Monday, September 28, 2015

MASJID KHALID AL-WALID

1 comments
Jalan-jalan n singgah sini.

MASJID KHALID AL-WALID

di mana?

Address: Jalan Padang Tembak, Kampung Datok Keramat, 54000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

kat KEMENTAH


pandangan dari luar
 nak masuk boleh nampak ni
 laman kat dalam yg dijaga dengan eloknya
 kat tengah-tengah ada kolam dengan 2 titi a.k.a laluan ke pintu depan
 pemandangan kubah dr tempat solat muslimat
dari tempat muslimat
boleh rehat2 kat bangku2 yg ada di sekitar sementara tunggu kaum wanita siap solat n bersiap. hehe. mesti orang lelaki siap dolu.
posing2 acara wajib.

Sunday, September 27, 2015

Simply Western Pandan Jaya

0 comments
Tempat makan yg dikenali melalui Rancangan Selera Budget kat Hypp TV. Syiok tengok Chef Bujang Fendi tu jalan2 cari makan merata2.

Sebenarnya dah selalu pegi makan kat situ tp pegi masa siang hari so tak tau malam ada benda lain. hik3.

Simply Western terletak berdekatan SK Pandan Jaya. Dekat2 dengan kedai pengedar buku MEHRAJ. Blakang2 TESKO AMPANG la.

Address: Malaysia, 16, Jalan Pandan 8/8, Pandan Jaya, 55100 Kuala Lumpur, Selangor
FB : cari la simply western

Makanannya x byk portionnya. walau bagaimanapun, alhamdulillah kenyang. dihidangkan dalam  mangkuk kertas jer. sudu n garfu pun plastik. Hg RM6 dan RM7. Rasa ok la. not bad. Nanti nak pegi lagi. Air kena pilih air yg dah ready made dlm tong dia, Lemon n asam boi serta Sirap. Dua tu je ada. Air detox tu sedap. Cik abe siap tapau bawak balik. Rege air RM1.50 secawan plastik.

Masa operasi dr jam 8 malam hingga 12 tengah malam sahaja.





antara yg kami ngap n bawak balik malam tu. hehe.

sekian

Saturday, September 26, 2015

FRAME tempahan Pn Syima

0 comments
perlu menyiapkan 25. Baru siap 8. Menggunakan teknik decoupage + felt + fabric paint  di atas kanvas bersaix 18cm x 24 cm.

Selang seli dengan kertas exam.








JJCM Murni Discovery

0 comments
Tarikh : 24 September 2015
Nama Restoran? : Restoran MURNI DISCOVERY
Kat Mana ?: Bandar Tun Razak

Lama dah nak singgah makan. Asyik penuhhhh manjang. Smlm dapat gak singgah lepas celebrate raya. Penangan En Somi yang x sempat makan kerana melayan Pak Cik Pak Cik berbual. hehe. sian.

Nama menu dia lain daripada yang lain. Ingatkan best la. Tak tau nak order apa.

Ni antara menu pilihan mereka yang nama pon udah ku lupa. hehe

Pemandangan bangku2 tempat duduk kat luar. penuhhhh

Spegheti Olio

Nasi Goreng Tom Yam

Air girlfriend n boyfren namanya

while waiting for makanan sampai. selfie depan air Be Happy  ngan OOTD raya yang sempoi. serba itam (sbb nak nampak kurus. haha ngan tudung Ariani yg tengah SALE. tak sale x pi la bli. hehe). 

Zharif with air milo dinasournya tapi dia telan air Alia dulu - Air Carrot + Susu

Komen : Perghhh...semua makanan yg kami order tu pedas2 belaka. x leh nak telah. Olio kot la makanan pondan je kan( maksudnya x pedas), pon x leh telan. Pedas gila. Ada cili padi peh tu dia masukkan cili kering lagi. peh tu tambah lagi lada hitam. Ayoyo...mmg x leh makan. mujur ada abang zharif tolong makan. Rasanya idok ler sedap pon. Tapi ghamai ngat orang. menu lains edap kott...x tau la. Kot2 pegi lagi, kita cuba menu lain plak. Nan dia nampak macam2 jenis ada.  ahaks.

Tuesday, September 22, 2015

0 comments
lama tak update padahal byk je nak dicoretkan untuk dikenang2. 
semua sebab DIA.
tapi sy tak nak pedulikan dia
kerana dunia saya ialah dunia saya.
macam mana macam mana pon, life must go on and on and on and on.

peace