Thursday, June 28, 2018

DENAI TIGA PUTERI

0 comments
DENAI 3 PUTERI di Kota Damansara.

6.30 pagi sudah sedia menunggu Pn Sri di depan KK. Kali ini pendakian, (ewahh..macam ler tinggi sangat kan) ditemani dua rang anak bujang. Kebetulan abang bercuti.

Bergerak menuju ke rumah Mona dan terus ke destinasi. Minggu raya so masih belum ramai yang mendaki. This is my firts time mendaki bukit ni. so far hanya 4 bukit telah didaki.

1. Bukit Kembara ( 3 kali )
2. Bukit Saga
3. Bukit Gasing ( 2 kali )
4. Bukit Denai 3 Puteri

ini tak termasuk Bukit Nanas dan Bukit Bintang. Bukit Nanas, hari2 kudaki ngan kete, Tempatku mencari bersuap-suap makan. kui3.

sampei wajibla kita check in dolu. ini dia Hutan Simpan Kota Damansara. Kalau nak cari dalam waze, guna nama ni ya, 
sampai tang ni derang baca peta. beria baca peta. kih3. senang gak dalam tu, banyak peta. just follow.
kita selfie, derang baca peta. hehe

 ready ajer pn Sri kita. abang ngan zhaim dah jauh ke depan masa ni.
meh turun bukit sikit
 
sampai bawah dah dia tu
antara tempat persinggahan kami. pantang jumpa tempat duduk, kui3.
ni satu lagi persinggahan. kat sini ada orang yang baik hati tolong ambikkan gamba ni.

mendaki sikit. posink darl jangan x posink.
bila nampak ni dah sangat excited dah. tp 500m tu agak jauh juga la. ngee





yeay akhirnya sampai.
i is gayat ok !!

us

rugi pulak tak ambik boomerang kaki goyang2. tq mona pinjamkan stokin tu. kita lupa pulak bawak.



ini jer kami posink kami yang elok. tak byk ambik gambar berdua la pulak  kali ni. note 5 ai udah makin kelabu gambonya. ish ish ish. harapkan tepon orang je kali ni,

after setel selfie n semakin ghamai yang sampai kat tempat sempit tu, kami pun turun. dlm perjalanan turun, ujan turun dengan lebatnya. masa pegi lagi ujan tp just sikit2 jer la. masa naik pun dia turun manja2. masa turun, dia x manja dah. habis lencun. huhu

dalam 11 pagi dah sampai awah balik. turun agak laju la. naik lambat sebab tak tau destinasi. biasa la kan. 

next ?? tunggu jer la. 

0 comments: