Tuesday, April 24, 2012

rumah kami

2 comments
rumah kami la..atas umah mak, bawah umahku. ditelan mati mak, diluah ayah memang dah mati. hu hu

ni umah asal yg udah memang uzur sesangat. kalau orang kata umah dia yang dah sedia elok atap bocor sana sini, umah ni lagi dasyat. bocor merata2. bkan takat bocor atap, bocor jugak lantai kayu juga lantai simennya. dalam toilet pun ada lubang. tepi pintu pun ada lubang. tangga umah dah dimakan anai-anai ...sekali tendang, berderai kayunya. tunggu masa nak roboh. dalam bilik mak pun bocor. mak tidor bertemankan baldi atas tilam. atas lemari pun ada baldi tadah air hujan.



tak daya menahan rasa melihatnya. tak kuasa mendengar perlian jiran tetangga dikeliling yg semua rumahnya udah jd banglo. diusahakan juga untuk membina mahligai impian biarpun tidak sehebat mana...kerana biasa la. uwang nya terhad.kat KL ni kan mahal semua benda.  ada la terkumpul duit kwsp nanti tua dah tak de backup dah...harap pencen jer la, duit asb yang sebenarnya tak nampak, duit saham public mutual yang entah apa kisahnya tu, n of course la kena topup ngan pinjaman peribadi. berhutang lah daku kali ini. ada yang nak bagi duit free? ha ha...hangkat tangan!

baru progress peringkat asas...semalam pg tengok...umah itu sudah kopak sana sini mau diruntuhkan.


 indon yg bekerja tu tengah buat pondok untuk depa duduk. ada 3 pasang pekerja indon kat situ. cam mana la derang ni duduk ek. hu hu. nampak tak rumah sebelah tu...umah banglo tu dah lama wujudnya. kiri kanan dan depan semua umah besar.
ni ruangan dapur. atap semua dah cabut. tinggal toilet jer tak buang lg utk pekerja guna sementara waktu.

dalam senyum ada tangis, dalam suka ada duka. hanya DIA jua yg maha mengetahui. Permudahkan segala urusan YA ALLAH. jauhilah kami sekeluarga dari mereka yang hasad dan dengki dengan rezeki kami. aminnn ya rabbal alamin.

Monday, April 09, 2012

kini kembali

1 comments
wahhh... kunun la tu kembali. malas nak hapdet campur ngan bz. he he

actually tengah siapkan tempahan orang.

antara yg telah disiapkan :
he he....jumpa gambar ni pulak. gambar2 craft blom combine rupanya. ha ha ha. sesambil combine tu, citer pasal gambar ni. haaaa....bukan senang nak dapat gambar baby gelak cenggitu. nasib la kan dapat snap. kui kui kui. Naufal already 5 month 1 day today. sigh! cepatnya masa berlalu.



ni order kengkawan kakak alia. ada lg 11 ordet yg baru siap dah bayor....jenuh la ibu nak ngadap wei. yg pink bawah sekali tu si kakak aiesya punya cerita. 

alkisah pada suatu hari, kawan dia sudah bagi hadiah daaa kat dia n siap pesan suruh balas. ibu la jadi  magsanya. bila dah buat, ada pulak yg lain nak menempah. eeiiii...takut la pulak nak terima pasainya bebudak kecik. sat g mak pak depa maghah. tak pasai jer cikgu kena attack.

ni tempahan cikgu haslina untuknya n anak2nya. 
syafirah yg bawah tu kakak aiesya punya kawan yang punya.
 ni tempahan cikgu ida, kawan adikku laila. yg atas ni yg dah siap. angry birds yg bawah ni, in progress. semua tu keychain ya tuan puan. gitar, strawberries n cakes.
menghitung hari nak siapkan ni. 

menunggu lepas ni ePPDA yg tak tau la siap ke tidak, kertas exam, sajak.....bla bla bla. 
malas nak senaraikan. tensen jadinya. owh miss low...balik la copek.