Sunday, March 29, 2009

earth hour


masa earth hour tu, yang paling excited ialah alia. Dia....tepat pukul 8.30 ditutupnya semua lampu. gaduh la pulak ngan ayah dia pasal kita orang tak siap lagi..tak kan nak besiap tetengah gelap tu kan. si zhaim dah bertempiaran lari...takut dalam gelap. he he
we all turun carik makan..konon menyokong earth hour...sah la umah kami gelap. kat luar tu..tak de la ramai mana yang tutup lampu. sepanjang perjalanan pusing-pusing sebelum singgah kedai, kami menyaksikan, mana yang tutup lampu n semua yang boleh ditutp akan berkumpul di luar rumah. mana yang kumpul kat kedai makan, memang la tak bergelap. he he ( kita orang la tu). ada gak yang duduk luar rumah sambil bukak laptop. aku pun kalo dok kat umah, tu la keje aku..bergelap sambil ngadap laptop. wa ha ha ha
ada dua buah bangunan kat ampang hilir yang bergelap keseluruhannya. bangunan kondo ampang hilir. he he...tu kondo yang memang tak de orang duduk daa...satu tu memang tak de penghuni n satu lagi bangunan yang terbengkalai pembinaannya....ha ha...ihiks.

3 comments:

BaiDuRi said...

cayalah Liza..menyahut seruan dunia!! Shimah tak sempat nak buat, sbb on the way blk ke KL dari Kota Tinggi..kalo dipadam lampu kete tu kang, mau jadi tragedi buah epal yg lain plak..Tapi kalo Shimah ada kat rumah, sure buat punyaa!!

~Yours Truly~ said...

alia dgn sara mmg sama je..siap standby lilin tetap kul 8:25pm..siap disuhnya bibik duk kat hall depan sbb nak tutup lampu dapur..yg kelakarnya tv dia suh on sebab nak tgk AF..hahahha..kami pakat gelak kat dia..

~ RoSLizA ~ said...

si alia pulak pasang kipas. ayahnya tanya kenapa tak tutup? dia jawab...ya laa. kan kipas tu untuk sejuk..nanti bumi sejuk la. keh keh