Sunday, August 09, 2009

8.8.09

4 comments
i'm suppost to attend my x-matriks punya reunion tapi sebab...

1. mahal la nak kena bayar
2. bora ombak dah jadi bora asmara
3. shimah tak dee...he he saje je shimah...jangan serius benar

maka tak jadik la pegi.

ni hah gambar mereka yang dicurik dari fb si zul. tak semua ada.... tapi ramai yang dah berlainan benar gayanya..ada yang pompuan udah ruper jantan, ada yang bertudung dah buang tudung, ada yang tak bertudung dah bertudung, ada yang kembang dah kurus...ada gak yang maintain. biasa la kann...shimah, dah tgk tak gambar2 tu kat fb si zul? ada komen?

lagi pula, hari tu besday anak sodareku. mama dia buat majlis makan2 kami anak beranak je. so..pegi yang tu je la. sebab:

1. kalo tak pegi, nampak no tak de orang
2. makan free
3. leh tapau makanan bawak balik..hehe
makan sambil pegang zara ahdia. nak pegang dua2 tak leh..nak makan laaa
ni dia besday girl yang tak berapa sihat ari tu.
ini lah menu kami pada hari itew..mama masak jugak2 walaupun masih dalam pantang.
tq mama coz bagi kita orang tapau makanan2 itew.

jawab tag dari cik puan BAIDURI

4 comments
utang tag dari cik puan baiduri

1) copy award untuk diletakkan di blog anda

2) nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini

1. berlesung pipit

2. baik hati

3. usahawan "jom join kiter" yang sedang gigih untuk menjadikan impiannya mendapat merz free tercapai. insyaallah..liza doakan

4. tinggi orangnya setinggi cita-cita dan impiannya

5. ada anak 3 tidak termasuk anak tekak dan seumpama dengannya

6. mudah tersenyum. bila senyum je..ilang la anak mata dia tu.

3) setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri

1. membaca

2. mengumpul bahan2 bacaan untuk dijadikan mini library kat umah ni. penuh dah lemari hakak tuh. tapi tak cukup lagiii

3. suka ngan kraftangan

4. suka ngan seni...sebarang jenis seni. tak yah detail la ya.

5. tak berapa suka berteka teki.

6. suka jalan2 carik makan

7. suka jalan2 makan angin a.k.a melancong n melawat2 tempat orang ..jika berduit la kan..

8. suka ngan warna ijau

9. last sekali...suka bertenet. dah sedia maklum dah kannn? he he


4) anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka: ..buat je la eh...

10 ? hu hu

1. cikgu lehan...dah banyak dah utang n gan hakak tu. kan dah ajo cam mana nak buat..praktikkan

2. ateh..musti kena punya

3. lela ..lagi sorang mangsaku

4. cik puan ave...jawab kak. ade la jugak entry baru nanti.

5. anak buah sifu si manis mulut masin

6. HE...haaa...janrang saya tag awak. jawab ya!

7. bekas anak muridku..shima08. leraikan resah di dadamu itew.

8. bekas anak muridku lagi..izyan elina.

9. pemilik blog kukatakan yang indah - ninie

10. my x classmate kat maktab-ainee bahar


(tatau apa tajuk..tetiba jer kuar soalan ni..)

1. Nama timangan anda?--------> iza, liza, za, ros
2. Anda Seorang Yang?--------> manis..ha ha ha
3. Insan Yang Teristimewa?------------> semua yang berada di sekelilingku
4. Lagu Kesukaan?-----------> one day in your life
5. Makanan Kesukaan Anda?--------> keropok lekor
6. Sikap Yang Membuat Anda Stress?---------> tak menepati masa, keje malas
7. Warna Kesukaan Anda?-----------> hijau
8. Benda yg mesti ada dalam beg?-----------> henpon, purse, pen, pen drive, bedak compact, lipstik, memacam la lagi...
9. Kali terakhir anda menangis?------> beberapa ari lepas