Friday, December 11, 2009

Perth Day 4

kalau ikutkan rasa penat,
memang nak duduk relaks nikmati suasana berangin kat tepi tingkap
sambil melihat dedaun maple meliuk lintuk ditiup angin.

tapi...dah alang-alang dah sampai.
entah bila la lagi nak sampai kan?
kukuatkan juga hati dan kaki melangkah.
Si Aiesya bila dengar nak keluar lagi,
siap cakap..

"kat umah sana tak jalan2 cam ni pun!"
he he...dia dah penat daa..tak mo jalan2.

tapi ari ni, misinya nak raba2.
semalam ayah dah belek sakan dan peta.

mulai ari ni, ini la tempat kami tuju kalau nak kuar.
Russel Square..kekira 500m je dr apartment. tunggu sini untuk naik BLUE CAT.

hari ni kena banyak kali naik bas
sebabnya tempat nak raba2 tu jauh bebenor.

naik blue cat, turun kat Perth Underground peh tu gi station bas Wellington Street.
Tang tu tanya bas nak gi tempat raba2 tu.
rupanya salah stesenn daa..
mujur derang ramah tamah
pancik drebar tu mintak tolong kawan dia yg bawak bas lain
berentikan kite orang kat stesen Esplanade.
kalo tak, naik bas tu kena bayar
tapi sebab kes ni, kita org dapat free.
sungguh budiman mereka itew.
wajah2 seronok naik bas free..he he

kat sini kena naik bas no 60 untuk ke Morley Bus Station
ni hah basnya.

kat sana kena naik bas 336 pulak untuk ke tempat raba2 tu.
jauh jugak. jenuh melayan zhaim.
budak tu kalau time dia tak mo duduk diam,
penat laa layan. hu hu

mana-mana tpt pun bersih je kawasann derang.
rumah2 semua tersusun jer.

akhirnya sampai juga tempat raba2.
ni la tempatnya.
sampai sini, kena call derang suh jemput.
sebab nak masuk dalam, jauh jugak.
so tunggu la lagi.
posing sambil tunggu..he he..sempat lagii tu.
ni la tempat raba2 tuu... he he
ni la yg nak diraba..ha ha
satu lagii
maka tertunailah hasrat bebudak n mak budak nak meraba2
binatang2 nih. he he

tapi ada sorang ni...penakut
alangkan kucing pun dia takut..inikan lagi yg besar dr kucing.
ahaks
rehat jap sementara nak tunggu pertunjukan mengetam bulu kambing.
lain2 binatang kat situ...ni unta ni boleh tunggang. 6 dollah sorang.
encik ayah tak de rasa nak bagi anak naik pun..
budak2 tu memang la nak sangat2..hu hu
siannn...

banyak lagi binatang yang ada. tak leh la nak upload semua gambar.
jenuh la nak upload page ni nanti sebab sarat ngan gambar.
binatang2 yg boleh kita jumpa kat sini jugak..ha ha

tak larat nak tunggu satu lagi pertunjukan, so we all punn balik la.
tang ni paling ghamai jumpa orang mesia.

hmm...esok gi mana pulak?

tungguu en3 nya.
macam la ghamai sangat yag nak bacer..he he

2 comments:

zailamohamad said...

Salam perkenalan kak, bestnyer g jalan2 kat Perth!!
Zaila dah link blog akak with mine;)

ann said...

ku sentiasa menunggu n menanti