Wednesday, September 02, 2009

sakit ati jer...

semalam, since balik sekolah till malam, internet connection sesangat la teruknya. sakit ati dibuatnya. ye la..tetiap ari dapat melayan tenet, tetiba semalam tak leh. tu yang pepagi buta lauk pauk sahur tak masak lagi okeh terus ngadap..hi hi

petang balik sekolah, after dah beli barang2 nak masak, my intention is nak surfe internet to get receipe untuk ikan..nak buat ikan kukus laa..kan dah ada periuk kukus baruu. he he

klik punya klik punya klik punya klik punya klik, tak leh connect. sampai terlena la depan laptop tuh. jaga2, terus klik n klik lagi. pastu terlena lagi..pastu klik lagii.
si alia dah syok sampai London dah.

tengok jam...alaa...dah pukul 5. jap lagi nak turun amek anak2 pulak. resepi tak dapat2 lagi. bukan apaa...takut tak sempat masak. senang je sebenarnya..PaRam ade je depan umah tapi malas arr nak gi..ujan!

so, terus bangun n carik ni
carik punya carik punya carik punya belek punya belek,
ader la jumpa resepi2 yang ala2 nak sruper tapi still tak puas ati

tengok2 jam..udah pukul 5.15.

last2...bantuan hayat.
call bonda

n after call, prong prang prong prang bersilat kat dapur,..
dalam 5.40 dah leh turun amek budak2. sesi memasak di sambung selepas pulang dari mengambil budak2.

dan...hasilnya...
lauk2 lain tuh tak yah tayang la kan..pasal dok tumpu kat si dia ni je. he he. ikan panjang sangat so dah kena potong dua dah.

mabeles...licin. tq bondaku. pasal la sesusah kan? guna je la talian hayat tu dari awal..sbnrnya saja la..nak tunjuk terer. keh keh keh. resepi? korang lagi ekspert la. tak yah la kot.

5 comments:

ann said...

jeliro benar napok ikan tuh bestnya he he nasib baik ada gak talian hayat . he he

Wan Z Syima said...

wah bestnye.. bila nak jemput saya buka pose kat rumah nie.. hehehe

~ Ibu ZAAZ ~ said...

ann: sama tak macam kak za citer tadi? he he

syima : hmm...saya nak kena buat umah tebuka bebuka poser ke nih? ramai je nak rasa masakan saya yang kurang sedap nih. tapi....tunggu la saya dok umah yang selesa sket ek. umah yang boleh masuk ghamai orang. soonn...very soonn..berangan!

~Yours Truly~ said...

waaaaalllllaaaaa..syabas! so apa lagi..kita nak tagih janji ni...hehehhe...by the way cikgu, selamat menjadi pengawas peperiksaan UPSR minggu depan yek..

Cinta Hatiku said...

umah terbuka?? nak gak nyebok..ekekeke sebab makan free..