Wednesday, April 29, 2009

orang gaji a.k.a maid

lately banyak no isu maid indon yang tak memuaskan hati. Latest my sis kat Johor kena tipu ngan maid yang baru sebulan lebih kurang keje, then balik indon sebulan n after balik sini, kata tak nak keje. Cikgu Aini, maid balik cuti, tak balik2 dah. Barang dah angkut sket2 tetiap ari.
u all tengok la sendiri video ni hah. sanggup ke anak2 kita diperlakukan begini ? Oh...tidakkkkk

video
sumber video: org foward kat email.

shimah....buat la sendirik. masalah tu ada, tapi melibatkan kita2 je. tak susah ati sangat.

3 comments:

BaiDuRi said...

setujuu!! Biarla rumah nak tunggang langgang pun..tu hal kita dgn kuarga kita jer..tak sakit hati dgn orang lain..

Menci tgk video tu..tapi lg tersentap dgn jawapan dr kuiz tu..kekadang, yg tersirat lg kuat kesannya dari yg tersurat...uhukss!! tak relaa...

~Yours Truly~ said...

ada pro & cons nya gak..bg yg memerlukan mmg kekdg terpaksa le telan smeua ni tp klu masih bole buat sndiri baik buat sndiri...ada maid ni mmg sakit jiwa...as said lah kan..amik maig mmg high risk...hehehe...

Insan Prihatin said...

ish..memang hati binatang!! kalau dapat kt i.. sepak jer masuk lubang kubo!! ahhhrg...jgan jadi pada anak2 i...Ya Allah..berilah balasan yang setimpal pada orng yg tak berhati binatang mcm tu..amin!