Tuesday, January 24, 2006

Welcome to CBN


This is CBN (1). We are sharing the building with CBN (2) and the secondary CBN. Lagi dasyat daripada Convent Jalan Peel. Nampak tak salib-salib kat dinding bangunan? Biasa la....church.

Sampai petang jumaat tu terus ke Pejabat. Memula sesat juga. kena pusing balik. My hubby dah cuak dah sebab keliling situ semuanya church. Patah niat nak masukkan kakak ke sekolah yang sama dengan ibu. Kat sana, luckily ketiga-tiga orang besar CBN ada masa tu so sempat la berkenalan. Guru besar nya very nice. GPK Ko-ko garang sikit - Miss Low. GPK Kurikulum OK la. Boleh melawak lagi. Buat pertama kalinya rasa selesa kat situ.

Hari tu juga dapat jadual. I have to teach Math year 5, BM year 3, Muzik and Seni also year 3. Alamak....tapi depan dia orang, he he....mesti la kata boleh je kan. Orang baru mana boleh melawan. Juga jadi guru kelas 3 delima. Kat sini kan, semua you kena pandai-pandai. Tak tau kena tanya. Dia orang kekadang lupa yang you orang baru. Bagi je kat kita pastu tak terangkan apa-apa, ha..tekial-kial la sengsorang kalau tak tanya. Macam Aini, pepagi selasa tu dah kena kutip duit yuran. Mujur ada guru lama membantu. Tapi tu la.....Still you kena pandai-pandai membawa diri. Kat sekolah ni actuallynya kebanyakan guru adalah guru baru so tak de la timbul sangat masalah pergaulan ni. Guru lama,...terutama Pn Raihan sangat-sangat membantu. TQ An. Duduk pulak semeja. Ni hah meja guru. Satu meja tu kongsi 4 orang tau. Hmm alahai. terperanjat sebenarnya tengok. Tapi nak buat cam mana. Terima ajalah. Ini anak-anak muridku. Tu yang paling depan sekali tu, yang pakai cermin mata tu,..... anak datin. Kat sini kalau anak datin kena lah jaga-jaga. Kang kejap-kejap... Ros....how's Elyna? How is she doing in the class? Serba salah dibuatnya. Yang naya tu, adik-beradik anak datin tu ada dalam kelas yang diajar. Kena stand by selalu la jawabnya. Anyway,....anak-anak baru saya ni comel-comel belaka. I love my class. Bebudak ni kalau mintak tolong memang ringan tulang. Tugas saya ialah menghias kelas ini. Ni part yang paling saya suka. Hias menghias. He he. Just wait and see.

0 comments: