Monday, March 29, 2010

penat nyer...

3 comments
weekend yg tak namanya cuti
pasal kena keje

gi mana?
PESTA GYM

kat mana?
STADIUM TITIWANGSA

buat apa?
BIASA LAA...JADI BALACI YANG MEMBANTU MELANCARKAN MEJELIS.

sronok?
SRONOK LA TAPI PENAT.
sian kat budak2 yang kena tinggal kat umah bersama bapak budak.
mujur bapak budak tak kata apa.
hu hu
kali ni dapat la tangkap si chloe untuk bergambar bersama.
budak yang berpotensi untuk di up kan
ganti ratu2 gym negara.

atas alasan kesibukan
lupa terus pasal Miss Q punya party.
alamakkk...dah buat salah pada puan AV.

ampunn kak. luper terusss..
nanti kita org pass hadiah kat dia.
hadiah dah beli awal dah.
hu hu

ampunnnnnn

weekend ni kalu ikutkan, outing lagi.
hmm....cam mana nak kabarkan nih?

Wednesday, March 24, 2010

Ade gak orang cenggini

3 comments
Ni kisah gi MSSM kat Penang sepanjang cuti sekolah yg baru lepas nih.

al kisah...bertemu lah kami para manusia yang berkaki lebar dari CBN1 ni dengan manusia pelik nih. ha ha...hanya kami yang tahu siapa dia. suka duka bersamanya tak kan dapat kami lupakan.

ade ke kita yang dah "tua" ni, disuruh scan otak dia untuk baca apa yang perlu kita orang buat sepanjangg kat sana. no need briefing about the duties..... just scan her brain to know what we need to do. ha ha...kecoh jadinya. well, i'm not a scanner okay!

apa apa pun, tahniah atas kejayaan besar puteri2 gimnastik WPKL yang berjaya membawa pulang gelaran kumpulan terbaik keseluruhan n ash shefa dapat title Most Promising Gymnast. Bravo!
Layan gambar la ek. Gambar nya banyak sangat actuallynya tapi semua gambar manusia2 lain. sendiri tak minat nak hamek. cukup sekadar untuk buat laporan jer.sebelum bertolak..motivasi ke motibasi?
Ash Shefa Baharom..Most Promising Gymnast + 4 golds , 1 Silver
Senior Group..gold for this event.
Kar Mun n Elaine. Tak menang tak sah la kannn!
Junior group. Kalu buat tak kena, haaa...kena marah la. papepun, u olls dah menang dahh..bebaloii
kami...ni je la antara gambar yang ada mukaku.

Tuesday, March 02, 2010

sambung citer kat mersing

2 comments
malam kedua tu, kami sempat la bersantai tepi pantai
ngan angin yang menderu.
zhaim cari playland laa kan.

sebelum bersantai, gi makan tepi jeti.
makan apa?
mi rebus.
tak sedap!ni hah gambar mi nya.
kami sebelum hidangan sampai..he hezhaim bantai je sedap tak sedap pun..

lepas makan baru la ke tepi pantai tu.
dekat jer ngan seri malaysia tuh.
Ayah n aiesya di tepi pantai sambil makan kuaci.
ni je yg dpt amek dgn kamera teponku

after that, dah tak tau nak pegi mana.
malam...pekan dah mati. totop.

lastly, gi sini
tak de org pun. kita org la pelanggannya.
main dua tiga kali pusingan,
pastu blah.

mhal gak tokennya.
satu token rm2.

peh tu balikkkk...
tido.

esoknya, pepagi bebudak gi kolam.
ibu mengemas.
babaiii..nak balik dah.

x terus balik. singgah umah kak G kat skudai.
jauh gak la. sampai umah dia petang.
before that, singgah makan.


tang ni, mi rebusnya sedapppp.
licin pinggan. tu mi rebus tulang namanya.
murah pun murahhh.

kedai kat jalan kebunn..

sampai umah ummi, ayah jd tukang cukur.
balik, singgah RnR.

ni RnR Machap. Dasat ooo sini.
fully air cond ooo.

bilik air pun dasat.
kita org sampai umah pukul 11.30.
ayah pecut giler2.
mujur selamattt sampai.
alhamdulillahhh.

Monday, March 01, 2010

we r at mersing

0 comments
lelah betul prepare untuk sukan.
cuti maulud pun kena juga pegi sekolah. balik sekolah
masih lagi terus mencari barang2 yang patut.
sampai umah dah malam.
terus lagi membuat persiapan untuk esoknya.anak daraku just after the performance

ibu nak relaks..
maka si ayah mencari2 tempat untuk bersidai.

memula plan ke PD. tak jadi n next ke Cameron.
dah booked tapi tak jadi juga.

next ke JB. untung2 boleh ke Singapore sesambil singgah skudai menengok anak sedare yang baru...si iman tuh.
ngelas2, bila on hp lepas abis sokan ari sabtu,
mesej ayah masuk dengan bunyinya...
ayah dah tukar destinasi ke Mersing.
mana2 je la.

sampai umah dr sek dlm pukul 3 lebeh.
terus siap2 n off to mersing.
dalam perjalanan, memang dah tak leh bukak mata.
menutup mata, sambil cuba melelapkan mata.
susah nak lelap sebab suasana yg bising(budak2 laa)
n x selesa. dapat la jugak lelap kejap.

akhirnya, kul 9++ malam, kami sampai ke destinasi.
di sini lah kami sekarang.
n tujuan si ayah sebenarnya, nak bawak anak2 untuk ini :
mandi kolammmm.
walaupun ada laut, tapi best lagi mandi kolam.
ibu join pada petangnya saja.
ni gambar di pagi ahad.

kecik jer pekan mersing. pusing2 sampai balik tang tu.
malam tadi sempat la kami mengambil angin tepi pantai.
mee rebus tang ni tak sedap.
kat KL lagi sedap.
tak jumpa kedai yg sedap kot.
ha ha.
view dr balkoni tpt kami menginap.
first time lah ni kami sampai sini.

tengah hari kang dah nak chow.
nak singgah jap umah si kakak.
waktu menaip ni, udah pukul 3.30 pagi, 1 mac 2010.

ibu ni kata jer nak rehat.
tapi tak pandai nak guna masa untuk rehat. ahaks.

sambung lagi bila jumpa si iman. mau tidurrr juga walaupun mater rasanya tak ngantuk.
nyamuk banyak arr sini.