Tuesday, September 23, 2008

Keluar lagi

0 comments
Semalam, sesampainya kat sekolah, ada pulak surat panggilan seminar. Aduh...pasal apa tak bagi tau awal2? Nyampah laa...Dah la minggu lepas 2 hari dah keluar. Dengan perasaan tak best, lepas dah tinggal pesan kat Alia, bergerak keluar ke jabatan. Sampai pukul 8, kereta dah penuh kat tempat parking tu. Terpaksa park kat tengah2 jalan raya atas bukit tu.
Saat-saat membuang masa cikgu-cikgu...

Masuk2, tengok aturcara..laa...mesyuarat agung 4PSM rupanya. Kalau tau tadi, memang tak pegi dah. Dah la 2 jam kena tunggu Timbalan Menteri tu sampai. 2 jam yang sia-sia. Selesai YB Dato berucap dan berbicara, aku mencari ruang untuk melepaskan diri. Masa tu dah pukul 12 dah. Nak kena tunggu YB selesai sidang akhbar baru boleh mula mesyuarat. Nak habis pukul berapa nih? Aku keluar dewan, tengok kereta....ada ruang untuk melepaskan diri, maka aku pun chow. Sampai sekolah dalam kul 1 pasal jem. Biasa la...tu time Bukit Nanas tengah jem. huh...habis masa macam tu je. Padahal semalamnya dah rancang nak buat itu ini kat sekolah. Siap dah bawak laptop dah. Hari Khamis ni nak kena kuar lagi nih.

baju anak-anak

3 comments
hmm..sama ada disebabkan kuasa membeli yang besar atau memang seronok beli baju budak2 tu, bulan ni banyak betul baju yang kubelikan untuk mereka. Tak kira la kat bundle ke, kat pasaraya mahupun kat jualan gudang. Semalam sempat singgah jualan gudang kat Taman Shamelin. Haa...melayang lagi duitku. Baju yang paling senang cari ialah baju2 saiz Aiesya. Kakak Alia susah sket pasal perutnya yang b*****. Abang,...pun susah. Especially nak cari seluar untuk dia. Saiz budak2 dah tak muat. Saiz orang tua nak kena ubahsuai pulak. Baby? senang la nak carik. Tunggu la dah besar cam abang nanti. he he

Sebahagian baju2 yang dibeli untuk anak-anak daraku
Kakak nak sangat sweater...semalam kat jualan gudang jumpa..beli untuk kakak, kena beli gak untuk adik
Baju untuk abang. Ada lagi T-shirt beli untuk abang tapi tak amik gambarnyaBaju raya Zhaim. Satu beli ngan Kak Shila satu lagi Ateh bagi.
Ni lagi overall beli untuk Zhaim, Kakak Aiesya n Nurin. Jenama Osh Kosh. Bundle je ni. Belajar sesuatu yang baru. Label pink atau tulisan benang pink untuk girl, label biru atau tulisan benang biru untuk boy. Ahaks...baru nak tau. Maklum la. Sebelum ni mana pakai yang branded...kah2. Yang ni pun bundle. Kalau tak, tak rasa laa budak2 tu.