Thursday, June 28, 2018

DENAI TIGA PUTERI

0 comments
DENAI 3 PUTERI di Kota Damansara.

6.30 pagi sudah sedia menunggu Pn Sri di depan KK. Kali ini pendakian, (ewahh..macam ler tinggi sangat kan) ditemani dua rang anak bujang. Kebetulan abang bercuti.

Bergerak menuju ke rumah Mona dan terus ke destinasi. Minggu raya so masih belum ramai yang mendaki. This is my firts time mendaki bukit ni. so far hanya 4 bukit telah didaki.

1. Bukit Kembara ( 3 kali )
2. Bukit Saga
3. Bukit Gasing ( 2 kali )
4. Bukit Denai 3 Puteri

ini tak termasuk Bukit Nanas dan Bukit Bintang. Bukit Nanas, hari2 kudaki ngan kete, Tempatku mencari bersuap-suap makan. kui3.

sampei wajibla kita check in dolu. ini dia Hutan Simpan Kota Damansara. Kalau nak cari dalam waze, guna nama ni ya, 
sampai tang ni derang baca peta. beria baca peta. kih3. senang gak dalam tu, banyak peta. just follow.
kita selfie, derang baca peta. hehe

 ready ajer pn Sri kita. abang ngan zhaim dah jauh ke depan masa ni.
meh turun bukit sikit
 
sampai bawah dah dia tu
antara tempat persinggahan kami. pantang jumpa tempat duduk, kui3.
ni satu lagi persinggahan. kat sini ada orang yang baik hati tolong ambikkan gamba ni.

mendaki sikit. posink darl jangan x posink.
bila nampak ni dah sangat excited dah. tp 500m tu agak jauh juga la. ngee





yeay akhirnya sampai.
i is gayat ok !!

us

rugi pulak tak ambik boomerang kaki goyang2. tq mona pinjamkan stokin tu. kita lupa pulak bawak.



ini jer kami posink kami yang elok. tak byk ambik gambar berdua la pulak  kali ni. note 5 ai udah makin kelabu gambonya. ish ish ish. harapkan tepon orang je kali ni,

after setel selfie n semakin ghamai yang sampai kat tempat sempit tu, kami pun turun. dlm perjalanan turun, ujan turun dengan lebatnya. masa pegi lagi ujan tp just sikit2 jer la. masa naik pun dia turun manja2. masa turun, dia x manja dah. habis lencun. huhu

dalam 11 pagi dah sampai awah balik. turun agak laju la. naik lambat sebab tak tau destinasi. biasa la kan. 

next ?? tunggu jer la. 

Wednesday, June 20, 2018

BUKIT GASING

0 comments
hiking dengan BFF : pn SSS. Ni kali kedua panjat bukit ni. kali ni ikut laluan lain. laluan lain ni lebih dekat dengan tempat target tp bila balik salah jalan. patutnya patah balik ikut laluan sblm ni, haha

memulakan hiking. kih3
ni tempat berhenti kali pertama


 ni la tempat yang nak dituju
dah selesai mandi, sambung posink2


dah posink2 kita jadi monyet pulak






ni namanya tak sedar diri. hehe. bantai la labu. bila lagi kan?


otw kluau.

tahun ni kekurangan aktiviti kerana dah ngajar tahun 6. takut nak slot in takut ada aktiviti kat sekolah.
kalau ada kesempatan br la boleh join Pn. Srihani.

SAMBAL KERING IKAN BILIS CILI PADI

0 comments
ini pun senang. Ticer blender jer semua yang nak letak n masak jap ataih api.

resepinya

hasilnya. walaupun rupa x sama asalkan sodap udah la. incik suami ticer suka. 
ikan bilis dag habis. kena order lagi ngan mok cik Tqah. Kedah marii.

Tuesday, June 19, 2018

BUTTER HONEY GRILL CHICKEN

0 comments
bulan puasa ghajin masak. kih3.

ni resepi dr IG viralohviral. senang jer n sedap. dia pakai wings i pakai apa je yg ada kat umah. lantak la kan. kebetulan ada butter and also honey. mr HONEY kita memula jer nampak jaga kesihatan..makan itu honey. lama2 tinggai gitu jer. tu yang pakai buat masak tu. kui3

ni masa memula cuba. guna drumsticks la pasai tu je yg ada.

nah resepinya. senang jer kan? kalau orang nak datang, masak ni senang. goreng sampai garing pun penah cuba. grill pun penah cuba. senang2 dia pun...ambik masa jugak nak masak. hmmm

FEI & ALI

0 comments
apa tu FEI & ALI ? tempat makan. tak pernah tau tapi dengan berkawannya ticer dengan gang KUGEMUK BABAT, maka banyak tempat2 baru ticer kenal. of course la tempat makan. hehe

https://www.facebook.com/fei.dan.ali/  ni FB nya. Kedai makan FEI & ALI by Foodsbury kat Shah Alam.

alamatnya :
22 jalan tengku ampuan zabedah a9/a, seksyen 9
Shah Alam, Malaysia 40100

no phonenya : 03-8021 7508
operation Hours 12:00 PM - 3:00 PM, 7:30 PM - 10:30 PM

nape pegi sana? sebenarnya celebrate birthday Atone. one of my BFF masa sek menengah n seperti biasa, organized by another BFF Cik Puan Srihani SS. Ghajin n baik hatinya beliau. U know when u organized, u will have to pay with your own money first. nak dapat balik parah jugak kalau kengkawan banyak alasan. dan kerana dia juga, walau penat bersiap utk sukan, kugagahi juga. lelebih lagi laki bagi kebenaran.

back to the celebration. kami ke rumah atone dulu buat sepraise2. kantoi pulak anak dia bising2 kat pintu. then songlap atone gi FEI n ALI. actually memula tempat lain. end up situ.


gigihnya mereka buat sepraise.

 
kami yang meraikan.
yang diraikan Pn Salehaton Abd. Azam dengan organizer yang baik hati tu Pn. SSS
we love u atone

antara yang di order oleh mereka. kami tukang makan jer yng diorder sbb tak berapa nak reti makanan pelik2 tu.

 


benda wajib sebelum balik. weefieee...

kalau tak kerana mereka...mmg tak sampai la ticer ke kedai tu.