Monday, June 27, 2011

Rezeki...

masa sambutan tahun baru cina kat sekolah dulu, GPK koko bagi kami fortune cookies. i amek la sebijik. tercatat di atas kertas dalam biskut itew, sepanjang tahun ini, hidup saya akan dipenuhi dengan nasib yang baik. ha ha...bukan nak percaya tapi berdoa kalau betul kan bagussss.

alhamdulillah, tahun ini berlalu dengan begitu baik so far. dapat jam tangan ribuan ringgit datuk bagi ( saya memang cadang nak beli jam yg agak mahal sikit tapi idok la sampai ribuan ringgit. lebih seratus pun saya rasa dah mahal la juga..ha ha), dapat gelang tangan emas encik hubby bagi (ingat nak beli sendiri tapi encik hubby offer nak bayarkan. owh..best! ), dapat seribu hengget hadiah hari guru juga datuk bagi pasal tak leh nak gi Perth, n yang terbaru dapat ini .

dapat anugerah cemerlang setelah 5 tahun berkhidmat di CBN1. Tq GB kerana mencalonkan saya dan diterima pulak oleh pihak Jabatan. Maaf semua senior saya kerana telah melangkau puan-puan sekalian. Saya pun tak sangka akan dapat secepat itew. Rezeki saya, rezeki anak2 saya la tu. sebahagiannya akan dibuat belanja kengkawan kat sekolah n ingat nak bagi bonda juga.

menanti2 lagi separuh tahun ini, benda2 baik yg akan saya hadapi dan dapat. he he he he he

last weekend, kami sekeluarga ke A famosa Resort Melaka untuk hari keluarga CBN1. Budak2 la sronok main air. ibunya malas membasahkan diri. he he. muka yang terbakar akibat sokan masih belum clear lagi. lagi nak menambah kesan pembakaran itew. kalau masuk air ari tu, kompem ibu yg lelebih main air. ha ha ha ha ha ha haKhamis ni alia akan bertanding untuk choral speaking. moga berjaya kakak. minggu depan ko exam ya. tolong kumpul A bebanyak ya.

5 comments:

ibuayu said...

Tahniah.....

sHi Ma said...

rezeki rezeki... tahniah puan...

dila said...

weewiittttt....tahniah kak!!alhamdulillah...rezeki akak...;)

Azhariah Zuber said...

thaniah kak...bila lah kita pulak..hehe

~ Ibu ZAAZ ~ said...

terima kasih semua. tu la kan. rezeki kita ada kalanya datang tak disangka2. alhamdulillahhh.

Azza: Sabar. Buat keje macam biasa jer dengan penuh keikhlasan. ada la tu ganjarannya walau tak nampak di mata. ni semua ganjaran dunia jer. tak de apa2 pun. kejar ganjaran yang kat SANA tu ya.