Tuesday, July 28, 2009

choral speaking state level 09

sudah berakhir dengan jayanya siang tadi. balik2 je...membuta. apsal? penat la ya. dah beberapa ari tidur lewat n bangun cepat. smlm bersengkang mata meng'oter' baju si alia yg dia nak pakai masa competition. mesin jahit tu ntah nape ntah...tak jalan. mengong betul...tepaksa la jahit tangan. mujur seniman bujang lapuk menemaniku.

competition macam mana? CBN1 hanya dapat tempat kedua. yang jadi juara CBN2. tahniah la ya...CBN jugaa...musti riuh CBN2 tu. tahniah la jugak kat cikgu dila-ting ting ting.

layan gambar ya. citer bebanyak pun tak larat nak baca kan?.
Pemandangan di dalam dewan
Sekolah Puteri Pandan 1. Haa...ade budak masih ingat kat cikgu yg penah praktikal kat sana. he he..
The winner...Team No 4-CBN2. Bravo!
Team No 6-CBN1-tahun ni tak masuk kebangsaan. tak pe ya anak2...tahun depan kita cuba lagi.
My Alia tengah perform..bersemangat sungguh namun nasib tidak menyebelahi..ada 2 tahun lagi kakak nak cuba. ye ke? hmm...kakak ni buatkan ibu serba salah nak pindah.
wajah2...ada yg ceria..ada yg berduka. yg pasti, alia tetap posing.

sibuk amek gmbr orang..biasa laa...photographer tak bertauliah skolahku. kalo tak amek, tak leh la nak update berita kat blog sekolah tu.

Khamis : Public speaking pulak. sekali lagi akan bertungkus lomos la kami.

psst:soklan pekse x siap lagi nih..

5 comments:

hang nadim said...

salam saya pung nak belajar public speaking gak la..tapi dah tua dah.

Wan Z Syima said...

congrats Alia!! kalau tak nasya pun maybe masuk..well boleh lagi cuba tahun depan..

~ Ibu ZAAZ ~ said...

syima...yang nasya nak masuk tu hanya untuk persembahan. kumpulan tahap 1 punya. yang alia ni khas untuk competition. so kalau nasya nak join, kena tunggu tahun 4.

suh la dia join apa2 aktiviti tahun depan untuk expose dia. contohnya action song. yang tu khusus untuk tahap 1.

Wan Z Syima said...

ooooo baru saya faham.. tula pelik jugak awal no nak masuk bertanding coz dia ckp sampai kena pergi kuantan.. aiik..

~ Ibu ZAAZ ~ said...

yup. persembahan sampai ke kuantan. skolah ni memang dasat...tak memang pun dipanggil buat persembahan. saya ingat alia dah abis dah bila kalah...tapi tak..terus menerus dapat jemputan buat persembahan. semalam kat muzium negara, next week ada lagi..hu hu