Friday, June 05, 2009

hu hu

Nyampah ar balik kg ngan keaadaan anak2 demam..n aku pun selesema + batuk.

Alia dah sampai sini baru demam. Sambung adik2 punya demam. Aiesya kat sini dah boleh sengih2..kat umah ari tu dia yang paling lembek sbb demam. Zhaim sambung demam balik...mula la buat perangai mamat tu..payah ibu nak buat keje. Rimass....dah la panas. panasssssss...

Ari ni Mak Teh dah selamat menikah. Haa..korang baru menikah dah montel...lepas ni lagi montel la ek? sedap jer aku mengata..he he
Ni hah pengantinnya..yang pompuan tu la my SIL

Kite orang sampai kul 1 pagi tadi...nak terus tido pun tak leh sebab si Zhaim tak mo tido. Siang ari ni asyik dok mengamuk jer...tak tahan juga ibu dibuatnya. Tambah lagi dengan keadaan yang panas...kurang sabar sket ibu ari ni. Mujur ada laptop ni penawar kurang sabar ibu..he he

Alamak...nak kena touch up hantaran makcik tu la...pengantin dok sibuk tanya..

"Kak Liza dah tengok hantaran tu? Ok tak? Nak tena tambah apa-apa tak?"

Aku pun, pasal suka ngan benda2 cam ni, dok komen itu ini..akhirnya...

"Kak Liza tolong buatkan la ya", pengantin kata.

Aku on jer...kalau Zhaim tak kacau n barang2 nak touch up tu dah ade ke? Kalo nak kena beli, hmm...abah bagi ke kuar ni? Abah tu payah sket.

Ni gambar hantaran...Ok je kan kalau tak touch up pun? Rasanya depa tak la cerewet macam family di N***** tu. Siap nangis2 lagi kata hantaran tak standard depa. Wahh...mau ku lepukkk kepala mereka. N endingnya aku juga yang kena tipu..( sah korang tak paham kan? tak pe...biar aku je yg paham).
Ni gambar Zhaim merajuk dengan dipujuk oleh kedua2 kakaknya..Majuk pasal orang tak mo layan dia. Bising satu masjid dengan suara dia.

4 comments:

.misspolkadotz. said...

hehe..kesian cikgu..penat laa mak dia nii.

~ RoSLizA ~ said...

memang penat!!

Asiah Yacob said...

lain sgt la muka shafiqah tu...buh la lagi gambar

~ Ibu ZAAZ ~ said...

iyo la...nanti2 ku bubuh lagi gambar. sabarr...sronok ek coti lelamer.