Tuesday, May 17, 2011

selamat hari-hari

SELAMAT HARI GURU diucapkan kepada semua guru-guru di Malaysia. Mendidik tanpa mengeluh, insyaAllah, pahalanya berganda. once mengeluh, hilang pahala kita. agak-agaknya dah berapa banyak yang ditambah dan ditolak selama ini? boleh ke mulut kita diam tanpa berkeluh kesah dengan bebanan tugas yang semakin merapu dan bertambah? masing2 jawab sendiri ya. semuanya dari hati.

SELAMAT HARI WESAK juga. selamat bercuti sebenarnya. lega kejap tapi tak suka betul bila hari cuti ni diganggu dengan berita yang satu itew. hilang terbang melayang-layang moodku. arghh...nyampahhhh. penat kaki berjalan membawa budak tahap 1 jalan2 ronda KL ahad lepas, tak abis lagi nih. melayan mulut celupar budak2 tu lagiii...wahh...hangin cikgu dibuatnya. mau jer ditampar2 mulut itew. haa...kan dah mengeluh tuh. budak2 zaman sekarang..bukan heran ngan cikguu...

hari guru we all sambut 20hb tapi cikgu2 dah start dapat hadiah dah. hmm...hadiah tak beli lagi nih. bebudak tu sibuk dok tanya hadiah...wei....korang ada duit beli la sendiri. kalau tak de duit, diam jer. pandai la ibu nak buat cam mana. tapi masalahnya, sampai skrg ibu tak tau nak beli apa. ronda2 soping kompleks pun masih belum dapat idea. nak buat sendiri dah tak sempat dah. kertas pekse pun lom abis buat nih. adoiii..tak per..masih ada masa. masih ada masaaa.

okeh. lapau. nak makan cekodok yg baru masak tuh. chow.

1 comments:

Azhariah Zuber said...

kami belikan brooch je kat cikgu2