Sunday, March 08, 2009

Sabtu

Dah lama tak cuti hari Sabtu. Dah banyak kali Sabtu dah ni. Tapi tak pe...kerja. Tak de masalah. Selagi boleh memvolunteerkan diri, dan ada orang jaga Zhaim...Hari ni hari mereka, kita tolong la kan...
Yesterday we ( me, zharif, alia n aiesya ) went to Desa Waterpark attending family day for Persatuan Pandu Puteri. Me n Aini bukannya cikgu Tunas Putri tapi dengan relanya pegi. Saja bawak budak2 jalan2. Aini bawak Aniq dia.

Abang n Aniq, penyeri bas yang kesemuanya pompuan

Ok la...puas ati la sebab budak2 seronok giler main air. Ujan pun diteruskan juga main sampai ujan pun merajuk...terus berenti sebab tengok budak2 tak heran nak melarikan diri punn..he he


Me n Aini sempat jugak la membasahkan diri. Budak2 tu memang dah tak leh nak monitor dah pasal dah bertaburan dengan orang yang punya la ramai. Ye la...budak2 sek menengah pun ada. Yang tak bagusnya, penerangan pun tak bagi kat kita orang pasal apa2 yang nak dibuat. Game air hanya untuk sek. menengah. Tapi tak pe la kot...budak2 lagi seronok dapat bebas main air.

Posing ngan badut

Tengok...betapa puas hatinya dapat datang

Yang tak bestnya, kena tunggu CBN2 masa nak pegi dan masa nak balik. Kita orang dah dalam bas, derang tak muncul lagi. Time pegi ok la lagii...time nak balik, memang berasap dibuatnya. Tunggu derang je dah lebih setengah jam. Uncle bas kita orang n derang, anak n bapak.


"Father i tak tau jalan la cikgu", si anak tu bagi penerangan when we asked nape tak leh jalan lagi. Dah la jalan ke Dataran Merdeka tu tutup sebab demonstrasi....aduss...sampai sekolah pun dah 4.30 instead of 3.30. Tunggu semua budak2 balik, dalam 5.30 jugak baru keluar dari kawasan sekolah. Budak2 yang keletihan, awal-awal lagi dah pengsan. Hmm...Sabtu depan ada aktiviti lagi ke?


Aiesya turut memakai baju koko...ada suara kedengaran masa kat perhimpunan..keciknyaa. he he

3 comments:

~Yours Truly~ said...

bestnya aktiviti last weekend...mandi manda bagai...minggu sebelum tu berjemur atas padang n minggu berikutnya dapat berendam..planning baikkkk...yg seronok murid2nya tapi cikgu pengiring pun seronok jugak kan...sesekali ilangkan stress..betul tak cikgu :):)?...

hairieusoff said...

rajin memvollenteerkan diri ya...tak pe la..ada berkatnya di situkan..

~ RoSLizA ~ said...

sementara boleh he...nanti kalau tak boleh..lagipun sekolah kecik, cikgu yang tu tu jugak la kena keluarr.