Sunday, October 24, 2010

reunion

1 comments

ari ni berkumpul kembali kami bebudak Ampang Girls'. idok la bebudok lagi. Best jumpa kengkawan lama yang memasing masih lagi maintain. yang kurus still kurus n yag sedap2, still sedap2 badannya. wa ka ka ka

Actually ini reunion untuk form 6 punya orang. teman idok la terlibat mana pasalnya kejap je menjadi budak form 6. peh tu merantau ke Sintok pulak. tapi tetap ku join kerana dah kenal derang ni since form 6 n ada yang sesama dari sekolah rendah. nanti kita buat reunion sek rendah pulak ya. nanti makcik tanya dr.rahmat pasal dengarnya dia yang cadang nak berreunion nih.

yang bestnya, cikgu2 yang memasing dah bersara dari jawatan pengetuanya pun join. wahh...terharu. best lagi sebab pn. roslina sponsor makan n tempat. so we all belenggang-lenggang je datang...tanpa anak2 juga suami. waaa....best! best! ha ha ha ha ha ha

k. update hasil pulaks.
semua ni order kengkawan lela. sebenarnya tak siap semua lagi. tapi disebabkan senarai nama dah ilang, maka bagi dulu yang ni pasal nak mintak senarai nama yang baru. wa ka ka ka ka. ntah cam mana ntah leh hilang.

banyak lagi oo nak siapkan nih.

Sunday, October 17, 2010

cerita weekend ini

3 comments
Sabtu gi sekolah kerana hal peribadi. setengah ari kat sekolah.
then balik udah keletihan amat,
maka ketiduran. malam ari jumaat tu dah bersengkang
mata menyiapkan pensel nan 26 batang.
idok la siap lagi, tapi dah boleh siapkan cepat dari jangkaan la.

malam tadi jadi burung antu.
dari kul 10 hingga 10 pagi keesokan arinya( ari ahad ler ) dok kerjakan kraftanganku.
sesambil melayan winter sonata kat maaduu.com.
lama sungguh nak tengok citer tu sepenuhnya.
ni dah dapat...best! tapi baru tengok sampai episod 7.
tengah bab sedih pilu. huwaa huwaa

kol 10 pagi tadi, bantai tidur setelah
encik abang membawa anak2 ke tempat kerjanya
kerana memberi peluang ibu berehat.
padahal dia memang ada keje pun nak selesaikan kannnn.

so ini lah hasilnya.
hp strap bentuk bibir lupa plak nak snap.
tak pe la. esok kita update lagi.
tempahan alfa. lagi satu ek. tak jadik nak buat yang sama cam ari tu. terasa nak cuba buat something new. OK tak cik puan ALFA?
order kengkawan si Alia.

esok bebudak pekse wei...hu hu. cikgu Lehann...tolonggg
itu Aiesya tatak tau eja lagi.

Wednesday, October 13, 2010

hasil lg

2 comments
tempahan Fariza
tempahan cikgu lehan.
gambar tak berapa clear..tapi hasilnya lebih menarik. ha ha ha

next...tempahan alfa n jo ann
tempahan pensel sudah pun dimulakan sedikit demi sedikit.

Sunday, October 10, 2010

tarikh keramat

3 comments
10.10.10
tarikh keramat pilihan kebanyakan pasangan pengantin
dan juga ibu-ibu yang mahu bersalin.
tapi itu semuakan plannya saja..
yang nak kawen tuh, kena nikah 10.10 baru la kalu orang tanya, senang ati nak jawab.
n senang nak ingat. tapi kalu kendurinya ari tu, tak leh kira la ek.

ape2 je la.

tarikh 10.10.10, kira2 kul 10 kurang atau lebeh sket,
kakakku telah kehilangan bapa mentuanya.
ingatkan ari ni nak gi umah member cik abang yg buat open house,
tapi dibatalkan kerana berita kematian itew.

sebelum ziarah, sempat kami soping kat mydin subang jaya.
wa ka ka ka ka ka

ini gambar di tanah perkuburan Taman Ehsan, Kepong.
Lupa lak nak snap kubur Pak Cik Din Beramboi. Dekat jer ngan kubur Pak Mentua kakakku itew.
kat sana jumpa si Iman, anak sedaraku yang montel.
tgk beza masa ayah ngah dia cukur dulu n dia yg sekarang.
geram ngan budak tuh...tak banyak kerenah.
senang jaga. Si Zhaim yg jeles juga mahu didukung ayahnya.

menjahit?
tak banyak dapat diselesaikan memandangkan
semalam seharian ngadap kertas soklan.
peh tu dah lewat malam baru setat menjahit.
pagi ni siapkan satu lagi.
ada program yg tak dirancang, maka terbengkalai la sket.
tak pe. esok n seterusnya leh buat banyak sket.
nak siapkan order2 yg dah bederet dalam senarai.

inilah hasil jahitannya.
evana tuh order cikgu lehan untuk anak buahnya. utang satu lg ya ann.
yang bawah order kak ave untuk sahabatnya. harap suker.

ni baru je siap memfailkan projek jahitan si alia.
dah nak mid nite dah ni.
mau tido maa..
esok kilijer lagi.

Thursday, October 07, 2010

dah lama siap

2 comments





dah lama siap tapi tak sempat update. bz siapkan kertas soklan yang tak siap-siap kugak tuh. he he. saya ikut bos saya yang nak anto ari senin soklannya. i follow u bos.
ghamai yang suka makan kek. lagi 2 bijik kena masak. peh ni ada beberapa bijik kek lagi nak kena masak.ni bantal kecik untuk kakak tercinta. tapi bukan kakak tuan tanah ya... tapi kakak si hanna yang namanya melina. n keychain nama ini juga telah disiapkan.
tak berapa puas ati dgn yang ni pasal tuannya pilih warna yang tak berapa menyerlah. kalu tuan-tuan yang mengorder kasi tuan tanah pilih suka hati, memang best tuan tanah mix n match warna felt2 yang ada. kek n bantal kat atas tu tuan tanah pilih warna sesuka hati tuan tanah. wa ha ha ha ha

order terkini, 26 batang pensel lagik n 26 huruf Q. dan dengan penerimaan order2 tersebut, maka pesanan lain lepas ni tak kan diterima lagi sehingga diumumkan kelak. pasalnya udah belambak order wei...kena siapkan segera tuh. owh tidakkkk

Sunday, October 03, 2010

Pensel nan 28 batang

2 comments
pulun menyiapkan order ini.

jenuh menyiapkan sebabnya tuan tanah tak berapa gemar buat benda yang sama untuk masa yang panjang. mujur 28 batang jer.

ini order seorang cikgu kawan kepada seorang cikgu yang juga merupakan adik kepada seorang cikgu. he he. ringkasnya, order kawan adikku.

peh ni kena siapkan kengkawan alia punya sebab nak cepat n peh tu nak berenti kejap jer barang sehari dua pasal nak siapkan kertas pekse. kang nanti cikgu lehan marah. he he. aper khabar la cikgu lehan kat bandung tu ya? dah kat airport dah kot on the way nak balik seberang balik.

okeh. mau kemas tempat menjahit ini dulu. besepah tak hingat. bubai...jumpa lagi di episod yang akan datang.