Friday, March 29, 2019

KL TOWER MINI ZOO

1 comments
Story to remember. Kita buat part by part la. kang panjang sangat. So we start with

KL TOWER MINI ZOO

kl tower mini zoo tickets
AlamatGround Floor, Menara Kuala Lumpur, WP, Jalan Puncak, 50250 Kuala Lumpur

Ticer dibesarkan di KL tapi jarang sangat ke Menara KL. Biasa la kalau kat tempat sendiri kan. Padahal mengajar dah 13 tahun kat bawah menara tu jer...pun payah nak sampai. Kalau sampai pun sebab ada jamuan makan2 yang orang sponsor ke..or dak2 CBN1 buat performance ke.... sampai la jugak kan. But Mini Zoo ni memang 1st time sampai.

sepanjang yg diingat, sampai kat sini :
1. Dak2 CBN buat performance something berkaitan kesihatan. when? cannot remember. need to selongkar khazanah.
2. Farewell party batch Lubna (walaupun sampai bawah jer)
3. After SPM jumpa balik kengkawan n dtg utk posink. tak ingat la masuk ke tak. Masuk tak ticer CT Zalina?, Puteri Nur Zarina? Pah? ( macam la u olls baca blog ni. hahahaha)
4. Before abis sekolah ada masuk rasanya dengan family. guna teropong tu skodeng2.
hmm...ada lagi ke? ontah la.

Plan asal nak panjat Bukit Nanas yang gagal dilaksanakan hari sebelumnya kerana ibu lebih mementingkan kerja ibu dr anak-anak. ajak naik bukit nanas sebab ibu nak singgah tempat ibu la kan..nak buat kilijer. hehu. By the time nak naik dah petang sangat. so kita ganti la balik. Alang2 dah panjat bukit ( park kat sekolah n naik ikut pintu tepi pagau sekolah tu jer ) kita explore la semua sekali. bila lagi kan. tiga2 budak tu tak pernah naik. Rezeki korang la kan..ibu br gaji n ibu pon suka tour2 ni,

sebelum pegi..kita makan dolu
kedai makan depan masjid dekat2 ngan IPB tu. Tak sedap sangat. saja cuba sebab bila balik memang lalu hari2 utk fetch the boys.
 Mamat bangla yang jaga kaunter n ambik order. hmmm...bangla kat mesia jual  makanan indon. sebab makanan indon lebih fofular? or senang nak sediakan? or rakyat mesia suka makanan indon? or indo lebei ghamai di situ? or mesia sudah tukar jd indo? 
Kg. pandan kann...mmg port.

Sampai2..moh memanjat.
ingatkan nak panjat2 jembatan dolu, skali aiesya menonong naik atas. ok la. jom kita bg makan hewan2 dolu. 

Berapa kena bayar? kita amik family package yg ngam2 la ngam kami 2 dewasa 2 kanak2. RM99 plus SST jd la RM104.94
 

boktinya..dah kerepot kerana penyek dalam henbekku. hehe


byk gambar dah ilang sebab upload masuk telegram. ingatkan dah beres upload skali tak berjaya. kita dah delete dr memori..sebab dok asyik dpt warning..full..full...eiii mencikk

ini antara gambar pertama yang diambil after entering the mini zoo. gambar berjaya diselamatkan sebab dah hantar kat group family sebelum tu.

ini gambar2 yang dapat selamat sama ada berjaya upload di telegram atau dr kamera zhaim n aiesya atau diambil selepas proses delete berlaku. Ayahhhhh...i need new phone. haha




ni memang selamat la kan..sbb bayau. eh si aiesya ni is getting taller n taller la. ke ibu yg makin mengetot?

n this is my fav part. shopink yg related with my hobby.
poskad. beli utk simpanan n utk tukau2 ngan kengawan oberC

apa lagi...FM la. benda2 lain I is x minat. Teringat kat adik badikku...kalau pegi mana2 must blikan..but this time tak payah. since dokek...nanti kita pegi ghamai2. kita kompol suit dolu ya.