Wednesday, April 29, 2009

orang gaji a.k.a maid

3 comments
lately banyak no isu maid indon yang tak memuaskan hati. Latest my sis kat Johor kena tipu ngan maid yang baru sebulan lebih kurang keje, then balik indon sebulan n after balik sini, kata tak nak keje. Cikgu Aini, maid balik cuti, tak balik2 dah. Barang dah angkut sket2 tetiap ari.
u all tengok la sendiri video ni hah. sanggup ke anak2 kita diperlakukan begini ? Oh...tidakkkkk


sumber video: org foward kat email.

shimah....buat la sendirik. masalah tu ada, tapi melibatkan kita2 je. tak susah ati sangat.

Friday, April 24, 2009

Edaftar

0 comments
20 hingga 22 ke melaka-hotel sri malaysia. Ok la kat sana. Rehat? X de la rehat mana tp ilang la stress keje begaul dgn PAR, PRA yg ada. Ini anta ngan hp, x leh nak upload gmbr. Nanti masukkan entry yg betul. Skrg tgh jaga org demam.

Cubaan

2 comments
Ini cubaan melayari dan menghantar new entry menggunakan hp nokia 6500.

Sunday, April 19, 2009

banyak ceritaa..

0 comments
Lama tak update blog. bz giler..penat. yang dulu didulukan sebab tu blog ni terbengkalai. biasa la sendiri punya. takat beberapa orang je yang baca. hu hu

last week, Friday 10 Mei 2009- Cuti Good Friday untuk CBN. tapi i kena attend mesyuarat kat BTPN. Haa..tak pe coz nak kena anta alia ke stadium badminton cheras untuk pesta gym. bukan la alia yang masuk...dia jadi kuli je tang tu. mujur la hari jumaat,... maka mesyuarat pun tak la panjang sangat. Balik singgah pesta gym n jadi la petugas tak rasmi jual t-shirt ngan ann. he he...dapat gak upah ya ann? wa ka ka ka. asyik betul tengok bebudak gym tu berlatih...
gigih dan begitu bersungguh-sungguh.

Sabtu tetiba kena anta bebudak gi workshop Digi. Pagi sampai petang dok kat St. John tu. He he...tak la jugak. Lari kejap ngan Ms Ting gi KLCC. Makan n gi PC fair. Beli ink, virus protector n cooling fan je. manusia punya la ramai. dah la bawak si Aiesya sekali.


Senin hingga sabtu lepas, setiap ari balik kul 5 ke atas pasal buat props n latihan digi drama. hu hu....letih. Sabtu 18 April competition. Hah....seperti dijangkakan..menang. Props pun memang jangka menang. Keje lagi la lepas ni ek....hu hu.

Alia as Mahmood...i'm so so so lonely...hua ha ha ha ha...

Para Pelakon. Tu Alia kat tengah...he he. Ni babak masa dah penghabisan drama dah ni.

Senin ni nak kena gi Melaka lak. Edaftar...ok la kan pegi walaupun gb suh kak dida ganti. Tak mo...nak amek kesempatan rehatkan badan. he he. Lagipun orang dah buat keje tu separuh jalan. Kang tekelip-kelip pulak kak dida tak reti nak buat. ha ha..

Next Saturday, Alia sibuk ngan bercerita pulak.

Friday, April 03, 2009

Cerita terkumpul

4 comments
Bz giler lately. Abis satu kerja...tambah lagi satu kerja. itu biasa la kann. Blog sendiri pun tak sempat nak touch up.
Bulan ni rezeki bertambah dengan ceramic. Pendapatan semakin meningkat. Alhamdulillah dan cecah 3k. Hari selasa lepas, gi redeem voucer giant bernilai RM5 ratus. Cik abang yang teruja nak dapat voucer tu so dia la gi redeem. ha ha. malam tu terus gi Giant beli barang-barang.

Duit kali ni guna sket untuk beli langsir baru yang sale kat Sogo 2 hari lepas. Masa tu tengah 'Happy Hour'...kononnya murah. he he

Semalam gi makan ngan kak ita kat KLCC. Apa ntah nama kedai Arab tu...mahal je lebih..tak sedap!. Lain kali kita gi makan kat "Penang" tu ya kak ita. Giliran Za pulakkk...
Hari ni 3 April, kakak Alia gi kem. Teringat-ingat kat kakak. Balik rumah kakak tak de...biasanya kakak yang buat susu adik.
Petang tadi gi cuci longkang kat Times Square. Hmm...sronok. lama tak main..tapi biasa la. aku la antara orang yang dapat nombor belakang-belakang, walaupun bukan yang paling belakang. he he..lepas ni nak gi karaoke plak ngan derang.