci muka mak su yang dah abis. Lepas tu makan kat LemonGrass. tak penah makan lagi kat situ. Ni First time nak cuba. Ok la..boleh tahan la.
Nasi Lemak lauk Rendang
Alia mencuba nasi lemaknya

Lepas makan n dah lepas pusing2, turun bawah nampak pulak tempat derma darah. Lama dah tak derma konon nak derma la. Alaaa...lupa la pagi tadi telan ubat selesema. Maka tak dapat la nak derma. Mak su sorang je la yang derma.
Mak Su sebelum dicucuk jarum..masih boleh senyum
Darah dah start mengalir. Muka mak su dah cuak.

Sunday, January 25, 2009

Gala Dinner Anugerah Wanita Ikon 2008

0 comments
24 Januari 2008, Dewan Merdeka, Level 4, PWTC

Dapat tiket free yang dengarnya berjumlah RM700 sebijik kerusi. Kita pegi je la kan...dah ada kesempatan (sementara bibik masih ada dan kebetulan cik abang cuti).

Baju...pakai je la baju yang ada, kasut pun kasut yang sama pegi sekolah. Bag? bag pun bawak bag yang isi pen, pensil, marker tu. Haaa...tu je yang ada. Bag mahal ku besau sangat. Orang kalau gi dinner kan bawak yang kecik2 je. Ha ha. Bantai la labuu..

Makanan...boleh tahan. Konon lapar tapi bila makan, bukannya boleh makan banyak sangat punn.

Walaupun Kak Shila yang diraikan tak menang, tapi tak pe la kan kak..jadi finalis tu pun dah kira menang dah tuu. cuba lagi kak tahun depan. berbeza sungguh kak shila malam tu.

apa yang best? Dapat tengok ANUAR ZAIN, SHEILA MAJID, FAUZIAH LATIF life. Anuar ngan Sheila buat persembahan. Kak Gee tu datang sebagai tetamu je la kot. Yang paling best...dapat bersalaman ngan TUANKU PERMAISURI NUR ZAHIRAH yang cantik jelita tu. Memang sangat cantik orangnya. Badannya solid molid. Waa..bestnya..bestnya..

Dah la. layan gambar pulak.
Dengan Kak Rozi di meja no 35
Tarian pembukaan oleh penari2 Istana Budaya
Ini la menu utama kami malam tadi
Puan Farshila sedang ditemubual oleh Datuk Mahathir
Anuar Zain dengan suaranya yang memukau...aku siap ke tempat press lagi sebab nak amik gambar ni. he he..pastu kena halau..kah kah kah
Datuk Sheila mendendengkan lagu2 popularnya. Kecil molek je orangnya tapi suaranya memang best!
Keberangkatan pulang DYMM Tuanku Permaisuri Nur Zahirah
Bergambar sebelum balik...dah kesejukan dan kekenyanyan dah tuu..
Sempat bergambar ngan Pak Lah..ha ha ha

Thursday, January 22, 2009

Abang-Patah lagi

2 comments
buat yang ketiga kali, abang patah tangannya. kali ni tangan yang eksiden ari tu, tempat yang sama yang patah sebab jatuh kat sekolah. aduss...nasib abang la ek. abang kena tido sana sorang-sorang. ayah tak bagi teman. hu hu...balik hari ni ibu tanya :

" best bang duduk kat hotel?"

Abang jawab, " tak best. tak lena tido".

ye ke bang? pagi tadi ibu tepon abang tak angkat pun. tido lena la tu..he he

Tuesday, January 20, 2009

hasil kerjaku

0 comments

satu lagi hasil kerjaku yang tak seberapa. penatnyer rasa hari nii...arghhhh

pentas lagi

0 comments
Baru je abis monitor pentas untuk hari anugerah cemerlang, dah kena siapkan untuk hari persaraan Kak Nah pulak. Ketua orang lain, yang pikir n designnya orang lain. Haa...mujur jugak ada hamba Allah yang tak mudah lepas tangan. Terima kasih buat Ann, Aniza, Kak Ita, Maz, Zie, Ting, Nik Z, Aini, Anira, Mathy, Sall, Shimah, Shob, Ustaz, Haslina, Shima. Sape lagi yang tak masuk senarai? Hmm...lain kali tolong lagi ek. toce toce.
Yang bestnya, design lain, jadik lain. Bahan tak cukup daaa...maklum la beli ngan duit sendiri kan.

Can't wait to c what will happen tmrrow. Nangis atau ketawa? ha ha

Thursday, January 15, 2009

pentas

0 comments
malam ni ke sekolah nak monitor kerja2 menyiapkan pentas. tapi sampai2, hampa sebab tak seperti yang diharapkan. alaa...nape tak buat keseluruhannya? nape masih ada yang kami kena siapkan esok? lagi satu....kena buat yang lain la pulak untuk majlis puan rosnah nanti...hu hu. haru sungguh. pening! pening!
ni la rupa backdrop untuk esok.

sebelum balik sempat juga amek gambar bangunan2 sekeliling sekolah yang bercahaya2 di malam hari. tapi nak suruh tengok gambar menara KL ni je.
Menara Kl yang sedang bertukar warna ketika ini. Cantik kan?

siap juga buku aturcaraku

2 comments
Tak banyak yang diubah, guna yang kubuat 2 tahun lepas, just tukar isi dalam dengan maklumat terkini, ngan cover depan tu. Hmm...tak de masa sangat nak tukau2 yang baru. Jadik la kan.

Menanti esok...nak join atau buat keje2 yang masih banyak kat atas?...hmmm kena turun jugak kot...sape nak amek gambar2 kalau bukan aku? haa....kat bawah jugak la nampaknya. hu hu.

Saturday, January 10, 2009

semalam 9.01.09

2 comments
hari yang menyakitkan hati. beberapa kejadian menyakitkan hati telah terjadi. tak pe..ada ubi ada batas.

Wednesday, January 07, 2009

eksiden

1 comments
hari ni masa kat sekolah ayah tepon kata abang kat klinik. haa..ibu dah suspen tapi masih lagi tenang. tepon bibik, bibik kata dia pun tak tau apa jadi pada abang tapi abang ada di klinik. sepanjang bawak kete balik, ibu tak bayangkan yang bukan-bukan sebab abang kat klinik je. kalau sepital, hmm...tak tau apa nak kata.

abang eksiden ngan kete sorang cina pompuan. baiknya dia tolong anta abang ke klinik. sape bayar? ibu la. kete dia yang calar sebab beskal abang tuu...melayang RM500. we all malas nak argue pasal tak tau ceritanya macam mana. dok dengar dari mulut cina tu je...tak pe. bak kata bibik, uwang boleh dicarik, tapi nyawa...itu satu aja. ayah pun kata tak pe...anak kitaaa.
abang dengan bibir lukanya dan tangan yang berbalut akibat terkehel. alhamdulillah abang selamattt..ibu memang risauuuuuuuuuuuu ngan abang yang sorang nih.

Sunday, January 04, 2009

hari ini

3 comments
hari ini 4hb Januari 2009, kalau abah masih ada...dia akan berumur 58 tahun. tapi umur abah takat setahun dulu.

abah...terlalu banyak yang nak diceritakan tapi biarlah. tak perlu bercerita. biarlah semuanya tinggal dalam lipatan kenanganku, juga mereka yang kau tinggalkan.

biarpun kita jauh dari dulu hingga kini-semakin jauh, namun aku tetap mengenangmu kerana siapalah aku tanpa dirimu. ampunkan iza abah!!

Khabar duka

3 comments
hmm...hari ni bibik ku meminta maaf. katanya perkhidmatannya sampai setakat bulan 3 sahaja kerana terpaksa menurut kehendak suaminya yang mahukan mereka berkumpul. Ahh...baru 2 bulan masuk dah bagi tau nak berenti. tu la payahnya kalau tak de permit. tak pe...tak pe...ada hikmahnya tu. insyaallah.

mak pulak tepon bagi hint nak pinjam duit Iri nak masuk belajar. hint punya hint dalam seribu lebih gak nak guna. haa...tau dah. pasal tu la awal-awal dah korek sana korek sini sebab tau mak akan berbunyi seperti itu. bagi tau cik abang, dia tak kata apa pun. tak de pun offer nak bagi pinjam duit dia. hu hu....tak pe mak...apa yang boleh kita bagi la.

sedih jugak ati ni. bukan pasal duit...pasal bibik. adik tu nak kena anto ke taska semula ke? aiesya dah mula sekolah. sekolahnya pulak bukan dekat-dekat ngan taska. ahhh...esok ayah uruskan la aiesya. ibu tak leh cuti dah nak tengok anak masuk sekolah. kalau tak sure leh amek gambar aiesya masukkan dalam blog ni. aiesya jangan nangis ya...abang pulak dah belikan beskal tadi. abang akan naik beskal pegi sekolah agama dari umah nenek.

dalam sedih, tetap menanti esok sebab bonus nak masuk pepagi buta. he he