Saturday, March 03, 2018

Hadiah Hari Guru

0 comments
#kisahbalingbelakang

Ini semua sebab kakak. Balik2 terasa nak bagi cikgu2 dia hadiah. Suka dia bila cikgu2 dia suka. Mujur la dah nak abis dah kakak belajau. Kalau lama2 lagi, kayap ibu. Hadiah hari guru bila time bukan hari guru ni memberi impak yang besar kepada ibu. kwang3.

Before this ticer sediakan bouquet alat tulis. cari2 gambor tak jumpa pulak. Nanti2 la. Cari2 tu makan masa yang lama. Ticer tengah siapkan soalan exam ni, boleh pulak nak update blog.

Kali ni ticer tak ada masa sangat so kena beli benda yang dah ready dan senang nak prepare. So sambil jalan2 buang2 masa ngan anak2 masa cuti, ticer perhatikan kawasan sekeliling, Ada je DIY and KAISON, pasti ticer masuk, lain2 tempat, barangnya beza2 jugak.

Bekas berus gigi ni ticer tak jumpa kat DIY lain. ni ticer jumpa kat DIY EMPIRE Subang Shopping mall.

Memula tak tau pun ni bekas berus gigi. hehe. Semak kat resit. Harga ..hmm 2 hengget lebeh kot. cari resit pun dah tak jumpa.
Dalam tu kita letak marker and pen2 merah, biru dan hitam.

Kita balutkan dengan wrapper yang kita beli kat KAISON. guna 2 jer. satu helai boleh jadi 8 gula2 tu. Selai kertas wrapping tu regenya RM3.50.
Riben pakai yang sedia ada. Bow buat sendiri ngan jari jemari ticer. of cos la guna bantuan encik youtube.


boleh buat dengan garfu atau jari. ticer pilih guna jari. pernah buat tp dah lupa sebab dah lama x berkeras tangan.


ikat dulu hujung2 then lekatkan bow guna hot glue gun n letak gift tags. gift tag pun boleh buat sendiri but no time la dear. so bli jer kat DIY. Mana2 DIY pun ada.
Siap dah la.


0 comments: