Saturday, March 03, 2018

ROTI JOHN CHAMPIONZ

2 comments
JJCM. actually bukan saja cari tp jumpa.

ROTI JOHN CHAMPIONZ di KERAMAT AU2
FB : https://www.facebook.com/rjcstation/
Yang ni yang kat Wangsa Melawati.
 FB : https://www.facebook.com/rotijohn.rjc/

Waktu operasi : 6 pm - 12 am



  Chillies Fries Volcano RM6.50
 Yellow Cheezy Fries RM5.50

 This is Lamb Chop Larva. RM 13.50

Disebabkan bari balik pasar malam AU2 n dah ngap2 dalam kete, n dah maghrib, tidak lah kami terlalu menikmati. nanti kena repeat lagi untuk rasa menu2 lain. Kerja menternak lemak jer.

ICE CREAM STICKS BOMB

0 comments
#kisahbalingbelakang
GIMIK PELANCARAN MAJLIS WATIKAH PENGAWAS

me with my task. Gimmick. kalau tak,... hiasan pentas. gitu ler keje ambe.

this was the gimmick which i prepared with my team mate (derang dok partnerkan i ngan mek Limoh ler ning ) for majlis watikah pelantikan. puas kami pikir2. last2 nak buat ni.

sumber ehsan dr pakcik tubeAWAK.


 ni kat bawah ni video masa kami berlatih dengan sumber terhad.
i love to watch these video sbb suka dengar mek gelak. gelak dia tu membuatkan kita boleh gelak sekali. bukan sekali malah berkali-kali.

last sekali mek kata...SAPA NAK KUTIP? hah...memamg jenuh nak kutip apatah lg masa bebetul kita buat sepanjang2 yang boleh. 


bepeluh2 pagi tu weih nak siapkan sebab nak mulakan tu bukannya senang. beberapa kali kena bukak youtube tu balik. buat2 tak jadik..buat lagi dan lagi. masa nak mula majlis dah dekat...memang ketar la.

Briefing kat sarjan yang bertugas. 

dah mula. huhu..sampai suku perjalanan dia stop. silap ticer la tu tak cek. nanti tgk dlm video penuh.

nampak tak? nampak tak?

ok meh kita tgk video
nampak tak ticer terpaksa interrupt jugak tu. haha. 

balik umah budak ni pun nak buat jugak.
of kosh ibu yang buat. tp yg seronok dia la, 

tq kepada cikgu Ruhana Zjanis yang provide stick yang banyak. mujur la. cari kat DIY tak dek yang besau.

Hadiah Hari Guru

0 comments
#kisahbalingbelakang

Ini semua sebab kakak. Balik2 terasa nak bagi cikgu2 dia hadiah. Suka dia bila cikgu2 dia suka. Mujur la dah nak abis dah kakak belajau. Kalau lama2 lagi, kayap ibu. Hadiah hari guru bila time bukan hari guru ni memberi impak yang besar kepada ibu. kwang3.

Before this ticer sediakan bouquet alat tulis. cari2 gambor tak jumpa pulak. Nanti2 la. Cari2 tu makan masa yang lama. Ticer tengah siapkan soalan exam ni, boleh pulak nak update blog.

Kali ni ticer tak ada masa sangat so kena beli benda yang dah ready dan senang nak prepare. So sambil jalan2 buang2 masa ngan anak2 masa cuti, ticer perhatikan kawasan sekeliling, Ada je DIY and KAISON, pasti ticer masuk, lain2 tempat, barangnya beza2 jugak.

Bekas berus gigi ni ticer tak jumpa kat DIY lain. ni ticer jumpa kat DIY EMPIRE Subang Shopping mall.

Memula tak tau pun ni bekas berus gigi. hehe. Semak kat resit. Harga ..hmm 2 hengget lebeh kot. cari resit pun dah tak jumpa.
Dalam tu kita letak marker and pen2 merah, biru dan hitam.

Kita balutkan dengan wrapper yang kita beli kat KAISON. guna 2 jer. satu helai boleh jadi 8 gula2 tu. Selai kertas wrapping tu regenya RM3.50.
Riben pakai yang sedia ada. Bow buat sendiri ngan jari jemari ticer. of cos la guna bantuan encik youtube.


boleh buat dengan garfu atau jari. ticer pilih guna jari. pernah buat tp dah lupa sebab dah lama x berkeras tangan.


ikat dulu hujung2 then lekatkan bow guna hot glue gun n letak gift tags. gift tag pun boleh buat sendiri but no time la dear. so bli jer kat DIY. Mana2 DIY pun ada.
Siap dah la.