Tuesday, April 27, 2010

Weekend

4 comments

Sebenarnya tak berapa minat nak kuar weekend ari tu, tapi sebab encik abang sibuk benar mengajak menziarah anak buah barunya, maka kuar la kami petang tu. kuar punya kuar, sampai ke malam la pulak. dah la tehegeh2 nak menyiapkan keperluan untuk ke sekolah keesokan harinya. ha ha..padan muka tak siapkan awal2. tapi mujur la baju2 sekolah dah siap gosok. tinggal baju2 kami berdua je la.

Ini la anak buah baru encik abang tu.

250420101745 250420101763

 

 

 

 

 250420101762Ani Sup Utara cawangan wangsa maju. dekat2 ngan carrefour wangsa maju tuh. bedepan ngan SMK wangsa maju Seksyen 2. Kecik jer tempatnya. kalau ann datang sini, sah ann nak yang kat TTDI jaya punya jugak. he he…ann tau la pasal apa kan?

250420101753

Encik abang dgn si Aiesya

Encik abang semenjak dua menjak ni kan,,dah senang nak bergambar. sejak dah mengecikkan diri nih. he he…ampun..udah mengutuks laki sendiri. tapi saya memang suka encik abang saya yang semakin comei itu. keh keh keh   250420101758

250420101754 250420101757

250420101759

 

 

 

Makan time!

Setelah itew, kami merayau ke IKEA pulak. mcm nak beli mcm2, tapiiii…encik abang tak punya taste menghias sangat. so, sangat buhsan n tension tak dapat nak hamek apa2 yang rasa nak hias dirumah. kalo gini gayanya, rumah kami tak kan dapat berhias la. Dalam erti kata yang lain, elok kalu duduk umah kampung yang serba simple je tuh. Best lagi sebenarnya dok umah kampung…arghh..tu citer lain. masalahnya umah ni dah beli dah ya.

malam gak baru sampai umah. kita  kata jauh, encik abang kata dekat. dia dah rasa dekat la pasal dia ari2 beulang ke shah alam. hu hu.

last sekali untuk n3 ni, saksikan gadis-gadis tak berapa jelita ini dengan aksi terlampau mereka.

250420101782 250420101783 250420101774 250420101781

he he…perasan hensem la tuh.

Monday, April 26, 2010

punishment for zina in Somalia

3 comments
tamat dah kot riwayat hidupnya tuh...yang pompuan kena apa pulak kat sana ek?

Sunday, April 25, 2010

kami jadi ustazah hari ini

0 comments
ha ha..hari ni kami cikgu2 jadi ustazah kejap dek kerana kem bestari solat. bebudak pun tersasul2 memanggil. kejap cikgu, kejap ustazah. he he. ghamai yang tak hapal lagik niat solat2 tuh. tadi kira dah boleh hapal la.

alhamdulillahh...rasa banyak pahala ari ni. moga2 derang ingat n amalkan n dapatla buat bekal kat sana nanti.

tak ghamai yg datang untuk ilmu solat ari ni. biasa laa..kalu benda2 ilmu sebegini, sambutannya kureng la. cuba kalu buat hari kantin ker..atau ada aktiviti main2 game ke pada hari sabtu....sah kehadiran lebih baik sket dari yang hadir untuk kem solat nih. udah la nak kena pakai tudung. bebudak 3z pun ada la separuh yang datang tu.

bebudak belajar n cikgu juga belajar.












hari ni juga ada sesi rebut rebut. kelakar la korang nih. hamba tak mo join. hamba rasa malu.

Sunday, April 18, 2010

bad mouth

2 comments
mulut yang jahat ini
perlu begini


Saturday, April 17, 2010

urut

1 comments
dah lama tol nak mengurut.
letih tol badan.
lama dah betunda2 nak pegi.
kat felda ari tu pun nak gi
tapi sorang..maka tak jadik.

semalam dah mengurut buat pertama kalinya.
memula tak mo pegi pasal "kawan baik" baru je menjengah ari sebelumnya tu.
kata si ida, masa tu tak leh ngurut.
tapi ada org kata, kan mengurut masa pantang tu pun
"kawan baik" tu pun ada sekali.
boleh jer...n akhirnya decide pegi.
memang lamaaaaa dah sangat nak gi.
tawakkal sebenarnya. kalu memang tak leh,
meronda la.
memula tu siam yg tak reti melayu tu kata medaiiii...medaiiii
tak leh la tu. tapi lepas tu derang dok cot cet cot cet sesamer derang diskusi lagi.
kawan derang yang sorang lagi tu kata...daii..daiii...
hhaaa.....daiii laaa. bolehhh. maka berurut la daku.

first time diurut time bukan bepantang.
siamist yg urut.
yang bestnya, urut tu tak yah bukak baju kecik.
n masa urut, pakai baju n seluar stail siam yg dia bagi tu.
derang pun, masa urut tu, kalau telurut je suar, dia akan tarik balik n pegang.
hmm...kira aurat tu terjaga la juga.
memula ingatkan nak kena buka semua.
ala2 ralat la juga rasanya.

masa dia tekan kat atas belakang tu,
teringat si raihan mengurut sekejap2 n kadang2 kat belakang tuh.
raihan kata ada urat besimpul2 kat belakang tuh.
banyak sangat ngadap komputer..he he
tapi tu la..nak suruh cik ann urut,
tak sampai atiku. segan sebenarnya.
ha ha

rasa apa ek?
entah la...tak tau nak kata.
orang kata rasa ringan..
tapi for me tak tau rasa ringan tu sebenarnya rasa mcm mana.
ha ha

yang penting, baru la tau...ooo..gitu rupanya.
pengalaman tuu..
lagipun idok la mahal mana.
50 hengget sejam.
pasal tu la dia urut kosong je kot.
tak guna apa2 minyak pun.

owh..teringat sikat kak mah tunjuk masa ann urut si lin kat kem tuh.
bila teringat nanti nak pinjam ar..
suh cik alia tolong urut. tu pun kalo dia ghajin.

letih badan ok sket kot lepas urut...tapi otak masih serabut pikir hal dunia.
hu hu

that's it

0 comments
it happen again n i can't stand it any more.

take care of my own business,
mute yet continue smiling.

walk alone,
talk alone
n
no more you n you n you around.
sound crazy
but need to take some action.
if they cannot use their brain,
then i have to use mine.

Thursday, April 15, 2010

FELDA RESIDENCE HOT SPRING

4 comments

 100420101492Ni la jakuzi yang ada dalam banglo yang kami sewa tuh. bebudak sronok la mandi tang ni. ari sabtu lepas, bebudak dok berendam dalam nih sampai ke tengah malam. ibu memang tak jejak langsung mana2 bahagian badan kat sini. bukan tak teringin, tapi tak berapa nak masuk pasal banglo tu share ngan si Rohaida n family. kalau tak share, tak larat la nak bayaq ooii.. udah la pakai diskaun cik abang dia dapat. ha ha.

100420101487

Ni pulak gambar rumah banglo yg disewa kami, pandangan dari luar.

Masa ni anak2 kelam kabut balik dari bekpes sebab nak gi kolam air panas yang kat luar. Tapi kena tunggu kat luar jap pasal kunci ada ngan puan yang lagi sorang tuh.

100420101470Ni masa bekpes. makanan dia biaser je la macam kat hotel2 lain tuh. cuma ang lain kat sini, masa bekpes ni hah, ada goreng pisang. he he…first time jumpa goreng pisang kat bufet cenggini. Bekpes ni dah include dalam pakej. free la tuh.

100420101491  ni pulak ruang tamu selepas disepahkan bebudak n bapak2 budak semalam. dok tengok bola kot. entah apa lawan ape ntah. tak kuasa melayannya. gambar2 bahagian rumah yang lain dah amek masa sampai, tapi tak dapat diselamatkan. entah siapa ang gatal tangan main henponku. abis ilang sumer gambar termasuk gmbar bola jaring lawan ngan seri rampai. hampeh. kang nak buat report nak carik gambar kat mana pulak? huhu.

n mari la menyaksikan gambar2 lain dah masih selamat dalam simpanan. nak tau lanjut pasal hot spring nih, leh tgk kat tenet. cari laaa..sure dapat punya.

100420101460 100420101481 100420101477 100420101457 100420101464100420101467 s

n gambar yang terakhir…

100420101483

Technorati Tags:

penat

1 comments
penatttt
harap jumaat ni dapat la mengurut badan
yang sangat2 keletihan ini.

ari tu pegi hot spring pun
tak rasa sikit pun air hot spring yg hot tuh.
org dengar mcm best jer gi holiday tempat mewah
tapi sebenarnya
ibu hanya memenuhi kehendak ayah
yg mau bejalan2 membawa anak2 mandi manda.
ibu tidak mahu menolak kerana
ibu sememangnya sudah lama tidak bersama keluarga.
bz giler si ibu nih dgn kejenya.

tapi tu la,
walaupun pergi bersama,
ibu tetap tinggal kat rumah
n ngadap lappy,
siapkan keje2 mana yg boleh.
hu hu

walaubagaimanapun, gambar tetap sempat snap
tapi tak leh upload lagi.
tunggu senang sket.

Friday, April 02, 2010

away again!

3 comments
in few hours
i'm going to be far from my lil zhaim,
n also aiesya plus zharif.

he he..including cik abang Shah ku.

today, tmorrow n sunday,
me n alia,
together with the team,
will be at Bougenvilla Resort, PD.

CAMPING!

tak sabar nak jungle tracking.
lama sudah tidak ku redahi hutan belantara.
can't wait to catch ducklings..or duck?

tapi bag...masih belum berusik lagi sehingga ke saat ini.
malasnya buat keje packing mempacking nih.
sebenarnya, bag tu masih ada khazanah
yang bawak pi penang 2 minggu lepas.
haha...