Wednesday, June 09, 2010

This school holidays..

Untuk Bacaan di masa-masa depan, kami kami dan kami juga

we r now at Kg Tok Senik Resort, LANGKAWI. Not really our plan, yet my hubby need to do some biz talk here. so, we r here becoz of his biz talk at Langkasuka.

langkawi day 1 2010-06-08 072

Ni dia reception kat Tok Senik ni. Suasana kampung dalam hutan. macam syok jer tapi a bit menyeramkan jugak especially waktu malam. Terasa gak la lelebih lagi diri ini sedang dijenguk “kawan bulanan” itew. arghh…jangan pk..jgn pk..

kita orang betolak dr umah dlm dekat2 kul 5. janji kol 4 tapi 4.30 pun still tehegeh2 kat umah. Me myself, mmg tak tido semalam tu sehingga la masa betolak tuh. kununnya nak mengemas, tapi main yang lebeh. kol 2.30 baru la kelam kabut mengemas baju sendiri n baju zhaim, n benda2 mak nenek lain yg perlu dibawa bersama. baju bebudak yg lain, derang dah diarahkan siapkan sebelum tido. Ibu n zhaim sambung membuta kat dalam kete. derang berenti solat  n makan pun, kami meneruskan pembutaan kami. he he

Sampai kat jeti lebeh kurang kol 11. ngok ngek ngok  ngek deal tempat letak kete, byaran n tiket feri, kol 11.30 kita orang dah beratur nak naik feri.langkawi day 1 2010-06-08 023langkawi day 1 2010-06-08 015 langkawi day 1 2010-06-08 025 langkawi day 1 2010-06-08 020langkawi day 1 2010-06-08 033ini sebahagian aksi kami sementara menunggu orang ghamai amek turn naik feri. tak yah rebut pasal dah ada no seat dah. he he

muka tak sudah memasing. penat hangkat barang. ibu plak penat mendukung zhaim. langkawi day 1 2010-06-08 036Budak tak berapa sihat, asyik la nak kena dukung. Zhaim demam tu. tadi dah bawak gi Klinik kat pekan Kuah dah. Punya la payah carik klinik. Ada satu klinik tuh, Dr tak sampai lagi, so kami carik la klinik lain. Mujur dr nya ada kat dalam.   ok..now zhaim dah ok sket sbb kena paksa makan ubat ngan ayahnya. ngan ibu, ibu tepaksa belakon menangis depan dia kalu dia tak mo makan. jenuh la ibu nak kena belakon.

langkawi day 1 2010-06-08 038 langkawi day 1 2010-06-08 041 ni pulak aksi-aksi terlampau kami kat dalam feri. masa ni, feri blom gerak lagi. bila dah begerak n start rasa dilambung-lambung, semua diam. ada yang tidoo..buhsan arr…lama tuuu…1 jam 45 minit perjalanan.

ni gambar bila dah sampai ke sebrang sanun tuh.

kamera lela 2010-06-08 003 kamera lela 2010-06-08 020

Sampai, Cik Puan Serina dah tunggu kita orang. Cik Puan Serina ni akan temankan kita orang jalan2 keliling Langkawi sepanjang kami kat sini.

 

Kami disambut dengan kamera lela 2010-06-08 046

bila sampai ke kampung ni. Nampak cun je kan? But don’t judge a book by its cover ya! don’t n don’t n don’t u ever judge that way!

ini la antara pemandangan sekeliling kawasan tempat kami menginap.langkawi day 1 2010-06-08 054 langkawi day 1 2010-06-08 055 Kami dok kat Rumah Hamid nama rumah tu. Sebuah rumah ada 3 bilik yang saling berhubung. Kalo tak mo berhubung, memang ada pintu memasing n tandas memasing. mcm kami ni, sebab mai ghamai, ketiga2 bilik kami amek, sebuah bili, RM100 regenya. Yang tak bestnya, kekejap si kakak mengetuk pinti penghubung tuh, kekejap si aiesya pulak. diam tak diam, si zharif pulak. Aderrr je yang mengetuk.

Pteang, kami pegi jalan2 carik makan. Derang dah kebuluran nasik dah tuh. Ibu..tak boleh nak makan pasal jaga si zhaim yg tidur. Bila dia jaga, ibu dah tak selera nak makan dah.

langkawi day 1 2010-06-08 076tengok la tuu…makan sampai dah tak hengat dah kat si ibu yang dok usha dari dalam kete.

kami ke Langkasuka pulak lepas tuh, tempat si ayah nak kena becakap esok hari. Kat sana dapat sebijik bilik free untuk hari ni tapi kami tak duduk la tang tu pasal dah janji ngan tok senik. lagi pun, esok dah kena cek aout dah dr langkasuka tuh.

 langkawi day 1 2010-06-08 079 langkawi day 1 2010-06-08 080 langkawi day 1 2010-06-08 081

aksi-aksi mereka kat Hotel Langkasuka ha ha ha ha

Gambar2 bilik, ada dalam kamera yang lain2 tuh pasalnya henponku ini, cepat benar kehabisan tenaganya hari ini . esok akan kuupdatekan cerita. nak beradu ya. yang lain semua dah lena dah.

Sebelum melelapkan mataku yang ayu ini, kuperkenalkan cik pun Serina kepada u oalls.

:

:

:

:

ini diaaa…taraaaa

langkawi day 1 2010-06-08 083nite!

0 comments: