Thursday, September 14, 2006

Pangkor hari ke-4

11 Ogos 2006

Beberapa kali terjaga. Pukul 4.00 bangun set alarm. Pukul 6.00 bangun terus mandi. Bersiap dan kemas bag. Turun cepat pegi sarapan. Takut jadi cam selalu-Makanan habis. Lepas makan balik bilik sambung cerita pangkor ngan cuba upload cerita hari ketiga. Tak leh la pulak. Malam tadi pun tak leh. Tu yang tido cepat tu. Kalau boleh agaknya kul 12.00 pun tak tido lagi kami berdua. He he.
TAK SABAR NAK BALIK!

8.00 am

Ke dewan. Ingatkan ada apa-apa la lagi. Rupanya tak de dah. Cuma nak isi borang penilaian ngan copy CS. Alahaii.... . Kul 9.00 dah lepas kuar untuk packing. Sebelum kuar sempat amik no phone Zu, Risha and Gomathi. Cikgu Zu ajak gi depan- nak belikan abangnya baju. Satu baju abang dia, satu seluar jerut dia. Tu kena amik gak tu, dari semalam lagi dia tenung seluar tu. Selesai, balik bilik. Ingatkan doleh upload blog,...tak leh access la pulak internet. Tak pe la. Siapkan dulu cerita. Packing dah lama dah habis. Tunggu masa balik je ni. Kata JU, kul 11 nanti bertolak. Kat depan tu dah ada belonggok bag cikgu-cikgu yang berkobar. Tak pe…ada masa lagi.

10.20 am

Siap dah. Turun la kami hantar kunci dan makan. Makan la jugak makanan tengah hari tu walau pun baru je makan. Dah bayar tu harga makanan tu. He he. Tengah makan, van sampai. Maka berebut la mereka yang selesai makan. Kami pun cecepat juga makan dan lepas makan, kami juga turut berebut tempat dalam van teksi tu. Satu van muat seploh orang jer. Sepanjang perjalanan sempat menjamu mata melihat keindahan pantai. Sampai kat jeti terus naik bot. Lama la jugak dalam bot tu menunggu penuh. Kami ni resah gelisah. Ingat nak cepat sampai je.

12.15 am

Sampai kat jeti. Membayangkan bas dah sampai, kami pun segera la mengheret bag keluar. Hampeh! Bayang bas pun tak dek. Lama juga menunggu. Si Zu ajak gi membeli kat kedai seberang. Jom la. Tengok punya tengok habis gak seploh hengget membeli sotong kering ngan sate untuk anak-anak. Jadik la daripada tak de apa-apa bawak balik. Dekat pukul 1 baru bas sampai. Kami bertolak dalam pukul 1.10 pm. Hishhh....membuang masa betul la. Kalau dari tadi sampai sure boleh sampai awal.

1.10 pm

Bas bertolak. Dalam bas tengok cerita Thailand. Kisah gajah yang diculik dari tuannya untuk dijadikan makanan bagi penggemar daging haiwan liar di Australia. Owner gaah tu terlampau sayang dengan gajah tu sebab dia membesar dengan gajah-gajah tu sampai sanggup pegi Australia carik gajah-gajah dia. Yang dewasa dah mati masa dia jumpa. Tinggal tulang ngan gading je. Nampak benar sedihnya dia. Anak gajah yang namanya Kang tu hidup lagi. Dia punya kung fu memang hebat. Tak yah pakai senjata pun. Habis cerita we all berhenti sat kat Pagoh. Buang apa-apa yang patut. Sesak la jap tandas pompuan. Sambung perjalanan dengan cerita Jet Li pulak. Sempat la call cik abang tapi tak dapat. Terpaksa la on kan juga hand phone yang dah nyawa-nyawa ikan baterinya tu. Kat Rawang ayah call balik. Cerita Jet Li tak sempat habis tengok. Tak pe sebab cerita tu dah tengok dah. Member sebelah daripada mula jalan, sampai la sekarang dok tido je kejenya. Lantak la.

4.40 pm

Sampai. Sementara menunggu cik abang sampai, teman duduk di bangku yang ada. Bukak komputer dan mula sambung cerita Pangkor. Tolong juga jaga barang kengkawan yang ada urusan memasing. Sempat juga berborak dengan satu cikgu tu yang kat Pangkor, tak pernah realize pun kewujudannya walaupun cikgu tu kat sebelah bilik je duduknya. Kelakar la pulak. Dah sampai balik Jalan Duta baru nak kenal. Tak pe. Bila semua kengkawan dah balik, sambung balik cerita Pangkor. Tetengah menaip, WKY3098 sampai. Maka berakhirlah cerita Pangkor. Adios.

0 comments: