Tuesday, September 14, 2010

cerita raya

cerita raya la kot..

raya cam biasa jer.
giliran Kulim. tu yg biaser tuh. he hee

n seperti biaser, kami akan berkonvoi ke rumah
mak itu, mak ini, pak itu, pak ini.
jenuh nak mengningat-13 tahun kawen ni tak ingat2 lagi semuanya tuh. ghamai sesangat. he he. maapkan acik yer.

mood mengambek gambar pun tak der.
hamek gambar budak ni jer la kan.
sronok sungguhs dapat naik motor walaupun tak begerak.
huwaa huwaa huwaa

Ahad kami dah bertolak balik.
bye byeee...
as espected, jalan banyak keter la kan.

tapi nak jadi cerita,
kereta buat hal la pulak.
fuel pump dia tak jalan. haa...ni kali kedua dah kena nih ngan keter yg sama.
inilah akibatnya kalu encik abang nak berjimattt.
dulu tukar yg tak dek warranty,
kan dah melayang lagi RM600++.
hu hu hu
ader la tu tak berkat mana2 tuh. kan yah?

tow truck tu kan,
tak panggil lagi dah tejengul depan kita orang.
polis peronda lebuh raya pun tak leh buat apa2.
so kita orang naik la keter yg ditarik lori tow tuh.
panassss wei dlm keter tuh.
sabar je la kan...

sementara dealing with the mamat HINDUstan tuh,
bebudak sempat la main dlm longkang.
gaya jakun tak penah jumpa longkang derang nih. hu hu

mase ni dah pukul 3.45.
sampai kat bengkel, yg mana satu2nya bengkel yg bukak kat Sungkai tuh
(habis semua kere rosak longgok tang tu. berlori2 tow truck sampai ngantor keter tang tuh. untung laaa tokey muaalap tuh) jam sudah pukul 4 lebeh.
perut kita orang lapar. tak makan haper pun lagi.

jadi sementara menunggu baiki membaiki punya proses,
kami menapak la pulak cari gerai makan.
maap la kan, tak ghamai yg meniaga maser tuh.
alhamdulillah ader la jugak gerai sebijik tuh bukak
walaupun dipenuhi lalat.
kami makan sekadarnya jer.
masakannya pun biaser-biaser ajer.

on the way balik, kami singgah ke Sungai Buluh,
ke Saujana Utama-umah adikku no 3.
derang buat jamuan keluarga.
wahh...yang ni sronok.
tetiba jer ginjal sronok ku mencuit2.
he he...yer ar kan...family sendirik.
wa ha ha ha

semua ader.
semua anak menantu beserta cucu2 mak belah kita orang,
semua ader.

ni hah gambar keluarga kami yang hambek ntah berapa kali tuh.
anak3 mak ada 7
kak G + Abg Ad=Syafiqah, Imran, Irfan n Iman
Ibu + Ayah=Zharif, Alia, Aiesya n Zhaim
Dik Dah + Nasir= Syafiq, Haziq, Nurin, Ahdia & Ashalina
Ateh + ?
Cik La + ?
Ayah Cik + ?
Mak Su Dira + ?

n sempat juga kuhasilkan ini
sepanjang perjalanan balik kulim
n kat kulim, n balik ke KL.

laila n asiah untuk adik2ku yg sambut besdei 12 n 13hb.

fai fai n risya order kawan alia
ira n nani order kak Rozi.
so order Kak Rozi dah complete ya.
Muffin purple tuh, + Doraemon 2 ekor n these 2.

0 comments: