Friday, July 30, 2010

berterusan..

2 comments
berterusan kerja
di hari-hari minggu

sejak ASEAn GAME
hingga esok n kalau ada tuah si alia,
ahad sambung juga kerja
membawa bebudak sekolah ke sana ke sini.

Last Ahad, ke PICC
untuk High School MUsical.
CBN 1 kalo takat KL, memang tak leh tanding...
hopefully kat national level also will get the same result
n going to go to LA.
( ann,...nama kita tersenarai tak kalu dapat gi LA?. takat ari ni kan, glamer betul nama kita asyik la menjadi sebutan untk bawak budak ke sana sini kan?)


Ini dia team yg menang My School Rock Competition.
1st out of 272 teams yang bertanding, menengah n rendah.
dahsat la..
dahsat..sampai petang kita orang menunggu picc.
bohsan pun ada jugak la nengok bebudak dok menari yang tak berapa nampak macam menari tuh. tapi time CBN1 perform, kena la bangkit menyokong.

esok alia will go to sepang for choir competition.
hmm...ibu cannot follow ya darling.
sunday i'll follow if our team r selected to be top 5.

voting for My School Rock akan dibuka tidak lama lagi..
sekarang ialah masa mendaftar akaun.
dulu dah daftar..ni nak kena daftar lagi ke?
hmm...kena cuba bukak dulu.

felt yang kedua telah siap beberapa jam yang lalu.
aimnya nak siapkan 3 untuk 3 anak dara orang.
sekadar membalas jasa...
kena siapkan cepat sebab alia dah bising suh buat untuk dia.

1. bookmark
2. key chain

sabarrrr...

felt craft

2 comments

300720102732

My first Felt craft after receiving starter kit which i ordered from sus. will produce more after this,..not for commercial purposes but only for self satisfaction. i likeeee…

Monday, July 19, 2010

tamat sudah..

1 comments
tamat sudah kerja ku di GYM1. berkampung kat sana isnin sampai ahad semalam. letihnya badan rasanya. tapi seronok sebab dapat pengalaman baru. ALFA kata terigin nak rasa pengalaman cenggitu. hmm...ni semua kerana Miss Low. Kerana dia diriku berpeluang berkhidmat atas nama Malaysia. cam mana ek nak bagi peluang pada ALFA? hmmm...hmm...meh la ALFA sekolah kat tempat kak ni hah. he he. tapi pastikan anda sudah bersedia untuk berkorbann..
Gambar kami dan kami dengan maskot si Sang Juara yang sangat lembut.

hari ni kena gi sekolah. penat tapi bila masuk kelas, hilang jap penat tu. abis je sekolah, rasa penat balik. lagi penat bila nak kena setelkan fail2 semua pasal esok, kalau malang nasib kita orang, datang la nazir ke sekolah untuk pemantauan. huh...bepeluh cik PK KOKO ku.

K...mau siapkan fail. tapi mataku tersangatlah mengantuknya. tadi balik pun lambat. 5.30 baru keluar dari sekolah setelah korek sana korek sini dalam bilik encik Shah. N at last...jumpa dah kepunyaan Miss Low yang hilang.

Wednesday, July 14, 2010

Busy again..

3 comments
this week, no school for me.

apsal?

pasal saya kena bertugas untuk Malaysia.

wahh...macam hebat sangat jer ek? tapi jadi kuli jer. angkat2 barang, hias2 meja, betul2kan kapet. jangan bagi ada gap antara span kat bawah tuh. sat gi gimnas tekehel plak. dah la memang ghamai dah yang tekehel sana, tekehel sini.

miss low said :"you must be here everyday!

ho ho tak acii..orang lain leh lagi take turn. leh lagi datang lewat sket...

tak per..demi negara..yang tercinta..kucurahkan bakti penuh setia..biarpun keje sekolah banyak yang tebengkalaiii...siang betugas tengok gymnast tetonggeng tonggek, malamnya pula mengadap report n fail2 yang blom siap lagik. warghh....tensionnn..tensionnn....nazir nak datangg....

tapi apa yang penting...ada pengalaman yang bertambah dan ada benda baru yang dipelajari. terima kasih kerana memberi peluang, memilihku dan mempercayai diriku cik Pet!

Tuesday, July 13, 2010

pilih siapa?

2 comments

on the way to fetch abang zharif just now, ibu tanya Aiesya this Q.

“antara ibu, kakak n abang, kalau boleh dihilangkan, Aiesya pilih nak hilang siapa?”ibu tanya soklan bengong ek?

memula dia bagi jawapan standart dia…which is

:

:

:

”entah”.

ibu tanya lagi sekali soklan yang sama tapi dalam versi yang berlainan so that she will understand n answer me.

n dia jawab…..

:

:

:

as expected ---> “ABANG”.

then Alia gelak n she said, she also choose the same person. hmmm….no komen.

Wednesday, July 07, 2010

kad

1 comments
kad yang kuhasilkan sesambil main game. he he. ini rentetan kirigami yang ku pelajari sebelum mengendalikan kelab seni dan kraftangan semalam. juga hasil pemerhatianku di BORDERS. yang lain akan menyusul mengikut kerajinanku.

hasrat untuk mendapatkan kad yang cun melecun dari blog kak lin tu terkubur kerana diriku tidak bertuah. tak dapek nak nolong. tak po...den buleh cubo dan cubo lagi.

tetiba jer jadi oghang nogoghi. ahaks!