Thursday, December 09, 2010

sinage for my sis

untuk adikku yg akan meymbut besdaynya this coming 14th. her hubby terlebeh dulu menyambutnya on the 6th. haa...elok la tuh. senang den bagi sekali jer..he he..kek laki ekau maner la den penah bagi hadiah. tak koser den. he he.... nanti claim kat umah mak yer.

ni nak citer pasal si mamat kecik n seliparnya.

asyikkk dok beli selipar pasal kejap2 ilang sebelah. pasal apa? pasal dia naik kete kaki kanan, then kaki yg sebelah lagi dia tanggal selipar dulu baru naik. ibu pulak tak perasannnn. sekali tu ayahnya jumpa sebelah yg lagi satu punya. match pulak tu. so skrg dia pakai la sebelah lain n sebelah lain. mujur jenis yg sama cuma watak katun yg berbeza. dia pulak sukerr...so tak de la masalah kena beli yg lain. hu hu
kira halal la tu kan? kui kui

sekian. nak tido. esok dengar dari jauh, encik abang nak kayuh beskal lagi. pagi tadi dah kayuh sampai kul 11. tu pun sebab beskal abang zharif putus rantainya. tu yg jadi lambat tuh. penat cik abang kena tuntun beskal sampai kedai cina tuh. yang untung saper? cinaaa tu jugak.
ni cubaan encik ayah menyambung rantai beskal dengan menggunakan dawai bunga yg kutemui di celahan rumput. tak jalan derr...kayuh jap jer n putus semula. last2 kena beli baru RM30 pasal tak hambek rantai yg putus tu. kalau bawak, jimatttt dah.

sempat jugak kami berposingg sebelum menuntun beskal yg teputus rantainya itew.
okeh. chow

4 comments:

alfa juliet said...

hihi kelakarnya sebelah lain, sebelah lain..hehehe...tapi ok jugak bila tgk lama2

~ Ibu ZAAZ ~ said...

tu versi ekonomi azza. he he

ann said...

hhaha apa laa ibu nie leh tak perasan

Wan Z Syima said...

kelakar je budak2 kan.. bukan nye boleh ingat belasah je la janji boleh pakai lagi..hehehehe