Wednesday, January 19, 2011

minggu-minggu yang bz

setat jer sekolah, maka diri ini kembali bz. waaa...bzzzz...
2 minggu pertama sibuk dengan tetamu2 yang tak diundang. First org2 PPD datang. masuk kelas, cek buku rekod n semua yg details pasal buku tu. Then Nazir pulak datang....kelam kabut jadinya nak siapkan segala mak nenek yg derang nak tengok.

me bz with my koko punya files la. pk koko tak bertauliah tension maser tuh.

then last weekend ( 14, 15, 16 )berkampung di UNISEL bawak budak bertanding untuk program TV Alhijrah. Sadis sekali tak dapat masuk pusingan kahir walaupun dah sampai ke peringkat tu. Tak per..tak per..at least tak payah la menatap SKBD. memang budak2 ni banyak lagi kelemahannya. almaklum la, inform pun sehari sebelum nak bertanding. tekedek2 buat persiapan. sekolah ku yg tercinta ni memang sker ar buat keje teperanjat cenggitu.

alia masuk debat. ha ha...debat la konon. jenuh mak dia mengesearch tenet to find all the facts tentang tajuk n mengarang some more. mujur bab2 mengarang n merapu ni termasuk dalamm salah satu kemahiran tersembunyi ku. wa ha ha.

masuk 2 pusingan n kakak menang 2 duanya sekali. kakak memang konpiden jer lagaknya. sains team kalah ..nak buat cammana...next time kita scan lelebih sket bebudak yg nak join ya. telentime memang kat tangan la..kacang goreng pasal bebudak ni memang dah biaser buat keje2 perform mengeform nih. Dapat tempat ketiga pun ok kan bebudak...dapat gak gi sunway lagoon seperti janji untie farra adeeba tu. hu hu

layan gambarrr
inilah programnya...SEKOLAH SAYA HEBAT dengan peserta bahagian Sains
Peserta debat...My alia kat situ tengah bersedia melawan SK La Salle PJ
Alia melawan peserta debat SK Kg Tunku di pusingan separuh akhir
cik pengacara ialah Si Farah Breep breep AF ke berapa ntah. tak reti nak cakap pasal tak tengok pun AF tuh
ini pulak peserta segmen telentime kita orang. dua2 kali pertandingan tu derang menang sama cam alia. malangnya tak terpilih ke final. tapi tak per..kalu tak,...pening nak kena mengarang tajuk nuklear untuk alia berdebat.

Untuk semua yang telah diusahakan, balik malam tetiapp ari sampai hari ahad pun masih lagi kena pegi sana, n senin sekolah, korang n kita orang memang HEBAT!. wa ha ha ha ha....makcik penattt...balik semula ke sekolah berkejar pulak siapkan buku laporan mingguan koko. bukan sesaper suruh pun..i yg sibuk nak buat. nak memudahkan keje i di masa depan. untuk kelab masih blom setel...maknanya keje blom la setel lagi. tempahan menjahit pun tak leh dijahit lagi..hu hu...dik, tunggu lama sket ek. bz laaa.

ini sesi bergambar setelah menang episod ke-7. tu yg tetengah tu semua ialah para juri..dr Faiz angkasawan ke-2, nizal muhamad n yg tengah tu dikenali sbg pfof sekolah saya hebat. siapakah dia? entahhh....
penulis bergambar bersama produser Sekolah Saya Hebat si Farah Adeeba yg tetap jelita walaupun tak mekap. kuruss jer si farah tuh.

abis cerita sekolah n semasa menaip ni, kami sekeluarga berada di PD menyambut taipusam. he heeee...tak de lah....cik abang mahu melepaskan tensionnya di sini. tadi dapat gak naik banana boat yg dah lama nak naik. tapi kejap jer dia bawak round. ok gak la...takut oo dok lelama atas laut dalam tuh.

2 comments:

Wan Z Syima said...

Awak.. dah mmg pun nama nye CBN1 excellent kan.. harus la menang :) takpe yg penting usaha & participation.. bagi chance kat SKBD tu menang sekali sekala ahaks!

Iela Fazielah said...

wah.. terror tu... tahniah...