Monday, December 20, 2010

Bandung day 3

Hari ni kami naik angkutan kota dan melawat Pasar Baru. bandung day 3-1

Gambar sebelum naik angkutan kota.

Niatnya nak membeli untuk mereka yang kami tinggalkan tapi…pening, ibu ni memang fail bab mebeli belah di tempat yang banyak sangat barang cenggitu. memang jalan n jalan n jalan tak beli apa. entah…memang tak pandai. kami beli apa tau? seluar dalam si aiesya n alia n baju dalam alia jer. beli baju 1 love bandung untuk anak2 sorang satu sebabnya datang kat sini memang tak bawak baju yg cukup untuk 7 hari. ha ha..saja. zhaim belikan baju superman ngan ben 10. tu jer kita orang beli. encik abang kata nak datang lagi sekali without anak-anak untuk membeli belah.

pasar baru tu ada 7 tingkat. setiap tingkat memang penuh dengan barang jualan. ibu memang fail la bab2 gini. sorry ya..u olls mesti tak sangka, tapi itulah hakikatnya. kalau tak beli, maknanya ibu akan keluar tangan kosong. kalau dah beli, haa….habis la duitnya siap kena tipu lagi kes tak reti nak tawar menawar n hati banyakkkk belas dan kasihan. hu hubandung day 3 ni hah sebahagian pasar baru yg sempat i snap. yang bestnya semua kat sana akan cakap, “bolehhh…belanja lagi kak. silakannn”. ramah tamah semuanya. ada juga tanya2 harga..memang murahhh wei. bengong makcik nak convert harga. tapi tu la tak reti la nak pilih. banyakkkk sangat pilihanya. nak main bantai pun tak reti.

kami makan kat lantai 6 tingkat 6 la tu. nak makan pun berebut2 orang datang offer menu derang. waa…nak makan pun pening nak pilih. terlampau ramah derang nih. tapi derang memang superb bab2 carik rezeki nih. pasal tu datang mesia pun leh idup senang lenang dalam sekelip mata jer. kan?

bandung day 3-2 Ni gambar semasa, dan selepas makan di lantai 6 tu ya. sambil makan, mater leh merayap tengok kasut2 kat belakang tuh. mater jer tau merayap. ha ha

hari ni tak de benda yg menariknya. misi pun not yet accomplished.

2 comments:

ann said...

Ok la tue an g haritue x berduit jd tgk jer ler. Slmt bershopiing juta, ribu ya buuuk

alfa juliet said...

mmg kena belaja shopping dr sy lah gitu..kejap je leh habiskan duit..hehe