Sunday, December 06, 2009

Journey ke negara Kanggaroo

Jauh perjalanan luas pandangan, banyak pengalaman.
Suka duka di negara orang,
mematangkan dan menyedarkan.

banyak juga tempat tak dapat nak pegi.
payah sket ngan budak kecik tu.
penat ibu nak kena dokong pasal dia tak mo ngan orang lain.
so attached ngan ibu.

layan gambar ya.
Perjalanan bermula pukul 6.30 am. Ateh yang ngantar sampai KLIA.
sekali lagi nak TQ to ATEH.

Kapal terbang kul 9.40 am. Budak2 teruja la pasal first time naik.
Zhaim,...bukan dia tau pun dia kat dalam kuchibang. Bahasa dia la tuu.


Pegi naik kapal terbang besar. Boeing 777.
Budak2 dok pulun main game.
Ibu main gak tapi tak best sebab slow. lagipun nak kena control si Zhaim.
Once dia tidur, legaaaaa.

Waktu tiba : 3.00 pm
Masa sana sama je ngan sini
cuma bezanya, subuh dlm kul 4. Kul 4 dah cerah dah wei.
tapi org sana mula keje sama je la..kalo tak kul 7, kul 8.
kalau tak pun kul 9.
Masa sampai, suhu bersamaam 30 derjah C.
panas tapi sentiasa berangin so rasanya macam dok dalam aircond jugak
walaupun jalan2 kat luar.
angin yang sejuk tapi mengeringkan.

...bersambung

11 comments:

ibuayu said...

wahh..gi holiday oversea ye..tak sabar nak ikut sambungan ceritenya

PUTERA2PUTERI said...

amboi syoqnya nooooooooo....obe c lg no.....ni yg nk jelesni..heheheheh..cepat la apdet sambunganyaaaaaaaaaaaaa

~ Ibu ZAAZ ~ said...

alamak...tak sangka ada yang dah baca. sabau ya. nanti pastiku sambung lagi. baru first time ke ober c jadi jakun la sket. ha ha

alfa juliet said...

amboi sampai aus dah

iNtAn aIzaN said...

warh bestnya..nak jugak pegi Ausie :)

nanti letak lah gmbr bnyk2 yer :) bile lah sy pulak nak ke sana agknyer

Farra Dhelina said...

wahh best nye gi jln kat obersea kakkkk...

~ Ibu ZAAZ ~ said...

hmm...akak pun tak sangka ada rezeki tahun ni. Ni namanya rezeki Allah. insyaAllah, yang lain2 tu, kalau diizinkan, sampai la tuu.

~ Ibu ZAAZ ~ said...
This comment has been removed by the author.
~ Ibu ZAAZ ~ said...
This comment has been removed by the author.
~ Ibu ZAAZ ~ said...
This comment has been removed by the author.
~ Ibu ZAAZ ~ said...
This comment has been removed by the author.