Wednesday, June 06, 2012

Cuti sekolah ini...

Cuti sekolah ni, abang Zharif awal2 lagi dah ikut tok wan ke sana ke sini n end up dengan balik KULIM. sampai skrg blom balik. Jumaat ni ayah n Zhaim naik bas gi jemput abang ya.

Minggu pertama cuti,
Isnin sampai Rabu ngantar Aiesya ke SMK Wangsa Maju Seksyen 2 untuk latihan pusat silat dia. Pas anta Aiesya, bergegas ke CBN pulak anta kakak untuk latihan choral. jenuh jugak menempuh jem.
ini gambar mereka di SMK Wangsa Maju Seksyen 2

Khamis n jumaat with alia, anta aiesya n balik focus kat menjahit. petang gi amek aiesya semula n amek baby n balik.

Sabtu ahad ingatkan boleh ke kangar-ada kenduri. tapi terpaksa dibatalkan sebab baby demam. zhaim pun tak berapa sihat. so prepare kakak aiesya punya bag je la untuk duduk di asrama selama seminggu minggu kedua ni.

 Kakak Aiesya dengan bagnya dah ready untuk stay di asrama n berlatih silat pagi petang siang dan malamm Di MSN AU2 Keramat. Alaaaa...berdepan ngan AEON Jusco AU2 tu laa.

Semalam kami sekeluarga gi la menjenguk minah tu. Haiyaa...dia buat tarak kenal sama kami. malu ke hape ke tak tau la. ke takut langgar peraturan? nyampah. dah la adik tak berapa sihat n kami semua keletihan, dia boleh ignore kami kami yg datang jenguk dia. Ceh...pas ketuk2 pala dia sket, kami pun balik. hmm...dia ok la tu kalau gi kangar minggu depan. tak de la kami ghisau nanti. hu hu
ni suasana smlm lepas latihan. ada  motivasi sket n bagi nombor giliran untuk masa pertandingan minggu depan.

Semalam gi collect benda ni kat Cheras. benda yg kuidam idamkan selama ni. Melabur sket untuk meniaga kraf tanganku.
dengan adanya big shot ni, tak yah dah trace2 n gunting2. senget2 benget tak de lagi. tapi kena beli dies dia la pulak. tunggu sang ayah pg US nanti mintak tolong dia belikan banyak2 dies nya tu. sini orang jual mahal2 regenya. 90 hingga ratusan ringgit satu. bukan boleh beli satu. kalau beli satu, baik tak yah pakai mesin ni. haaa...gitu la pulak kan.

n selama cuti ni, ni la benda ku hadap untuk siapkan sebelum tamatnya cuti.
\
  Ni semua tempahan kengkawan kakak Aliah la nii.
yang ni pulak sample untuk anak dara pn Syima MZ. nak tukar2 hadiah katanya masa pesta gym.  Fridge Magnet. derang dah approve dan so akan terus di buat sedikit demi sedikit. tu guntung sendiri. tu yang senget benget. al maklum la...sampel jer. yg real punya saya guna mesin tu ya Syima. lagi cun. dah try dah tadi guna mesin tu. best!

Ada 3 bijik cupcakes lagi blom disiapkan. insyallah sehari dua ni siap la tu.

Hari ni n hari2 seterusnya tak hantar baby ke taska coz dia tak sihat kan. tetiap ari panas kepalanya. pepagi dia bangun ngacau ibu tidur hari ni, raba2 pala dia, alhamdulillahhhh dah ok dah. tinggal nak cater selesema dia pulak n kahaknya.

ok. baby dah bangun dah. mau kasi mandi, basuh poo dia n kasik makan n makan ubat n tidokan balik. keje skolah ada lagi ni tak siap. borang kak ton bagi tu ntah hape2 la kena isi. bengong betul. pn siti raihan tak email pun detail untuk buku program. bukan saya la kot yang kena buat buku program sukan tu. bagus juga. last2 minute masak jugak nak siapkan. sukan dah la hari ahad bukak sekolah tu.

apa2 la. nak gomol baby dulu. bye.

0 comments: