Sunday, October 10, 2010

tarikh keramat

10.10.10
tarikh keramat pilihan kebanyakan pasangan pengantin
dan juga ibu-ibu yang mahu bersalin.
tapi itu semuakan plannya saja..
yang nak kawen tuh, kena nikah 10.10 baru la kalu orang tanya, senang ati nak jawab.
n senang nak ingat. tapi kalu kendurinya ari tu, tak leh kira la ek.

ape2 je la.

tarikh 10.10.10, kira2 kul 10 kurang atau lebeh sket,
kakakku telah kehilangan bapa mentuanya.
ingatkan ari ni nak gi umah member cik abang yg buat open house,
tapi dibatalkan kerana berita kematian itew.

sebelum ziarah, sempat kami soping kat mydin subang jaya.
wa ka ka ka ka ka

ini gambar di tanah perkuburan Taman Ehsan, Kepong.
Lupa lak nak snap kubur Pak Cik Din Beramboi. Dekat jer ngan kubur Pak Mentua kakakku itew.
kat sana jumpa si Iman, anak sedaraku yang montel.
tgk beza masa ayah ngah dia cukur dulu n dia yg sekarang.
geram ngan budak tuh...tak banyak kerenah.
senang jaga. Si Zhaim yg jeles juga mahu didukung ayahnya.

menjahit?
tak banyak dapat diselesaikan memandangkan
semalam seharian ngadap kertas soklan.
peh tu dah lewat malam baru setat menjahit.
pagi ni siapkan satu lagi.
ada program yg tak dirancang, maka terbengkalai la sket.
tak pe. esok n seterusnya leh buat banyak sket.
nak siapkan order2 yg dah bederet dalam senarai.

inilah hasil jahitannya.
evana tuh order cikgu lehan untuk anak buahnya. utang satu lg ya ann.
yang bawah order kak ave untuk sahabatnya. harap suker.

ni baru je siap memfailkan projek jahitan si alia.
dah nak mid nite dah ni.
mau tido maa..
esok kilijer lagi.

3 comments:

alfa juliet said...

kalau tak terbuat sy punya tempahan, takpelah kak..sy paham...akak busy benor nampaknya..pulak2 skang ni akhir tahun kan

~ Ibu ZAAZ ~ said...

dah dalam senarai dik. plannya utk farzana nak buat cam yg kepala pink tu jugak. ok tak?

alfa juliet said...

wow cantiknya....kalau dah siap roger lah k...