Monday, December 31, 2012

makan malam hr ni kat McD

0 comments

i realized that double cheese skrg, dagingnya tuh udah nipisssss sgt2. double dia mcm tak double jer. tak per ar.

petang td ke lake garden. dah  kul 6 baru  nak gerak. peh tu tersekat dlm traffic Jem lak. nak kol 7 br sampai. tak sampai 10 menet bebeudak maing, ujan turun lak. balikkkkkk

singgah mcD makan. mcD ampang park. alaa..purse x bawak la pulak. nak gran tudung yg bekenan kat situ..he he. warna yang kucari..peach. akan ku dapatkan jugaaaa... ha ha

nnow kat buraq. mandi. air ada sikit2 tp kejap2 ilang. kena jugak la ke sini. tiap kali hadatng, hoping semua org dah balik. kui kui kui.

ok. my turn membuang. aki pun udah membuang. adios amigos.

Friday, December 28, 2012

kijer dahhhh

0 comments

hari ni dah mula kijer dah. dah mula meeting. dah dapat jadual. cikgu ict x dapat kurang masa punn...tetap la 30 waktu. maknanya...ict asyraf jer la jaga ya.

ngajar math thn 3, 4 n 5. psv thn 4. ajar aiesya math n psv ler maknanya. owh..tensionnnnnn.

hr ni amek engrave pen yg sampai kat pej, yg diorder secara on9. keh2. saja gatai.

balik umah x der air la pulak. mlm td kami gi opis ayah mandi. sblm tu gi makan nasi ayam kat keramat. ni dok menahan sakit pwrut nak berak la pulak. adoiiii.

Thursday, December 27, 2012

daftar sek baru

0 comments

anak ibu dah  besarr...dah masuk tadika dah. td gi daftar zhaim n zhaki sekali. taska n sekali tadika di bawah seliaan orang yg sama. senang sket. so nanti zhaki akan sekolah tang tu seawal 4 tahun la. zhaim nak sek mana tahun depan nih. hmm. .pk. ..pk...st john idok ler rasanya sbb nak transit tang tu jugak. tak pe...pk dulu...pk...pk...ada masa sampai bulan 3 thn depan nak pk tuh.

gambar borang2 yg diisi untuk pendaftaran n juga gambar sek baru zhaim.

hmm....besar dah anak ibu. sekejap jer masa berlalu.

Tuesday, December 25, 2012

dapatttt

0 comments
baca blog cikgu Aza yg nak pg Ariani...last day sale hr ni..

he he...saja2 tanya en abg nak kuar tak ari ni. bila dia tanya nak gi mana n ai jawab nak gi ariani...dia kata jom. haa...ai sukerrrrr

petang dlm pukul 6 br keluar. mulut tu nak sengih jer tp control. ha ha

dok pusing2 dlm ariani jln tar dlm sejam lebih. masuk semua pintu yg ada. waaahhh ghamainya orang-dlm kedai yg tengah tu ler. kedai yg tepi sekali tu x berapa ghamai. ai masuk dua2. he he. kebetulan ada dua kali happy hour lagi. waaa....rembatttt. ada kakak alia meneman lagi ler syok ai pusing2. tp sebenarnya x berapa nak ada tudung yg dicari. hnmm...alang2 dah sampai n for the first time leh rembat cenggitu, ai rembat ler 9 helai tudung. 3 dpdnya alia punya. yg lain ai punya. banyak kan? waa ha ha ha ha

buat sekian kalinya ai rasa sungguh seronok berblog bila ai boleh menulis dengan senang hati tanpa risau org membaca dengan rasa dengki di hati.

puas ati dpt bercuti dengan anak2 adik beradik, dpt bg adik2 duit belanja, dapat soping benda2 yg ai sukerrr dengan duit sendiri. simpanan hasil keluarnya duit kwspku sudah makin susutttttt..tp x per. penat dah keje tuuuu

now layan gambar2 ya.

gambar 1 gambar happy hour org tengah rembat tudung

gambar 2 ai dengan hasil rembatan hr ni. x dah sampai umah nak begambar..ha ha ha

gambar 3 ni la hasilnya 9 helai.
total rembatan hr ni RM90(hepi hour) + RM46(ni ada akak tu ajak share beli. 3 helai RM138. Ai amek selai. dia amek 2 lai. mmg dah amek dah yg selai tu. kebetulan dia mengoffer...he he) n yg last sekali kena RM290.
ngeeeee :)

sebelum sampai umah, singgah Times Square jap. gi tukar kupon groupon.


first time la ni beli barang ngan groupom ni. he he...kita org tengah gila makan ni...ni semua berkaitan dengan keje ayah. 3 sekali kupon tu guna. ingatkan tak dapat hr tu. dapat email kata fail. alih2 ada ghupernya. mujur la sibuk nak cek email. keh keh keh

nanti la citer pasal holiday.

budak demam

0 comments
dapat tak gi grap sale kat ariani ni ek? budak kecik ni demam la pulak.
dapat...tak dapat, dapat....tak dapat, dapat....tak dapat, dapat....tak dapat

Tak sabar

0 comments

Smlm beli kelengkapan budak2 nak sek. Belikan la bag ngan kasut zhaim. Budak br nak sekolah la katakannn...asyik dok cubaaa jer. Lega...at least dia excited. Sng sket nak gerak pepagi buter tu nanti.

Wednesday, December 19, 2012

sampaii

0 comments
dlm 4 lebei td kami sampai umah umi kat impian emas skudai. legaaa
ni la gambaran memula ni. esok2 kompem besepah satu umah. we all nak kluau cari makan n cari hanger jap. apa citer mak ateh oi? he he...macam la derang boleh baca. boleh..boleh...nanti i invite.

seminggu cuti2 selatan.

0 comments
dlm keter. otw to johor.

Saturday, December 08, 2012

bersiaran dari buraq

0 comments

lama tak bersiaran.  masih x suka dengan apa yg berlaku. will forgive but never can forget.

hr ni coti jd kami jenjalan. suker benar ler bebudak ni. seminggu teperap kat umah walaupun ada gak la pepetang bawak derang main2 di kawasan sekitar. bosan.

pagi lepas sarapan kami keluar mengikut ayah setelkan kerjanya di Jalan Bukir Raja. Dekat ngan Mid Valley tuuu

selesai yg tu gi parking kat tesko mutiara damansara. then kami walk2 lalu the curve n lalu ikea n lalu ikano. alaa setakat lalu2. cik abang ai mmg kalau jalan tu jalan jer la. nak memerhati itu ini mmg tak berkesempatan. dr ikano patah balik ke the curve lalu laluan bawah tanahnya n sampai semula ke tesko. sebenarnya nak membeli barangan keperluan di tesko jer. kah kah. jauh benar pg. tesko ampang  kan ada puan..kata x-studentku. he he..saja la sesambil bejalan.  yang dekat tu selalu kehabisan  barang. semua nak menyerbu tang tu.

keluar tesko singgah subang pulak beli cool blog yg tak berjenama tapi sedap. lokasi : sebelah Restoran Jaring. Peh tu kami balik anta barang kat umah-pasal ada barang basah, n bergerak ke Megan Avenue. Haa...ni la tempat kami lepaks sampai skrg. ni dah nak balik dah ni. Saja bagi Naufal yg  baru dapat kaki belatih bejalan. he he. ayahnya tu nak buat keje la tuu.

ok. naufal dah mengamuk. nak balik dah .