Saturday, December 20, 2008

Bunga Telur

Dua tiga ari ni, balik sekolah dok mengadap angsa ni hah...bakal pengantin nak 500 ekor. Haa...mudah je buat benda ni. Hanya tengok contoh a.k.a perati, pastu cuba. Jadikkk! Yang lecehnya masa buat nak kena ada telur...kena cuba dulu masukkan dalam lubang dia tu. Kalau tak celuih, pebesaq lubang dia. Yang tak bestnya lagi, bibik dan siap buat semua yang lubang kecik. Terpaksa la bukak2 stepler pastu kena stepler balik. Tak pe la bik...tq la. Ghajin sungguh kamu.

Bertambah la lagi satu aktiviti bebudak Kelab Kerjatangan tahun depan.

Kos pun murah je. Tak yah dah buat bunga telur yang kosnya berkali-kali ganda sekarang ni. Jimat duit beta. Ha ha ha...

4 comments:

Aku lah Si Pelangi Itu..... said...

ooo..ini rupanya project ANGSA yg cikgu mention kat FB..comel+tak costly sgt...amik tempahan ke?

~ RoSLizA ~ said...

he he...tempahan? ini tempahan adik beradik je. tetiap kali adik beradik nak kawen, saya la jadi tempat tempah2 hantaran. lom rasa nak buat biz majlis kawen lagi. tak de mase sangat lagi.

Hasz said...

akak... ajarla mcmne nak wat angsa tue...

~ RoSLizA ~ said...

Hasz nak kawen ke? kalau nak kawen sekarang akak ajar. tapi kalau nak belajar je, nanti kita dating kat mana-mana pastu akak ajar. senang je tu hasz wei.