Sunday, March 20, 2011

cerita semalam

semalam seharian kami meronda. mula pukul 11 lebeh, kami keluar branch kat desa pandan. tu la jadiknya kalau lepas subuh, tido balik semuanya. ha ha

peh tu gi Tesko beli barang2 yg dah banyakkkk abis. maklum ler..sejak kekanda keje, tetiap ari kena masak la hamba. keh keh keh...nampak no ghajin memasak ya. ujan lebat ya semalam tu. dari tesko, kami ke megan avenue. tempat ayah bertapa skrg ni. apa motif gi sana pun tak tau. cantik gak pemandangan kat sana. sempat la kami berposing kat tepian air pancuran. wa ka kaka ka. sempat juga makan kek sepotong share anak-beranak kat secret resepi. wallahh..sedap!
tak nampak pun ek air pancuran nya tuh...anggap jer la nampak. malas nak upload gambar bebanyak.

balik, tukar kete n terus ke gombak. gi bengkel kete, tuko pelapik brek kete yg dah menipis tuh. lama juga menunggu. mujur tang tu ada surau. leh kami memunaikan tuntutan. sementara tunggu tu, dan juga kami berpeluh2 main baling2 bola tangkis anak-beranak kami. abis,... dah tak de benda nak buat.

lepas tu, nak menghala ke Wangsa Walk. nak gi tengok rumah2 yg dijual tang tu...tapi punya lah ghamai orang nak masuh menghala ke situ, maka kami pun tak jadik la singgah. budak2 sibuk nak jumpa si Dora ngan monyetnya n kami pun terus ke shah alam. menuju ke i-city. masa tu dah petang jadi on the way ke i-city tu, kami singgah la maghrib kat petronas dekat2 ngan jakel tang tu. bebudak dah bising sebab katanya si Dora ada sampai pukul 8.00 malam jer.

he he...memang pun. masa sampai, dora tu entah ke mana ntah. ghamai nye la manusiaa.....masuk parking pun dah meningkat naik harganya. dulu 1.50 sekarang dah 10 hengget dah. ade ke buat masa time mangrib kan? dia punya masa pertunjukan dari 6 sampai 8. tak nampak pun tempat nak solat tang tu. so kalau masuk awal, maknanyanya buat jamak tak yah jer la. ghamai jer la manusia yg tak solat tuh nampak gayanya tuh. hu hu

banyak gak perubahan..bukannya banyak apa. banyak gerai2 tikam2 macam kat fun fair tuh. entah....tak sronok pulak pegi kali ni. bebudak pun frust pasal tak dapat jumpa Dora. arghh..tengok kat tv jer la. yg datang tu pun bukannya Dora betul punnn.

dah dah...layan gambar.huh...tak menarik pun.

ok. esok dah sekolah. kertas pekse dah semak dan dah print. selesai dah la satu keje. alaa....esok ada kelas tambahann..... alaaa....alaaaaa....

2 comments:

kakchik@ella said...

As salam. saya 1st time here. blh bygkan camna sibuknya awak seharian bila bca n3 ni.

mahal betul parking fee kat ict skrg, kan. sib baik saya dah pegi 2 kali. takmo dah pegi lagi. Mahal!! Hihi

hani@debumelukut said...

my 1st time too..salam perkenalan. betul kata kakchik@ella, awak ni byk tul urusan yg perlu di bereskan.
Saya ni relax memanjang.hehehe