Friday, June 22, 2012

last week

dah seminggu berlalu selepas sek dibuka.

hari pertama sek dibuka, aiesya dah babai kami untuk ke Perlis meneruskan misi kebangsaan. Pulang dengan tangan kosong tapi tetap terrer sebab dapat no 5. dengan tak ada asas, dengan berlatih menghafal, dapat gak no 5. ok la tu kan kakak aiesya. first time tahun ni. tahun depan will be better la tu.

malam tu sempat buatkan tag nama untuk dia letak kat bag dia sebab bag yang dia dapat tu semuanya sama jer. he he

n sekolah dimulakan dengan minggu yg bz dengan sukan sehinggalah sukan selesai hari ahad yang baru ni. first time buat sukan hari Ahad sebab murid2 wakil kebangsaan keluar minggu tu. Tahniah kepada pasukan action song yang menang tempat kedua peringkat kebangsaan. Anti V memang dasyat la bab2 ni. Solute la kat dia. 

menyiapkan ini sebelum sukan berlangsung : buku aturcara sukan


tahniah kepada pasukan umah ijau...rumah sukanku yang telah berjaya merebut tempat pertama tahun ni. punya la lama nak rebut tak dapat2. tahun ni baru dapat. misi untuk naikkan fakhira jadi olahragawati juga tercapai. sangat seronok! tahun depan entah la. ade ke runner yang boleh diharap ek? ishhh. terima kasih kepada Pn Raihan juga kerana dengan takdir nya, tanganmu menempatkan dia di rumah ijau. he he... jasamu dikenang.

even bz ngan sukan, tetap juga kena menjahit sebab ada tempahan. walaupun tak dapat nak siapkan weekend seperti selalu, tapi siap la juga hari selasa lepas. so hasil2 menjahit adalah seperti berikut:

 
 
 
 buat benda2 gini laju la sikit. ingat  nak buat kasut baby.... tak dan lagi. patern dah print out dah. blom ada masa. tgk la weekend ni. tapi rasanya tak dan juga. masih ada tempahan yg baru lagi. yg sendiri punya kompem la last2 baru nak jadik atau terus tak jadik. he he. keje sekolah pun banyakkk blom beres. yg buat2 tak nampak nak kena siapkan tu. kui kui.  kena siapkan jugak...kena siapkan jugak!!!!

Senin rabu ke KLIA menghantar cik abang yang kena bertugas di New York n LA. jauhnyaaa...ari tu tak jadik ingat tak jadik terus, tapi kena gi jugak walaupun sorang diri. huwaaaaa...sedihnya. mujur la senin tu coti pasal sokan hari ahad tu. letih wei tapi gagahkan juga ngantar dengan anak2 yg lain kecuali baby. sebelum pegi pesan suh beli itu, suh beli ini. semuanya barangan craft mengeraf saya. tidak lebih dari itew. kui kui. kat sana morah la sket sebab yg ada kat sini memang datangnya dari sana juga. alang2 dia nak sampai sana, apa lagiii...pesan la apa yang patut kannn. he he

alhamdulillah kekalutan pepagi buter menghandle anak2 tak la sekalut yang difikirkan. baby n zhaim macam tau jer derang kena bangun pagi. so derang bangun dengan senangnya setiap pagi. hari kakak alia competition pun dapat datang awal. hanya wassap n skype penghubung kami dengan cik abang.

hari rabu malam dok menggentel ini pulak. buat penutup lencana dan name taq untuk pasukan choral speaking SMK CBN. pagi khamis tu bertanding peringkat zon. pepagi tu suh alia menggayakannya sebabnya dia takut nak bawak hp pegi bertanding. kompem la tak dek gambarnya nanti. tu yg paksa di pakai tu pepagi buter tu. sian ek derang kena sediakan sendiri. dulu  masa handle sek rendah, tuan rumah sediakan semuanya. 

Tahniah to them sebab menang peringkat zon n alia jadi conductor terbaik. next week may be peringkat negeri pulak n soon peringkat kebangsaan. he he...so confident.

hari ni dapat result pemeriksaan darah utk 60 jenis penyakit yg dibuat minggu lepas. alhamdulillah semuanya ok cuma ada 2 bacaan hati yang terlebih tinggi. minah tu kata kena minum air kosong banyak2. haaa..memang kurang pun minum air kosong. dia kata normal la tu. cikgu2 kadang stress ngan budak2 n kerja2 jadi bacaan kadang2 tinggi tapi boleh normal balik. bukan maknanya sakit hati. nak bergurau pasal penyakit hati yang cenggini tak boleh. ader jer yg salah paham n salah sampaikan. apa daaa..ni bacaan hati saya tu naik la agaknya sebab saya tengah sakit ati. mujur jugak ada kipas penyejuk. DIA sentiasa menyejukkan saya bila saya memerlukannya untuk menyejukkan.. i love u la kipasssss.

projek gold coast seliaan saya sedang berjalan. kalau tak ada aral, saya pula akan babai cik abang saya. terima kasih miss low kerana tinggalkan saya untuk handle koko beberapa bulan yang lepas. hasilnya saya dapat projek ini. 

mlm ni meneruskan sesi keraf mengeraf. misi yang pertama, tidokan baby. chow. esok pepagi nak kena hantar kakak aiesya ikut lawatan sekolah ke sekitar putrajaya. 

0 comments: