Sunday, March 01, 2009

Jawab tag shimah

sebab tak mo lagi nak citer pasal sukan, maka jawab dulu tag shimah ni.

1. WAS YOUR FIRST PREGANCY PLANNED?
bunting pelamin...

2. WERE YOU MARRIED AT THE TIME?
haiya....mengong punya soklan

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
of course ler suker...pasal dah memang mau kan...cuba sekarang ni...aww..tak suke..tak suke..

4. HOW OLD WERE YOU?
23

5. HOW DID YOU FIND OUT THAT YOU WERE PREGNANT?
gi klinik kesihatan kat UUM tu.

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
of course my hubby

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Nak..memang excited. Kalo boleh nak lelaki yang first ni.

8. DUE DATE?
02.07.98

9. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN?
07.07.98 (maulidurrasul masa tu. ahaks...sebab tu agaknya zharif ni dia alim sket. he he)

10. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
3.25kg

11. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Memang ada. Kekadang sampai sarapan sambil tutup mata atas katil pasal kalo bukak mata, terrpusing-pusing dunia sekelilingku. Lepas makan, berlari2 pulak mengeluarkan isi perut. he he

12. WHAT DID YOU CRAVE?
Tak ingat la apa yang kuidamkan. Ada gak terasa nak makan pizza hut tapi masa tu pizza mana ada kat Kedah so, sanggup balik KL sengsorang ngan bas. Mee kari mak...ni pun balik jugak sengsorang ngan bas. Cik abang keje daaa..Demi makan,sanggup je balik sorang.

13. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
Bau badan cik abang. Dah la kena naik motor ngan dia pasal masa tu mana ada kete lagii. Bau-bauan yang lain pun sama.

14. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Boy as xpected.

15. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX OF WHAT YOU WERE GETTING?
No..no...memang nak lelaki. Tapi kalo pompuan pun, tak per...tak kan nak buang pulak kan?

16. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
banyak juga pasal cik abang suka no melayan selera makan kami. he he...kami la belomba2 makan. Rasanya dalam 25kg gak naik. ha ha

17. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
Ni soklan apa ha? tak paham. Mandikan baby ke? I memang mandikan semua baby i.

18. WAS IT A SURPRISE OR DID YOU KNOW?
entah la. soklan atas tu entah betulentah tidak jawapannya..cam mana nak jawab soklan ni?

19. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Alaa...selalunya kencing kotor. Lain2 tak de.

20. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Pusat Bersalin Muslimah,Permatang Pauh, Pulau Pinang.

21. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOUR?
Kejap jer. Dalam sejam sebabnya, pukul 9 malam masa makan tu dah rasa sakit2 tu tapi abah mentuaku kata...tak pe. makan..makan..Dah masuk tido, memang sakit tu macam nak bersalin ler...kejap ada kejap tak de. Tapi ku tahan pasal nak tunggu kuar tanda. Sampai ke pagi aku dok tegolek2 sengsorang menahan sakit. Cik abang tu boleh jaga pastu tido balik. Pagi, dalam 5.30 baru bergerak ke sepital,.. tu pun sebab pak mentuaku heran nape la aku tak kejut depa nak pegi sepital. Kwang kwang kwang...

Rupanya aku ni jenis tak turun tanda. ha ha ha

22. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
My pak mentua.

23. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
My hubby. Yang lain tak dibenarkan masuk. Dr of course la ada ngan misi misinya tu.

24. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Normal. Dipecahkan ketuban dan masukkan air. Sakitnya sepanjang masa. Tak de pun berenti rehat sakitnya tu. Mujur jugak cepat Zharif kuar.

25. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
Tak dek. Lupa nak telan salindah masadah sakit tu. Tak ingat langsung.

26. WHAT DID YOU NAME AFTER HIM/HER?
Muhammad Zharif

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
Bulan Julai ni 11 tahun..hu hu..dah besar dah anakku.

Haaa...masa tag orang... Sape nak tag? - Musti jawab tau!
1. Kak Ave
2. Syima MZ
3. Masel
4. Nor
5. Pidah
6. Ita x-ittar
7. Catwoman
8. Cikgu LIn-Haslina

5 comments:

~Yours Truly~ said...

alamak kena tag yek...this time round memang kena jawab...ok tgk kat blog kite yek...

Wan Z Syima said...

awak.. nak jawab kat mana?? saya tak de blog :p
kirim salam je la ek ;)

~ RoSLizA ~ said...

awak, saya ada letak kat facebook. saya jawab salam awak cuma awak kena jugak jawab kat facebook syima ooiii...tok sah ngelat!

Aryana & Adrienna said...

cikgu ai dah jawab ...neway ...u skull kat ARGS batch thn biler yer....

Convent (1) Bukit Nanas, Kuala Lumpur said...

batch bila ya? hmm spm tahun 91.