Tuesday, September 16, 2008

Jalan-jalan di Jalan Masjid India

Saja jalan-jalan buang masa sambil cuci mata. Budak2 pekse UPSR abis awal hari tu, so, jalan la. Banyaknya gerai...baju-baju, tudung, brooch, serunding,...macam2 la. Beli apa? brooch-2(RM10). Tak de yang berkenan.

Barangan kemas tiruan. Murah. Boleh la nak beli untuk anak2 dara tu. Kalau ilang pun tak la ralat sangat..tapi...tak nak la.

Tu dia..jauh lagi perjalanan kaki dan mata nampaknya. Hujungnya masih jauh tuu..

Ramai jugak orang di tengah-tengah panas matahari tu. Shoping punya pasal.

Teringat dulu-dulu ngan ittarian. Hari jumaat, buat rombongan membeli-belah kat area situ ngan Sogo. Tak membeli, sekadar cuci mata pun jadik. Rindu....

3 comments:

izyan said...

hahahahaha..sekadar cuci mata je ke???bukan ke cikgu byk duit??hehehheh...atleast boleh gi jln2 kan???saya kalau x beli pun x pe..stakat window shopping pun jd lah...asl kan ade perkataan SHOPPING...

~ RoSLizA ~ said...

awak ni macam tau sangat hal-hal kewangan saya. tapi,...bulan baik ni saya aminkan saja kata-kata awak. Moga diperkenankan kata-kata saya banyak duit tu..AMINNNNNN

izyan said...

Amin kan saje ape yg saya ckp...mane tau boleh jd realiti???kan???kalau cikgu byk duit, cikgu nak buat ape ngan duit tuh???