Monday, March 01, 2010

we r at mersing

lelah betul prepare untuk sukan.
cuti maulud pun kena juga pegi sekolah. balik sekolah
masih lagi terus mencari barang2 yang patut.
sampai umah dah malam.
terus lagi membuat persiapan untuk esoknya.anak daraku just after the performance

ibu nak relaks..
maka si ayah mencari2 tempat untuk bersidai.

memula plan ke PD. tak jadi n next ke Cameron.
dah booked tapi tak jadi juga.

next ke JB. untung2 boleh ke Singapore sesambil singgah skudai menengok anak sedare yang baru...si iman tuh.
ngelas2, bila on hp lepas abis sokan ari sabtu,
mesej ayah masuk dengan bunyinya...
ayah dah tukar destinasi ke Mersing.
mana2 je la.

sampai umah dr sek dlm pukul 3 lebeh.
terus siap2 n off to mersing.
dalam perjalanan, memang dah tak leh bukak mata.
menutup mata, sambil cuba melelapkan mata.
susah nak lelap sebab suasana yg bising(budak2 laa)
n x selesa. dapat la jugak lelap kejap.

akhirnya, kul 9++ malam, kami sampai ke destinasi.
di sini lah kami sekarang.
n tujuan si ayah sebenarnya, nak bawak anak2 untuk ini :
mandi kolammmm.
walaupun ada laut, tapi best lagi mandi kolam.
ibu join pada petangnya saja.
ni gambar di pagi ahad.

kecik jer pekan mersing. pusing2 sampai balik tang tu.
malam tadi sempat la kami mengambil angin tepi pantai.
mee rebus tang ni tak sedap.
kat KL lagi sedap.
tak jumpa kedai yg sedap kot.
ha ha.
view dr balkoni tpt kami menginap.
first time lah ni kami sampai sini.

tengah hari kang dah nak chow.
nak singgah jap umah si kakak.
waktu menaip ni, udah pukul 3.30 pagi, 1 mac 2010.

ibu ni kata jer nak rehat.
tapi tak pandai nak guna masa untuk rehat. ahaks.

sambung lagi bila jumpa si iman. mau tidurrr juga walaupun mater rasanya tak ngantuk.
nyamuk banyak arr sini.

0 comments: